رای قضایی شماره 9109970220800744

رای قضایی شماره 9109970220800744

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970220800744


شماره دادنامه قطعی:
9109970220800744

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/07/03

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
قابلیت اعتراض رای هیات تجدیدنظر تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی

پیام رای:
رای هیات تجدیدنظر تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی نسبت به ارگان های عمومی قطعی بوده و قابل اعتراض در محاکم عمومی دادگستری نمی باشد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوای سازمان صنایع دفاع به طرفیت سازمان تامین اجتماعی به خواسته صدور حکم بر ابطال آرای صادر شده از سوی خوانده و خسارات دادرسی دادگاه اظهارات نمایندگان محترم خواهان و خوانده را استماع نمود و به این نکته توجه دارد که با هیچ عدالتی سازگاری ندارد که یک سازمان یا نهادی با ادله ای تصمیمی اتخاذ کند که آن تصمیم نیز به نفع او به ضرر شخص دیگر می باشد و در عین حال آن تصمیم قطعی باشد و راهی برای ارزیابی آن وجود نداشته باشد اما در مورد موضوع دعوا طبق مواد 42 و 43 و 44 قانون تامین اجتماعی مصوب 1354 هیات بدوی تشخیص مطالبات سازمان پیش بینی شده است که مرکب از چهار عضو و آرای صادر شده در این مرجع علی الاصول ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در هیات تجدیدنظر تشخیص مطالبات است که این هیات مرکب از پنج نفر است که اتفاقا یکی از اعضاء آن مقام قضایی است و در تدوین این قانون به حفظ حقوق احتمالی معترض توجه شده است و در ذیل ماده 44 قانون اخیرالذکر نیز آمده است که رای هیات تجدیدنظر قطعی است و حتی اگر خواهان یک سازمان دولتی نبود دیوان عدالت اداری صرفا حق رسیدگی شکلی را داشته است و حال که دولتی است فرض بر آن است که رسیدگی شکلی در مورد عملکرد مرجع قضاوتی اخیرالذکر با توجه به فلسفه دیوان عدالت اداری منتفی است و با انتفاء این امر و عدم رسیدگی ماهیتی در هر صورت ولو از سوی دیوان عدالت اداری مبنایی وجود ندارد که دادگاه عمومی رسیدگی ماهیتی و شکلی نسبت به رای قطعی هیات تجدیدنظر فوق الذکر بنماید و صرفا در مورد آرای اصداری از کمیسیون ماده 77 شهرداری به موجب رای وحدت رویه امکان رسیدگی از سوی دادگاه وجود داردو رای وحدت رویه نیز صرفا در همان موضوع قابل اعمال است و اخذ وحدت و ملاک از آن صحیح نیست در نتیجه وقتی مراجع بدوی و تجدیدنظر خاص در قانون پیش بینی شده است دیگر تمسک به اینکه دادگستری مرجع رسیدگی به تظلمات عمومی است صحیح نیست بنابراین دعوای خواهان در دادگاه قابلیت استماع را ندارد و به استناد ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی و ماده 44 قانون تامین اجتماعی قرار رد آن صادر می گردد رای صادر شده ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر تهران است.
رییس شعبه 27 دادگاه عمومی حقوقی تهران - کلانتریان

رای دادگاه تجدیدنظر استان
دادنامه تجدیدنظرخواسته به شماره 00997-10/10/90 صادره از شعبه 27 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به صدور قرار رد دعوای خواهان با خواسته ابطال آرای صادر شده اشعار دارد مطابق موازین قانونی و مدارک ابرازی و محتویات پرونده می باشد و مفاد لایحه تجدیدنظرخواه نیز به نحوی نیست که خدشه ای بر آن وارد سازد یا موجب بی اعتباری آن شود و بر نحوه رسیدگی و استنباط دادگاه نخستین منقصت قانونی مترتب نیست بنابراین دادگاه تجدیدنظرخواهی را وارد ندانسته به استناد ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی دادنامه تجدیدنظرخواسته را تایید می نماید رای دادگــاه قطعی است.
رییس شعبه 8 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
صفیری - امیری

قاضی:
سید مفید کلانتریان , صفیری , امیری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 353 - دادگاه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد شکایت را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض پرونده را برای رسیدگی ماهوی به دادگاه صادرکننده قرار عودت می دهد.

مشاهده ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 42 ـ در صورتی که کارفرما به میزان حق بیمه و خسارات تاخیر تعیین شده از طرف سازمان معترض باشد می تواند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را کتبا به سازمان تسلیم نماید. سازمان مکلف است اعتراض کارفرما را حداکثر تا یکماه پس از دریافت آن در هیات بدوی تشخیص مطالبات مطرح نماید در صورت عدم اعتراض کارفرما ظرف مدت مقرر تشخیص سازمان قطعی و میزان حق بیمه و خسارات تعیین شده طبق ماده 50 این قانون وصول خواهد شد.

مشاهده ماده 42 قانون تامین اجتماعی

ماده 43 ـ هیات های بدوی تشخیص مطالبات سازمان از افراد زیر تشکیل می گردند: (اصلاحی 27/07/1376) 1- نماینده وزارت رفاه اجتماعی که ریاست هیات را به عهده خواهد داشت. 2- یک نفر به عنوان نماینده کارفرما به انتخاب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در مورد بازرگانان و صاحبان صنایع یا یک نفر نماینده صنف مربوط به معرفی اتاق اصناف در مورد افراد صنفی و صاحبان حرف و مشاغل آزاد. 3- یک نفر به انتخاب شورای عالی تامین اجتماعی. 4- نماینده کارگران در مورد کارگران مشمول قانون تامین اجتماعی به انتخاب وزیر رفاه اجتماعی. آراء هیات های بدوی در صورتی که مبلغ مورد مطالبه سازمان بابت اصل حق بیمه یک میلیون و پانصد هزار ریال یا کمتر باشد و یا این که در موعد مقرر مورد اعتراض واقع نشود قطعی و لازم الاجرا خواهد بود. در صورتی که مبلغ مورد مطالبه بیش از یک میلیون و پانصد هزار ریال باشد کارفرما و سازمان ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ واقعی یا قانونی رای هیات بدوی حق تقاضای تجدیدنظر خواهند داشت.

مشاهده ماده 43 قانون تامین اجتماعی

ماده 44 ـ هیات های تجدیدنظر تشخیص مطالبات در مراکز استانها با شرکت افراد زیر تشکیل می شود: (اصلاحی 27/07/1376) 1- نماینده وزارت رفاه اجتماعی که ریاست هیات را به عهده خواهد داشت. 2- یک نفر از قضات دادگستری به انتخاب وزارت دادگستری. 3- یک نفر به انتخاب شورای عالی تامین اجتماعی. 4- نماینده سازمان به انتخاب رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان. 5- یک نفر به عنوان نماینده کارفرما به انتخاب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در مورد بازرگانان و صاحبان صنایع یا یک نفر نماینده اتاق اصناف در مورد افراد صنفی و صاحبان حرف و مشاغل آزاد. آراء هیات تجدیدنظر قطعی و لازم الاجرا است. تبصره ـ هیات های بدوی و تجدیدنظر تاریخ رسیدگی را به کارفرما ابلاغ خواهند کرد و حضور کارفرما برای ادای توضیحات بلامانع است.

مشاهده ماده 44 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM