رای قضایی شماره

رای قضایی شماره

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره


شماره دادنامه قطعی:

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/03/06

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
عدم امکان تعیین دو مجازات حبس برای یک اتهام

پیام رای:
در ایراد صدمه بدنی غیرعمدی و فرار از صحنه تصادف ناشی از بی احتیاطی در رانندگی با وسیله نقلیه موتوری سواری دادگاه نمی‎تواند برای جنبه عمومی جرم دو مجازات حبس یکی برای ایراد صدمه و دیگری برای فرار از صحنه تصادف تعیین نماید.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م. فرزند ر. دایر به ایراد صدمه بدنی غیرعمدی و فرار از صحنه تصادف ناشی از بی احتیاطی در رانندگی با وسیله نقلیه موتوری سواری پراید به شماره انتظامی.. . دارای بیمه ایران به شماره 700/4539/365/90 به علت تخلف حادثه ساز حرکت با دنده عقب و نقض ماده 155 آیین نامه اجرایی راهور در تاریخ 4/7/90 به شرح کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه 16تهران موضوع شکایت آقای ح. دادگاه با توجه به گزارش مامورین نیروی انتظامی و نظریه افسر کاردان فنی گواهی پزشکی قانونی به شماره 11289-24/7/90 و 21008-14/2/91 و اقرار و عدم دفاع موجه متهم و سایر قراین و امارات موجوده اتهام انتسابی به نامبرده را محرز و ثابت دانسته به استناد قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسیولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه زمینی در مقابل شخص ثالث مصوب 16/4/1387 مجلس شورای اسلامی و بند 1 قانون نحوه وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین و ماده 15 و 47 و 294 و بند ب و تبصره 3 ماده 295 و 297 و 367 و 418 و 428 و 442 و بند 1 ماده 480 و 481 و 495 و 496 و 715 و 719 قانون مجازات اسلامی دیه و ارش صدمات وارده به قرار ذیل می باشد قطع پای چپ از زیر زانو نصف دیه کامل و خردشدگی استخوانهای درشت نی و نازک نی ساق پای راست که به-صورت مطلوب التیام یافته بیست و شش صدم و شست و شش صدم از یک صدم و آسیب دیدگی نسج نرم محل قطع-شدگی و خرد شدگی و محدودیت حرکتی ایجاد شده و عمل جراحی جمعا پانزده صدم و ساییدگی زیر چانه و سمت چپ پیشانی و دو مورد ساییدگی سطح پشتی مچ دست راست و آرنج چپ همه از نوع حارصه جمعا سه و نیم صدم دیه کامل می باشد. دادگاه متهم را به پرداخت ارزش ریالی مقادیر مذکوره در حق شاکی و از جنبه عمومی برای ایراد صدمه به-تحمل شش ماه و برای فرار از صحنه تصادف به تحمل نه ماه حبس محکوم می نماید. این رای حضوری ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض و تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1143 دادگاه عمومی جزایی تهران - جهاندار

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. نسبت به دادنامه شماره 153 مورخ 6/3/1391شعبه 1143 دادگاه عمومی جزایی تهران که بر اساس آن به اتهام ایراد صدمه بدنی غیر عمدی ناشی از بی احتیاطی در امر رانندگی و فرار از صحنه حادثه نسبت به آقای ح. محکوم به پرداخت دیه مقرر در حق مصدوم و تحمل شش ماه حبس بابت جنبه عمومی بزه مذکور و تحمل نه ماه حبس بابت فرار از صحنه تصادف گردیده است از توجه به محتویات پرونده و تحقیقات انجام شده و نحوه اظهارات نامبرده به شرح اوراق 50 و 51 و 91 پرونده و سایر قراین و امارات موجود اعتراض موجهی که موجب نقض دادنامه مذکور باشد را به عمل نیاورده است و ضمن رد تجدیدنظرخواهی و مستندا به تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و به لحاظ اینکه برای یک اتهام تعیین دو مجازات حبس منطبق با قانون تشخیص داده نمی شود از این حیث دو مجازات حبس مذکور به صرفا تحمل نه ماه و یک روز حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی اصلاح و دادنامه معترض عنه نتیجتا تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 14 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
علیخانی - نیک نژاد

قاضی:
جهاندار , نعمت الله نیک نژاد , حسین علیخانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM