رای قضایی شماره 9109970269700885

رای قضایی شماره 9109970269700885

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970269700885


شماره دادنامه قطعی:
9109970269700885

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/11/15

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
قابلیت تجدیدنظرخواهی آراء قطعی به تبع آراء غیرقطعی

پیام رای:
وقتی متهمی به چند کیفر در یک پرونده محکوم شود که برخی قطعی و برخی غیر قطعی هستند تمام محکومیت ها در مجموع قابل اعتراض خواهند بود.

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی محکوم علیهما آقایان س. فرزند س. و س. فرزند ر. با وکالت آقایان ع. و م. از دادنامه شماره 2000602 مورخ 18/6/1391 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 1180 تهران که به موجب آن مشارالیهما به دلیل شرکت در چهار فقره سرقت و ایراد ضرب عمدی حسب مورد به تحمل کیفر محکوم شده اند وارد نیست. زیرا اساس دادنامه بدوی یعنی احراز بزهکاری با اقرار صریح و مقرون به واقع نامبردگان سازگار است و مغایر مقررات به نظر نمی رسد. النهایه اولا: وقتی متهمی به چند کیفر در یک پرونده محکوم که برخی قطعی و برخی غیرقطعی هستند تمام محکومیت ها در مجموع قابل اعتراض خواهند بود بنابراین در این پرونده محکومیت به پرداخت دیه نیز قابل اعتراض تشخیص می گردد. ثانیا: صدور حکم به رد مال به صورت تضامنی در جرم سرقت صحیح نیست. زیرا صدور حکم به نحو تضامن محتاج و نیازمند تصریح قانونگذار است و همان طور که می دانیم چنین تصریحی در باب سرقت وجود ندارد؛ لذا این قسمت یعنی تضامنی بودن شیوه پرداخت از دادنامه بدوی حذف می گردد ثالثا: به جهت تلاش محکوم علیهما در جبران ما وقع و نیز به لحاظ وضع خاص آنها به استناد بند 5 ماده 22 قانون مجازات اسلامی و تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب کیفر حبس محکوم علیهما به پرداخت جزای نقدی به مبلغ بیست میلیون ریال برای هر یک تبدیل می گردد و با این تغییرات به استناد تبصره 4 ماده 22 قانون اخیرالذکر رای بر تایید دادنامه معترض عنه در نتیجه صادر می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
محمدعلی زاده اشکلک - ناصری نژاد

قاضی:
عباسی , محمدعلی زاده اشکلک , ناصری نژاد

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM