رای قضایی شماره 9109970901703250

رای قضایی شماره 9109970901703250

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970901703250


شماره دادنامه قطعی:
9109970901703250

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/11/08

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
معافیت واحدهای تولیدی از پرداخت حق بیمه

پیام رای:
واحدهای تولیدی که در محل خود اقدام به ساخت و فروش کالا می‎نمایند از پرداخت حق بیمه معاف می‎باشند.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
شاکی [شرکت.. .] طی دادخواست نسبت به حق بیمه مورد مطالبه و نامه شماره.. . و اجراییه شماره.. . معترض و خواستار ابطال آن گردیده که با توجه به مجموع محتوای پرونده و لایحه جوابیه مدیرکل تامین اجتماعی استان خوزستان و مندرجات سابقه پیوست عمده اعتراض مدیر شرکت شاکی این است که این شرکت یک واحد تولیدی با دارا بودن سهمیه مجوزات کلی می باشد که به موجب قرارداد شماره.. . اقدام به فروش پیش ساخت تعدادی مخازن ذخیره مواد شمیمایی به شرکت.. . در تهران می نماید که بر اساس مندرجات قرارداد مزبور حمل ساخت و تحویل موضوع قرارداد در این شرکت واقع در منطقه ویژه ماهشهر سایت 1 بوده است و بر اساس ماده 38 قانون تامین اجتماعی که اشعار می دارد واحد تولیدی که در محل خود اقدام به ساخت و فروش کالا می نماید از پرداخت بیمه معاف می باشد که این موضوع مورد توجه سازمان قرار گرفته[نگرفته] لذا با توجه به مراتب فوق پرونده نیاز به بررسی مجدد دارد و بنابراین شکایت مطروحه وارد تشخیص و مستندا به مواد 42 و 43 قانون تامین اجتماعی و 14 قانون دیوان عدالت اداری رای به ورود شکایت و ابطال رای هیات تشخیص بدوی مطالبات و طرح و بررسی در هیات تجدیدنظر تشخیص مطالبات صادر و اعلام می گردد. رای صادره به استناد ماده 7 قانون دیوان عدالت اداری قطعی است.
رییس شعبه 17 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
رحیمی ـ روحی

قاضی:
رحیمی , روحی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 38 ـ در مواردی که انجام کار به طور مقاطعه به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار می شود کارفرما باید در قراردادی که منعقد می کند مقاطعه کار را متعهد نماید که کارکنان خود و همچنین کارکنان مقاطعه کاران فرعی را نزد سازمان بیمه نماید و کل حق بیمه را به ترتیب مقرر در ماده 28 این قانون بپردازد. پرداخت پنج درصد بهای کل کار مقاطعه کار از طرف کارفرما موکول به ارائه مفاصاحساب از طرف سازمان خواهد بود. در مورد مقاطعه کارانی که صورت مزد و حق بیمه کارکنان خود را در موعد مقرر به سازمان تسلیم و پرداخت می کنند معادل حق بیمه پرداختی بنا به درخواست سازمان از مبلغ مذکور آزاد خواهد شد. هر گاه کارفرما آخرین قسط مقاطعه کار را بدون مطالبه مفاصاحساب سازمان بپردازد مسئول پرداخت حق بیمه مقرر و خسارات مربوط خواهد بود و حق دارد وجوهی را که از این بابت به سازمان پرداخته است از مقاطعه کار مطالبه و وصول نماید کلیه وزارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی همچنین شهرداری ها و اتاق اصناف و موسسات غیر دولتی و موسسات خیریه و عام المنفعه مشمول مقررات این ماده می باشند. تبصره ـ کلیه کارفرمایان موضوع این ماده و ماده 29 قانون بیمه های اجتماعی سابق مکلفند مطالبات سازمان تامین اجتماعی از مقاطعه کاران و مهندسین مشاوری که حداقل یکسال از تاریخ خاتمه تعلیق و یا فسخ قرارداد آنان گذشته و در این فاصله جهت پرداخت حق بیمه کارکنان شاغل در اجرای قرارداد و ارائه مفاصاحساب سازمان تامین اجتماعی مراجعه ننموده اند را ضمن اعلام فهرست مشخصات مقاطعه کاران و مهندسین مشاور از محل پنج درصد کل کار و آخرین قسط نگهداری شده به این سازمان پرداخت نمایند. میزان حق بیمه پس از قطعی شدن طبق قانون و براساس آراء هیات تجدیدنظر موضوع ماده 44 قانون تامین اجتماعی و ابلاغ مجدد به پیمانکار جهت پرداخت بدهی حق بیمه ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ توسط سازمان تامین اجتماعی اعلام خواهد شد. (الحاقی 26/02/1372) نحوه اجرای تبصره به موجب آیین نامه ای خواهد بود که توسط سازمان تامین اجتماعی تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد.

مشاهده ماده 38 قانون تامین اجتماعی

ماده 42 ـ در صورتی که کارفرما به میزان حق بیمه و خسارات تاخیر تعیین شده از طرف سازمان معترض باشد می تواند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را کتبا به سازمان تسلیم نماید. سازمان مکلف است اعتراض کارفرما را حداکثر تا یکماه پس از دریافت آن در هیات بدوی تشخیص مطالبات مطرح نماید در صورت عدم اعتراض کارفرما ظرف مدت مقرر تشخیص سازمان قطعی و میزان حق بیمه و خسارات تعیین شده طبق ماده 50 این قانون وصول خواهد شد.

مشاهده ماده 42 قانون تامین اجتماعی

ماده 43 ـ هیات های بدوی تشخیص مطالبات سازمان از افراد زیر تشکیل می گردند: (اصلاحی 27/07/1376) 1- نماینده وزارت رفاه اجتماعی که ریاست هیات را به عهده خواهد داشت. 2- یک نفر به عنوان نماینده کارفرما به انتخاب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در مورد بازرگانان و صاحبان صنایع یا یک نفر نماینده صنف مربوط به معرفی اتاق اصناف در مورد افراد صنفی و صاحبان حرف و مشاغل آزاد. 3- یک نفر به انتخاب شورای عالی تامین اجتماعی. 4- نماینده کارگران در مورد کارگران مشمول قانون تامین اجتماعی به انتخاب وزیر رفاه اجتماعی. آراء هیات های بدوی در صورتی که مبلغ مورد مطالبه سازمان بابت اصل حق بیمه یک میلیون و پانصد هزار ریال یا کمتر باشد و یا این که در موعد مقرر مورد اعتراض واقع نشود قطعی و لازم الاجرا خواهد بود. در صورتی که مبلغ مورد مطالبه بیش از یک میلیون و پانصد هزار ریال باشد کارفرما و سازمان ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ واقعی یا قانونی رای هیات بدوی حق تقاضای تجدیدنظر خواهند داشت.

مشاهده ماده 43 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM