رای قضایی شماره 9409970269400303

رای قضایی شماره 9409970269400303

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970269400303


شماره دادنامه قطعی:
9409970269400303

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/03/27

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
صدور قرار بعد از ورود دادگاه به ماهیت دعوا

پیام رای:
اگر دادگاه با استدلال ماهیتی و پذیرش مدافعات خوانده که مربوط به ماهیت دعوی است دعوای خواهان را قابل پذیرش نداند بایستی نسبت به صدور حکم اقدام نماید و صدور قرار رد دعوا در این موارد فاقد وجاهت قانونی است.

رای دادگاه بدوی
شماره پرونده: 9309980231800860 شماره دادنامه: 9309970231801264 تاریخ: 1393/12/20
رای دادگاه
در خصوص دادخواست آقای پ. م. به طرفیت اداره ثبت احوال جنوب شرق تهران به خواسته الزام خوانده به ابطال شناسنامه شرح دادخواست: احتراما به استحضار می رساند که اینجانب خواهان موصوف فوق متولد 1367.12.3 می باشم در حالیکه در شناسنامه اینجانب تاریخ تولد 1368/12/3 است لذا با توجه به بروز مشکلاتی در زندگی شخصی و اجتماعی استدعای اصلاح شناسنامه را خواستارم. دادگاه وقت رسیدگی تعیین. طرفین دعوت نسخه ثانی دادخواست و ضمایم جهت ابلاغ به خوانده ارسال. اخطاریه وقت رسیدگی در موعد به طرفین ابلاغ و اعاده و پیوست می باشد. دادگاه در وقت مقرر تشکیل خواهان حاضر شده است اظهارداشته خواسته به شرح دادخواست تقدیمی است تقاضای رسیدگی و محکومیت خوانده به شرح خواسته دارم. خوانده در جلسه حاضر نشده است لکن طی لایحه دفاع کرده است که: اولا سند سجلی طبق مقررات ماده واحده قانون حفظ اعتبار سجلی و جلوگیری از تزلزل آن ها مصوب 1367/11/2 تغییر تاریخ تولد کمتراز 5 سال ممنوع می باشد بنابراین خواسته خواهان وجاهت قانونی ندارد و سند سجلی خواهان که تصویر آن پیوست می باشد طبق مواد 15 و 16 قانون ثبت احوال با اعلام پدر خواهان و برابر گواهی ولادت بیمارستان تنظیم شده است و سند سجلی به تایید نامبرده رسیده است و چگونه پدر خواهان متوجه این اشتباه فاحش نشده و این مهم که فرزند 5 روزه است یا 1 سال و 5 روز علم نداشته است در نتیجه سند سجلی بدون هیچ اشتباهی از سوی اداره ثبت احوال تنظیم گردیده است بنابراین خواهان برای اثبات ادعای خود می بایست گواهی ولادت بیمارستان برای تاریخ تولد ادعایی را ارایه نماید لذا تقاضای رد دعوی مطروحه را می نماید لذا دعوی خواهان غیر وارد تشخیص و به استناد ماده 197 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 79 و ماده 1275 قانون مدنی و ماده 4 قانون ثبت احوال قرار رد دعوی صادر و اعلام می دارد. قرار صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه های تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 153 دادگاه عمومی حقوقی تهران
محمد کیالاشکی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
دادنامه تجدیدنظرخواسته به شماره 1264 مورخ 1393/12/20 صادره از شعبه 153 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن قرار رد دعوی تجدیدنظرخواه با خواسته ابطال شناسنامه صادر گردیده موافق مقررات و اصول دادرسی نمی باشد و دادنامه معترض عنه مستوجب نقض است زیرا دادگاه با استدلال ماهیتی و پذیرش مدافعات خوانده که مربوط به ماهیت دعوی بوده مبادرت به صدور قرار نموده است در صورتیکه پرونده اقتضای صدور حکم دارد نه قرار لذا دادگاه دادنامه تجدیدنظرخواسته را منطبق بر مقررات نمی داند مستندا به ماده 353 از قانون آیین دادرسی مدنی ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته پرونده را جهت اقدام برابر مقررات به محکمه بدوی اعاده می نماید. رای صادره قطعی است.
شعبه 51 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رییس و مستشار
سید سعید میرحسینی - محمد ترابی

قاضی:
محمدترابی , میر حسینی , محمد کیالاشکی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1275 - هر کس اقرار به حقی برای غیر کند ملزم به اقرار خود خواهد بود.

مشاهده ماده 1275 قانون مدنی

ماده 197 - اصل برائت است بنابراین اگر کسی مدعی حق یا دینی بر دیگری باشد باید آن را اثبات کند درغیر این صورت با سوگند خوانده حکم برائت صادر خواهد شد.

مشاهده ماده 197 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 353 - دادگاه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد شکایت را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض پرونده را برای رسیدگی ماهوی به دادگاه صادرکننده قرار عودت می دهد.

مشاهده ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 15 – ثبت ولادت باید مستند به تصدیق پزشک یا مامای رسمی با موسسه ای که طفل در آن جا متولد گردیده است باشد در غیر این صورت واقعه به تصدیق دو نفر گواه ثبت می شود. تبصره – مهلت اعلام ولادت پانزده روز از تاریخ ولادت طفل است. روز ولادت و تعطیل رسمی بعد از آخرین روز مهلت به حساب نمی آید و در صورتی که ولادت در اثنای سفر زمینی یا هوائی یا دریائی رخ دهد مهلت اعلام آن از تاریخ رسیدن به مقصد محسوب می شود.

مشاهده ماده 15 قانون ثبت احوال

ماده 16- اعلام و امضاء دفتر ثبت کل وقایع به ترتیب به عهده اشخاص زیر خواهد بود : 1- پدر یا جد پدری 2- مادر در صورت غیبت پدر و در اولین موقعی که قادر به انجام این وظیفه باشد. 3- وصی یا قیم یا امین 4- اشخاصی که قانونا عهده دار نگهداری طفل باشد 5- متصدی یا نماینده موسسه ای که طفل به آنجا سپرده شده است. 6- صاحب واقعه که سن او از 18 سال تمام به بالا باشد (اصلاحی18/10/1363). تبصره – در صورتی که ازدواج پدر و مادر طفل به ثبت نرسیده باشد اعلام ولادت و امضاء اسناد متفقا به عهده پدر و مادر خواهد بود و هرگاه اتفاق پدر و مادر در اعلام ولادت میسر نباشد سند طفل با اعلام یکی از ابوین که مراجعه می کند با قید نام کوچک طرف غائب تنظیم خواهد شد. اگر مادر اعلام کننده باشد نام خانوادگی مادر به طفل داده می شود.

مشاهده ماده 16 قانون ثبت احوال

ماده 4 – رسیدگی به شکایات اشخاص ذینفع از تصمیمات هیات حل اختلاف و همچنین رسیدگی به سایر دعاوی راجع به اسناد ثبت احوال با دادگاه شهرستان یا دادگاه بخش مستقل محل اقامت خواهان به عمل می آید و رای دادگاه فقط پژوهش پذیر است. مهلت شکایت از تصمیم هیئت حل اختلاف ده روز از تاریخ ابلاغ است. تبصره – هرگاه سند ثبت احوال در ایران تنظیم شده و ذینفع مقیم خارج از کشور باشد رسیدگی با دادگاه محل صدور سند و اگر محل تنظیم سند و اقامت خواهان هر دو در خارج از کشور با دادگاه شهرستان تهران خواهد بود.

مشاهده ماده 4 قانون ثبت احوال

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM