رای قضایی شماره 3/910093

رای قضایی شماره 3/910093

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 3/910093


شماره دادنامه قطعی:
3/910093

تاریخ دادنامه قطعی:

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
تبعیض در آرای کمیسیون

پیام رای:
تصمیم کمیسیون ماده 20 داروخانه‎ها به دلیل تبعیض ناروا و اقدام تبعیض‎آمیز و دوگانه در موافقت یا مخالفت با تاسیس داروخانه ابطال می‎گردد.

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
وکلای شاکی طی دادخواست تقدیمی به طور خلاصه عنوان داشته اند موکل آنان درخواست تاسیس داروخانه ای در خیابان.. . شهر ری از معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران نموده است و با وجود تجویز تبصره یک ماده 17 آیین نامه داروخانه ها مبنی بر اجازه تاسیس داروخانه در صورت وجود حداقل ده مطب فعال بدون لزوم رعایت فاصله دانشگاه طرف شکایت از اجابت خواسته وی به شرح نظریه مورخه 26/11/1390 کمیسیون ماده 20 داروخانه ها خودداری نموده است به همین جهت خواهان ابطال تصمیم مذکور و الزام خوانده به صدور پروانه تاسیس پروانه داروخانه برای موکل خود شده اند. طرف شکایت در لایحه دفاعیه عنوان داشته است اولا موافقت با تاسیس داروخانه در مجاورت ده مطب فعال بدون رعایت فاصله از اختیارات دانشگاه است که در تبصره ذیل ماده 17 آیین نامه داروخانه ها آمده است در عین حال پرونده درخواست شاکی به کمیسیون ماده 20 ارجاع گردیده و کمیسیون مذکور به جهت وجود داروخانه شبانه روزی در حریم مکان مورد تقاضای شاکی با درخواست وی مخالفت نموده است. ثانیا موافقت با تاسیس داروخانه دیگری در حریم داروخانه مرکزی شهر ری به علت اعلام رضایت داروخانه مرکزی شهر ری بوده است. پس از آن وکیل شاکی طی نامه ای به این شعبه ادعا نموده که معمولا کمیسیون ماده 20 در مجاورت ده مطب فعال بدون رعایت فاصله موافقت می نموده و به یک مورد نیز با نام و نشان در حوزه دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره نموده است این ادعای وکیل شاکی عینا به دانشگاه علوم پزشکی تهران ارجاع و ابلاغ گردیده لیکن پاسخ ارسالی مثبوت به شماره 2510-27/6/91 این شعبه مبین دلیل محکمه پسندی در این مورد نمی باشد. از توجه به مراتب فوق و سایر محتویات پرونده نظر به اینکه اختیار دانشگاه و کمیسیون ماده 20 موضوع تبصره ذیل ماده 17 داروخانه ها در مورد تاسیس داروخانه در مجاورت بیش از ده مطب فعال بدون رعایت فاصله نافی لزوم رعایت مساوات و عدالت و پرهیز از عدم تبعیض در این خصوص نمی باشد زیرا مطابق اصول حقوقی و اصول قانون اساسی افراد از حیث اعمال مقررات از سوی دستگاههای دولتی برابرند و اتخاذ تصمیم دوگانه در موارد مشابه از مصادیق تبعیض ناروا بوده و غیر موجه است با این اوصاف اقدامات طرف شکایت و تصمیم مورخه 26/11/1390 کمیسیون ماده 20 با توجه به اعتراض و ادعای شاکی مبنی بر اقدام دوگانه و تبعیض آمیز از سوی آن کمیسیون از کمال و کفایت رسیدگی برخوردار نمی باشد لذا حکم به ابطال آن و رسیدگی مجدد با عنایت به اعتراض و ادعای شاکی و اتخاذ تصمیم با لحاظ و توجه به اقدام و تصمیمات قبلی کمیسیون در موارد مشابه و رعایت اصل عدم تبعیض ناروا صادر و اعلام می گردد. رای صادره مستندا طبق ماده 7 قانون دیوان عدالت اداری قطعی است.
رییس شعبه 3 دیوان عدالت اداری- مستشار شعبه
واحدی - فرزد

قاضی:
فرزد , ذبیح اله واحدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM