رای قضایی شماره 9109970222900836

رای قضایی شماره 9109970222900836

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970222900836


شماره دادنامه قطعی:
9109970222900836

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/07/26

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
هر طفلی که از پدر و مادر ایرانی متولد می شود ایرانی بوده و ثبت احوال مکلف به صدور سند سجلی برای وی می باشد

پیام رای:
هر طفلی که از پدر و مادر ایرانی متولد می شود ایرانی بوده و ثبت احوال مکلف به صدور سند سجلی برای وی می باشد هر چند که یکی از اولیاء وی نسبت به ارایه سند سجلی خود اقدام ننماید.

رای دادگاه بدوی
دعوی آقای الف.د. به وکالت از خانم م.ص. فرزند ص. به طرفیت اداره ثبت احوال به خواسته الزام خوانده به صدور شناسنامه برای فرزند خواهان به نام م. با تاریخ تولد 29/2/1388 با نام مادر م.ص. به شماره شناسنامه 8391 و با نام پدر ر.ع. فرزند ع. می باشد بدین شرح که وکیل خواهان اظهار نموده است موکلش با عقد عادی به عقد آقای ر.ع. درآمده است و ازدواج نموده و حاصل ازدواج فرزند پسری به نام م. می باشد و بعد از باردار شدن خواهان زوج زندگی را ترک نموده است و سپس خواهان اقدام به طرح دعوی ثبت رسمی واقعه نکاح دایم و اثبات نسب فرزند مشترک در دادگاه خانواده نموده است که در این خصوص رای صادر شده است و از طرفی فرزند مشترک مذکور دارای ناراحتی قلبی است و یک بار نیز عمل شده است و به لحاظ عدم وجود سند سجلی امکان بیمه وی میسور نیست و بدین شرح خواستار صدور حکم شده است خوانده دعوی با تقدیم لایحه ای اظهار نموده است که مشخصات دقیق پدر طفل از قبیل نام نام خانوادگی و نام پدر و شماره شناسنامه و تاریخ تولد و محل صدور و محل تولد مشخص نیست و چنانچه اعلام شود نسبت به صدور شناسنامه برای طفل اقدام خواهد شد. خواهان نیز اعلام نموده است که شوهرش کلیه مدارک را برداشته و زندگی مشترک را ترک نموده و کپی شناسنامه وی را ندارد و با توجه به اینکه هر طفلی که در ایران از پدر و مادر ایرانی متولد می شود ایرانی بوده و ثبت احوال مکلف به صدور سند سجلی برای وی می باشد هر چند که یکی از اولیاء وی نسبت به ارایه سند سجلی خود اقدام ننماید فلذا دادگاه دعوی خواهان را وارد و ثابت تشخیص و به استناد مواد 1 و 3 و 5 قانون ثبت احوال حکم بر محکومیت و الزام خوانده به صدور سند سجلی برای فرزند خواهان با نام و مشخصات م.ع. با تاریخ تولد 29/2/1388و با نام مادر م.ص. فرزند ص. با شماره شناسنامه 8391 و با نام پدر ر.ع. فرزند ع. صادر و اعلام می دارد. رای صادره حضوری است و ظرف 20 روز پس از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 150 دادگاه عمومی حقوقی تهران - شریفی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی اداره ثبت احوال به طرفیت م.ص. نسبت به دادنامه شماره 168 مورخه 23/3/91 صادره از شعبه 150 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن حکم به محکومیت تجدیدنظرخواه به صدور سند سجلی بنام م.ع. با مشخصات تجدیدنظرخوانده و ر.ع. با تاریخ تولد 29/2/88 (م.ع.) صادر گردیده است نظر به صدور حکم اثبات نسبت در اجرای دادنامه شماره 90/1732 مورخه 9/9/90 صادره از شعبه 230 دادگاه عمومی تهران با در نظر گرفتن اثبات نسب دادنامه تجدیدنظرخواسته با رعایت ارکان دادرسی صحیحا صادر گردیده و نظر به اینکه دادنامه تجدیدنظرخواسته با توجه به محتویات پرونده مطابق مقررات قانونی صادر گردیده است و ادعای تجدیدنظرخواه قابل انطباق با شقوق ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379 نمی باشد لذا اعتراض نامبرده غیرموجه تشخیص و به استناد ماده 358 قانون مذکور ضمن رد اعتراض دادنامه تجدیدنظرخواسته تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 29دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
حسینی - احمدی

قاضی:
احمدی , حسینی , مرتضی شریفی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1- وظایف سازمان ثبت احوال کشور به قرار زیر است. الف – ثبت ولادت و صدور شناسنامه. ب – ثبت واقعه فوت و صدور گواهی وفات. ج – تعویض شناسنامه های موجود در دست مردم. د – ثبت ازدواج و طلاق و نقل تحولات. هـ – صدور گواهی ولادت برای اتباع خارجی. و – تنظیم دفاتر ثبت کل جمع آوری و تهیه کل وقایع و نام خانوادگی. ز – جمع آوری و تهیه آمار انسانی سراسر کشور و انتشار آن. ح – وظایف مقرر دیگری که طبق قانون به عهده سازمان گذاشته شده است (اصلاحی 18/10/1363).

مشاهده ماده 1 قانون ثبت احوال

ماده 3 – در مقر هر اداره ثبت احوال هیئتی به نام هیئت حل اختلاف مرکب از رئیس اداره ثبت احوال و مسوول بایگانی یا معاونین و یا نمایندگان آنان و یکی از کارمندان مطلع اداره مزبور به انتخاب رئیس اداره ثبت احوال استان تشکیل می شود وظایف هیئت حل اختلاف به قرار زیر است : 1- تصحیح هر نوع اشتباه در تحریر مندرجات دفتر ثبت کل وقایع و وفات بعد از امضاء سند و قبل از تسلیم شناسنامه و گواهی ولادت یا وفات و تکمیل سند از نظر مشخصاتی که نامعلوم بوده است مندرج در ماده /29 این قانون. 2- رفع اشتباهات ناشی از تحریر ضمن ثبت وقایع یا نقل مندرجات اسناد و اعلامیه ها و مدارک به دفاتر ثبت کل وقایع و سایر دفاتر. 3- ابطال اسناد و شناسنامه هایی که بیگانگان مورد استفاده قرار داده اند و طبق ماده /44 اعلام می شود. 4- ابطال اسناد مکرر و یا موهوم و تصحیح اشتباه در ثبت جنس صاحب سند و تغییر نامهای ممنوع. 5- حذف کلمات زاید غیر ضروری و یا ناشی از اشتباه در اسناد سجلی اشخاص. ترتیب تقاضا و گردش کار دفاتر هیئت ها و نحوه رسیدگی و ابلاغ تصمیمات در آیین نامه اجرائی این قانون تعیین خواهد شد. تبصره – تصحیح هر نوع اشتباه در تحریر مندرجات دفتر ثبت کل وقایع و وفات اگر قبل از امضاء باشد با توضیح مراتب در حاشیه سند به عمل می آید و امضاء کنندگان سند ذیل توضیح را امضاء خواهند نمود (اصلاحی 18/10/1363).

مشاهده ماده 3 قانون ثبت احوال

ماده 5- سازمان ثبت احوال کشور در اجرای وظایفی که بر عهده دارد می تواند از وجود کارکنان سازمانهای دولتی و ارگانها و نهادهای انقلاب اسلامی موجود در محل استفاده نماید. تبصره 1- ماموران دولت و کارکنان بیمارستانها و گورستانها مکلفند با سازمان ثبت احوال کشور در اجرای وظایف قانونی همکاری نمایند. تبصره 2- نحوه استفاده از خدمات افراد و سازمانها و ارگانها و نهادها به موجب آیین نامه اجرائی این قانون خواهد بود (اصلاحی 18/10/1363).

مشاهده ماده 5 قانون ثبت احوال

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM