رای قضایی شماره 9109970902102252

رای قضایی شماره 9109970902102252

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970902102252


شماره دادنامه قطعی:
9109970902102252

تاریخ دادنامه قطعی:

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
حق دفاع متهم

پیام رای:
رای هیات‎های رسیدگی به تخلفات اداری می بایست پس از استماع دفاعیات متهم صادر شود.

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
در خصوص شکایت آقای (م. الف.) به طرفیت هیات مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش به خواسته فوق الذکر [نقض رای هیات مرکزی گزینش مبنی بر رد صلاحیت] توجها به اوراق و محتویات پرونده دادخواست تقدیمی شاکی و ضمایم آن همچنین لایحه دفاعیه اداره طرف شکایت به شماره.. . و ملاحظه پرونده گزینش شاکی نظر به اینکه گزینش محترم در مراحل مختلف به جهت رد صلاحیت وی به بند های متعدد از جمله بند های 2 4 6 و 7 ماده 2 قانون گزینش استناد نموده است در حالی که در خصوص بند 2 (التزام عملی به احکام اسلام) حسب تحقیقات از منابع وی فردی است که مستلزم به عمل به احکام اسلامی می باشد و در خصوص بند 4 (عدم اشتهار به فساد اخلاقی و تجاهر به فسق ) نیز بر اساس تحقیقات به عمل آمده وی به فساد اخلاقی و تجاهر به فسق مشهود نیست و در خصوص بند 6 (عدم سابقه محکومیت کیفری) نیز صرفا از نیروی انتظامی استعلام به عمل آمده و از مراجع قضایی مربوطه و اداره تشخیص هویت استعلام به عمل نیامده تا مشخص گردد آیا وی دارای سابقه محکومیت کیفری موثر می باشد یا خیر؟؛ در ارتباط با بند 7 ماده 2 قانون گزینش (عدم اعتیاد به مواد مخدر) نیز دلیل متقن و مدرک محکمه پسندی ارایه نشده است. بناء علیهذا و با عنایت به مراتب فوق دیوان شکایت وی را وارد تشخیص و مستندا به ماده 15 قانون گزینش کشور مصوب سال 1374 و مواد 7 13 و 14 قانون دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت و نقض رای معترض عنه صادر و اعلام می گردد و مقرر می نماید که پرونده وی مجددا رسیدگی و با رعایت موازین شرعی و قانونی و قوانین و مقررات مربوطه به ویژه تبصره ذیل ماده 14 قانون اخیر الذکر مبادرت به صدور رای شایسته نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 21 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
امینی ـ میرحسینی رودبارکی

قاضی:
امینی , میرحسینی رودبارکی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM