رای قضایی شماره 9109970223700930

رای قضایی شماره 9109970223700930

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970223700930


شماره دادنامه قطعی:
9109970223700930

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/09/29

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
خوانده دعوی تغییر نام در سند سجلی

پیام رای:
دعوی تغییر نام کوچک در دادگاه محل اقامت خواهان به عمل می آید اما دعوی باید به طرفیت اداره ثبت احوال محل صادرکننده سند سجلی مطرح گردد والا قرار رد دعوی صادر می شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست خانم ش.الف. به طرفیت اداره ثبت احوال شهرستان تهران مبنی بر تغییر نام کوچک که در اولین جلسه رسیدگی تغییر نام به ف. درخواست گردیده و خوانده دفاعی در قبال آن به عمل نیاورده و خواسته از تعرض وی مصون مانده و اصولا نام انتخابی از اسامی متبرکه می باشد بنابر این ضمن پذیرش آن مستندا به مواد 4-8 و20 قانون ثبت احوال و ماده 995 قانون مدنی حکم به تغییر نام کوچک خواهان به ف. صادر می گردد رای صادره ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 178 دادگاه عمومی حقوقی تهران - خرمی زاده

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی اداره ثبت احوال جنوب تهران به طرفیت خانم ش.الف. از دادنامه ی شماره 9109970213100446 مورخ 12/6/91 صادره از شعبه 178 دادگاه عمومی حقوقی تهران می باشد که به موجب آن دادخواست خانم ش.الف. به خواسته تغییر نام مطرح گردیده و بر طبق دادنامه ی معترض عنه حکم به تغییر نام کوچک خواهان به ف. صادر و اعلام گردیده. از توجه به محتویات پرونده هر چند که حسب ماده 4 قانون ثبت احوال رسیدگی به دعوی تغییر نام کوچک در محل اقامت خواهان به عمل می آید اما دعوی تغییر نام باید به طرفیت اداره ثبت احوال صادرکننده سند سجلی مطرح گردد که در موضوع مانحن فیه محل صدور شناسنامه خانم ش.الف. شهرستان میانه می باشد که دعوی به طرفیت اداره ثبت احوال میانه مطرح نشده است بنابراین تجدیدنظرخواهی منطبق است با بند هـ از ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی لذا با استناد به صدر ماده 358 قانون مرقوم با نقض دادنامه ی تجدیدنظرخواسته مستندا به بند 4 ماده 84 و ماده 89 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی مطروحه را صادر و اعلام می نماید این رای قطعی است.
رییس شعبه 37 دادگاه تجدیدنظر استان تهران- مستشار دادگاه
دیوسالار - محمدی

قاضی:
خرمی زاده , دیوسالار , محمدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 995 - تغییر مطالبی که در دفاتر سجل احوال ثبت شده است ممکن نیست مگر به موجب حکم محکمه.

مشاهده ماده 995 قانون مدنی

ماده 4 – رسیدگی به شکایات اشخاص ذینفع از تصمیمات هیات حل اختلاف و همچنین رسیدگی به سایر دعاوی راجع به اسناد ثبت احوال با دادگاه شهرستان یا دادگاه بخش مستقل محل اقامت خواهان به عمل می آید و رای دادگاه فقط پژوهش پذیر است. مهلت شکایت از تصمیم هیئت حل اختلاف ده روز از تاریخ ابلاغ است. تبصره – هرگاه سند ثبت احوال در ایران تنظیم شده و ذینفع مقیم خارج از کشور باشد رسیدگی با دادگاه محل صدور سند و اگر محل تنظیم سند و اقامت خواهان هر دو در خارج از کشور با دادگاه شهرستان تهران خواهد بود.

مشاهده ماده 4 قانون ثبت احوال

ماده 8- دفتر ثبت کل وقایع و وفات و شناسنامه و گواهی ولادت و اعلامیه ها و اطلاعیه ها و دفاتر ثبت کل وقایع و نام خانوادگی از اسناد رسمی است و تا زمانی که به موجب تصمیم هیئت حل اختلاف با رای دادگاه بر حسب مورد تصحیح یا باطل نشده به قوت خود باقی می باشد (اصلاحی 18/10/1363).

مشاهده ماده 8 قانون ثبت احوال

ماده 20- انتخاب نام با اعلام کننده است برای نامگذاری یک نام ساده یا مرکب (حسین محمد مهدی و مانند آن که عرفا یک نام محسوب می شود انتخاب خواهد شد (اصلاحی 18/10/1363 با الحاق 6 تبصره). تبصره 1- انتخاب نامهائی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می گردد و همچنین انتخاب عناوین و القاب و نامهای زننده و مستهجن یا نامناسب با جنس ممنوع است. تبصره 2- تشخیص نامهای ممنوع با شورای عالی ثبت احوال می باشد و این شورا نمونه های آن را تعیین و به سازمان اعلام می کند. تبصره 3- انتخاب نام در مورد اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنان است. تبصره 4 – در اسناد سجلی اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی نوع دین آنان قید می شود. تبصره 5 – ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنان در اسناد سجلی پدر و یا جد پدری مندرج باشد و یا سیادت آنان با دلائل شرعی ثابت گردد الزامی است مگر کسانیکه خود را سید ندانند و یا عدم سیادت آنان شرعا احراز شود. تبصره 6 – مراتب تشرف پیروان ادیان دیگر به دین مبین اسلام همراه با تغییرات مربوط به نام و نام خانوادگی آنان در اسناد سجلی ثبت شود.

مشاهده ماده 20 قانون ثبت احوال

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM