رای قضایی شماره 2/90/2005

رای قضایی شماره 2/90/2005

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 2/90/2005


شماره دادنامه قطعی:
2/90/2005

تاریخ دادنامه قطعی:

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
ذکر قطعی بودن رای ذیل دادنامه

پیام رای:
اعلام قطعی بودن آرای هیات‎های رسیدگی به تخلفات اداری در ذیل دادنامه هنگامی که قانون رسیدگی به تخلفات اداری آنها را قابل تجدیدنظر اعلام کرده فاقد اعتبار است.

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
خواسته شاکی به شرح دادخواست تقدیمی تقاضای نقض رای شماره 47 مورخ 2/6/90 هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان دانشگاه های استان گلستان می باشد. با بررسی اوراق و محتویات پرونده و مداقه درلایحه دفاعیه ارسالی ثبت شده به شماره 4969-12/11/90 (برگ های 81 الی 85) دفتر این شعبه نظربه اینکه مجازات بند د ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب 72 مورد استناد هیات بدوی موصوف دردادنامه صدرالذکر (معترض عنه) مطابق ماده 10 قانون مذکور قابل تجدیدنظر درهیات های تجدیدنظر اعلام گردیده است هرچند دردادنامه معترض عنه رای قطعی اعلام شده است و رییس هیات بدوی صادرکننده رای مزبور که احدی از امضاءکنندگان رای بوده درلایحه دفاعیه به شرح مبسوط درتوجیه قطعی بودن رای مزبور استدلال کرده است لیکن توجیه مذکور اجتهاد درمقابل نص می باشد زیرا نظر مقنن درماده قانونی اخیرالذکر تصریح به اعلام غیرقطعی بودن آرای مجازات های مشمول بندهای ((د هـ ح ط ی وک )) ماده 9 قانون یاد شده می باشد علی هذا چون مجازات بند دال از ماده قانونی موصوف قابل تجدیدنظر در هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری دانشگاه های استان گلستان بوده و دلیلی بر رسیدگی هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری دانشگاه یاد شده محرز نیست و به دلالت ماده 21 قانون فوق الاشاره اعتراض به آراء قطعی قابلیت رسیدگی دردیوان عدالت اداری است بنابراین مستندا به ماده 10 و21 قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب 72 و با رعایت مواد 7 و 13 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 85 خواسته به کیفیت مطروحه غیرقابل استماع تشخیص و قرار رد شکایت صادر و اعلام می گردد. بدیهی است هیات بدوی صادرکننده رای ضمن اصلاح دادنامه و اعلام غیرقطعی بودن آن مجددا به شاکی ابلاغ خواهند نمود و درصورت داشتن اعتراض از سوی شاکی مراتب در هیات تجدیدنظر مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه 2 دیوان عدالت اداری
مهدی لی- حسینی طباطبایی

قاضی:
حسینی طباطبائی , مهدی لی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 9 ـ تنبیهات اداری به ترتیب زیر عبارتند از: الف ـ اخطار کتبی بدون درج در پرونده استخدامی. ب ـ توبیخ کتبی با درج در پرونده استخدامی. ج ـ کسر حقوق و فوق العاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر تا یک سوم از یک ماه تا یک سال. د ـ انفصال موقت از یک ماه تا یک سال. هـ ـ تغییر محل جغرافیایی خدمت به مدت یک تا پنج سال. و ـ تنزل مقام و یا محرومیت از انتصاب به پستهای حساس و مدیریتی در دستگاه های دولتی و دستگاه های مشمول این قانون. ز ـ تنزل یک یا دو گروه و یا تعویق در اعطای یک یا دو گروه به مدت یک یا دو سال. ح ـ بازخرید خدمت در صورت داشتن کمتر از 20 سال سابقه خدمت دولتی در مورد مستخدمین زن و کمتر از 25 سال سابقه خدمت دولتی در مورد مستخدمین مرد با پرداخت 30 تا 45 روز حقوق مبنای مربوط در قبال هر سال خدمت به تشخیص هیات صادرکننده رای. ط ـ بازنشستگی در صورت داشتن بیش از بیست سال سابقه خدمت دولتی برای مستخدمین زن و بیش از 25 سال سابقه خدمت دولتی برای مستخدمین مرد بر اساس سنوات خدمت دولتی با تقلیل یک یا دو گروه. ی ـ اخراج از دستگاه متبوع. ک ـ انفصال دائم از خدمات دولتی و دستگاه های مشمول این قانون. تبصره 1 ـ در احتساب معدل خالص حقوق تفاوت تطبیق و فوق العاده شغل مستخدمان موضوع بند ط در سه سال آخر خدمت در هنگام بازنشستگی حقوق گروه جدید ( پس از تنزل یک تا دو گروه) ملاک محاسبه قرار می گیرد. تبصره 2 ـ کسور بازنشستگی یا حق بیمه ( سهم کارمند) کارمندانی که در اجرای این قانون به انفصال دایم اخراج یا بازخریدی محکوم شده یا می شوند و نیز حقوق و مزایای مرخصی استحقاقی استفاده نشده آنان و در مورد محکومان به بازنشستگی حقوق و مزایای مرخصی استحقاقی استفاده نشده همچنین کسور بازنشستگی یا حق بیمه کارمندانی که در گذشته در اجرای مقررات قانونی از دستگاه دولتی متبوع خود اخراج گردیده اند قابل پ رداخت است. تبصره 3 ـ هیاتهای بدوی یا تجدید نظر نماینده دولت در هر یک از دستگاه های مشمول این قانون هستند و رای آنان به تخلف اداری کارمند تنها در محدوده مجازاتهای اداری معتبر است و به معنی اثبات جرمهایی که موضوع قانون مجازاتهای اسلامی است نیست. تبصره 4 ـ هیاتها پس از رسیدگی به اتهام یا اتهامات منتسب به کارمند در صورت احراز تخلف یا تخلفات در مورد هر پرونده صرفا یکی از مجازاتهای موضوع این قانون را اعمال خواهند نمود.

مشاهده ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات اداری

ماده 10 ـ فقط مجازاتهای بندهای د ه ح ط ی ک ماده 9 این قانون قابل تجدیدنظر در هیاتهای تجدیدنظر هستند.

مشاهده ماده 10 قانون رسیدگی به تخلفات اداری

ماده 21 ـ در صورتی که متهم به آراء قطعی صادره توسط هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری اعتراض داشته باشد می تواند حداکثر تا یک ماه پس از ابلاغ رای به دیوان عدالت اداری شکایت نماید در غیر این صورت رای قابل رسیدگی در دیوان نخواهد بود. تبصره 1 ـ رسیدگی دیوان عدالت اداری به آراء هیاتها به صورت شکلی خواهد بود. تبصره 2 ـ آن دسته از کارمندانی که بر اساس آرای هیاتهای بازسازی یا پاکسازی نیروی انسانی به محکومیت قطعی رسیده و تا تاریخ 2/7/1365 به دیوان عدالت اداری شکایت تسلیم نکرده اند دیگر حق شکایت ندارند.

مشاهده ماده 21 قانون رسیدگی به تخلفات اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM