رای قضایی شماره 9109970900402211

رای قضایی شماره 9109970900402211

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970900402211


شماره دادنامه قطعی:
9109970900402211

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/09/21

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
حقوق وظیفه پدر و مادر متوفی

پیام رای:
برقراری حقوق وظیفه پدر و مادر متوفی مستلزم احراز کفالت متوفی در زمان حیات از طریق نیروی انتظامی می‎باشد.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
در خصوص دادخواست شاکیه به طرفیت خوانده.. . با این توضیح که اظهار داشته: پسرم به نام مرحوم (ر. ک.) فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش ایرانشهر درتاریخ 31/5/87 فوت شده و مستند به گواهی حصر وراثت و دادنامه... شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی ایرانشهر ورثه حین الفوت وی شامل بنده [مادر متوفی] و همسر و دو فرزند ایشان می باشیم که سازمان بازنشستگی پس از تکمیل پرونده جهت برقراری حقوق وظیفه وراث حقوق همسر و فرزندان وی را برقرار و شفاها اعلام نمود که چون من در زمان حیات فرزندم از طرف وی بیمه خدمات درمانی نبودهام پس تحت کفالت ایشان نیستم و از دریافت حقوق وظیفه محروم شدم. طرف شکایت در لایحه دفاعیه شماره.. . مرقوم داشته: به موجب بند ز ماده 10 آیین نامه اجرایی ماده 102 قانون استخدام کشوری برقراری حقوق وظیفه پدر و مادر متوفی مستلزم احراز کفالت بازنشسته متوفی بر ایشان در زمان حیاتش از طریق نیروی انتظامی می باشد. با بررسی به عمل آمده از مدارک ارسالی گزارش نیروی انتظامی مبنی برتایید کفالت متوفی بر مادر خویش مشاهده نشد. با این اوصاف کفالت متوفی بر مادر خود محرز نیست و موضوع پرونده از مصادیق بند ز آییننامه اعلامی نمی باشد و جوازی برای برقراری حقوق وظیفه ایشان وجود ندارد. با توجه به مراتب مذکور و با توجه به مجموع محتویات و اوراق پرونده نظر به اینکه کفالت متوفی نسبت به شاکیه از طریق نیروی انتظامی گواهی و تایید نشده و از ناحیه شاکیه نیز سند و مدرکی که از سوی نیروی انتظامی گواهی شده باشد ارایه نگردیده است؛ الزام قانونی بر اجابت خواسته وجود ندارد و به استناد بند مذکور و مواد 7 و 48 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 شکایت غیر وارد تشخیص و حکم به رد دادخواست صادر و اعلام می شود. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 4 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
موسوی ـ کریمی

قاضی:
کریمی , موسوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 48ـ هرگاه رسیدگی به شکایت در صلاحیت سایر مراجع قضایی باشد شعبه دیوان با صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به مرجع مذکور ارسال و مراتب را به شاکی اعلام مینماید و چـنانچه موضوع را در صلاحیت مراجع غیرقضائی بداند ضمن صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به مرجع صالح ارسال می نماید. مرجع اخیر مکلف به رسیدگی است.

مشاهده ماده 48 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM