رای قضایی شماره 9109970270301299

رای قضایی شماره 9109970270301299

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970270301299


شماره دادنامه قطعی:
9109970270301299

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/10/11

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تاثیر عائله مندی در تخفیف مجازات

پیام رای:
معیل بودن مجرم از موجبات تخفیف مجازات محسوب می شود.

رای دادگاه بدوی
به موجب کیفرخواست صادره از ناحیه دادسرا در پرونده کلاسه 900254 آقای ح.ح. فرزند ح. 30 ساله متهم است به سرقت یک دستگاه گوشی تلفن همراه با عنایت به محتویات پرونده و شکایت آقای م.ک.گزارش مرجع انتظامی و کشف مال مسروقه از متهم دفاعیات بلاوجه مشارالیه و اقرار صریح و مقرون به واقع نام برده و دیگر قراین و امارات موجود در پرونده بزهکاری متهم موصوف در فوق محرز و مسلم است علی هذا دادگاه با استناد به ماده 661 از قانون مجازات اسلامی و با رعایت ماده 22 از همان قانون به لحاظ نادم بودن و جوان بودن متهم که تخفیف و تبدیل در مجازات را توجیه می نماید نام برده رابه پرداخت یک میلیون و پانصد هزار ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت بدل از مجازات حبس موضوع ماده 661 و به تحمل دوازده ضربه شلاق تعزیری که با شرایط شرعی بدون اصابت به سر و صورت و عورتین که در هوای معتدل و با پوشش مناسب فصل که به طور متوسط نواخته گردد محکوم می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از رویت قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان می باشد بدیهی است که در ازاء هریک روز بازداشتی سابق متهم مبلغ دویست هزار ریال از جزای نقدی کسرگردد.
رییس شعبه 1167دادگاه عمومی جزایی تهران-آزادی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ح.ح. فرزند ح. از مفاد دادنامه شماره 700572ـ900 مورخ 2/6/90 شعبه 1167 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام سرقت یک دستگاه گوشی تلفن همراه به پرداخت مبلغ یک میلیون و پانصد هزار ریال جزای نقدی بدل از حبس تعزیری در حق دولت و تحمل دوازده ضربه شلاق تعزیری محکومیت حاصل نموده است؛ دادگاه با بررسی جمیع اوراق و محتویات پرونده و مفاد لایحه اعتراضیه با عنایت به اینکه اعتراض موثر و موجهی که موجبات نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید و اساس آن را مخدوش سازد و منطبق با شقوق مختلف ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امورکیفری باشد به عمل نیامده است؛ لیکن با عنایت به وضع خاص تجدیدنظرخواه و اینکه معیل می باشد لذا استحقاق تخفیف در مجازات را دارد؛ بنابراین با اجازه حاصل از تبصره دو ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب اصلاحی 1381 با تبدیل مجازات شلاق تعزیری مقرر در دادنامه معترض عنه به پرداخت مبلغ یک میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت ضمن رد درخواست تجدیدنظرخواهی مستندا به بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته را با تخفیف و تبدیل به عمل آمده تایید و استوار می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 58 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
موسوی پور ـ بهارشاهی

قاضی:
بهارشاهی , سیدمحمد موسوی پور , آزادی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 661 ـ افضای غیرهمسر به ترتیب ذیل موجب ضمان است: الف ـ هرگاه افضاء شده نابالغ یا مکره بوده و افضاء به سبب مقاربت باشد علاوه بر مهرالمثل و دیه کامل زن در صورت ازاله بکارت ارش البکاره نیز ثابت خواهد بود و اگر افضاء به غیرمقاربت باشد دیه کامل زن و در صورت ازاله بکارت مهرالمثل نیز ثابت است. ب ـ هرگاه افضاء با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت انجام گرفته باشد تنها پرداخت دیه کامل زن ثابت خواهد بود. پ ـ افضای ناشی از وطی به شبهه علاوه بر مهرالمثل و دیه در صورت ازاله بکارت موجب ارش البکاره نیز می باشد.

مشاهده ماده 661 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM