رای قضایی شماره 9309970905601911

رای قضایی شماره 9309970905601911

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970905601911


شماره دادنامه قطعی:
9309970905601911

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/10/14

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
صلاحیت دیوان و رسیدگی به شکایات از تصمیمات شورای تامین شهرستان

پیام رای:
رسیدگی به اعتراض از تصمیمات شورای تامین شهرستان در خصوص اشخاصی که تابعیت ایرانی آن ها مورد تردید است خارج از صلاحیت دیوان عدالت اداری و در صلاحیت محاکم عمومی حقوقی است.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
به موجب ماده 45 قانون اصلاح قانون ثبت احوال مصوب 1355 هرگاه تابعیت فردی مورد تردید واقع شود شورای تامین شهرستان موضوع را بررسی و اداره ثبت احوال بر اساس گزارش شورای مزبور مبادرت به اتخاذ تصمیم می نماید و در صورت اعتراض معترض هییت حل اختلاف مقرر در ماده 3 قانون ثبت احوال نسبت به موضوع رسیدگی و اظهارنظر می کند که در دادخواست حاضر چنین رویه ای عمل نشده است و از طرفی تصمیم هییت یادشده طبق ماده 4 قانون مرقوم قابل اعتراض و رسیدگی در دادگاه عمومی است از این حیث و بنا به مراتب و با توجه به دادخواست تقدیمی و توجها به رای شماره 658-87/01/20 ردیف 80/36 هییت عمومی دیوان عالی کشور قرار رد شکایت صادر می گردد. رای صادره به استناد ماده 65 قانون دیوان عدالت اداری و پس از ابلاغ ظرف بیست روز قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است.
رییس شعبه 26 دیوان عدالت اداری
حسینیان

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
هرچند برخلاف مندرجات دادنامه معترض عنه رای و تصمیم شورای تامین قابل اعتراض در هییت حل اختلاف نمی باشد بلکه با استنباط از مقررات مواد 3 4 و 45 قانون ثبت احوال هییت حل اختلاف اداره ثبت احوال بر اساس تصمیم شورای تامین اتخاذ تصمیم می نماید لیکن با توجه به اینکه به موجب رای وحدت رویه شماره 803-801 مورخ 93/4/23 هییت عمومی دیوان عدالت اداری رسیدگی به شکایت از تصمیم شورای تامین و هییت حل اختلاف اداره ثبت احوال در صلاحیت دادگاه های حقوقی است بنابراین ضمن نقض قرار معترض عنه با استناد به مواد 22 و 48 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری قرار عدم صلاحیت به صلاحیت دادگاه های حقوقی دادگستری مشهد صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه اول تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
فرجی- مولابیگی

قاضی:
غلامرضا مولابیگی , محمدناصر فرجی , حسینیان

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 22ـ هرگاه دادخواست توسط وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی شاکی تقدیم شده باشد باید تصویر یا رونوشت گواهی شده سند مثبت سمت دادخواست دهنده نیز ضمیمه گردد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 48ـ هرگاه رسیدگی به شکایت در صلاحیت سایر مراجع قضایی باشد شعبه دیوان با صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به مرجع مذکور ارسال و مراتب را به شاکی اعلام مینماید و چـنانچه موضوع را در صلاحیت مراجع غیرقضائی بداند ضمن صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به مرجع صالح ارسال می نماید. مرجع اخیر مکلف به رسیدگی است.

مشاهده ماده 48 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 3 – در مقر هر اداره ثبت احوال هیئتی به نام هیئت حل اختلاف مرکب از رئیس اداره ثبت احوال و مسوول بایگانی یا معاونین و یا نمایندگان آنان و یکی از کارمندان مطلع اداره مزبور به انتخاب رئیس اداره ثبت احوال استان تشکیل می شود وظایف هیئت حل اختلاف به قرار زیر است : 1- تصحیح هر نوع اشتباه در تحریر مندرجات دفتر ثبت کل وقایع و وفات بعد از امضاء سند و قبل از تسلیم شناسنامه و گواهی ولادت یا وفات و تکمیل سند از نظر مشخصاتی که نامعلوم بوده است مندرج در ماده /29 این قانون. 2- رفع اشتباهات ناشی از تحریر ضمن ثبت وقایع یا نقل مندرجات اسناد و اعلامیه ها و مدارک به دفاتر ثبت کل وقایع و سایر دفاتر. 3- ابطال اسناد و شناسنامه هایی که بیگانگان مورد استفاده قرار داده اند و طبق ماده /44 اعلام می شود. 4- ابطال اسناد مکرر و یا موهوم و تصحیح اشتباه در ثبت جنس صاحب سند و تغییر نامهای ممنوع. 5- حذف کلمات زاید غیر ضروری و یا ناشی از اشتباه در اسناد سجلی اشخاص. ترتیب تقاضا و گردش کار دفاتر هیئت ها و نحوه رسیدگی و ابلاغ تصمیمات در آیین نامه اجرائی این قانون تعیین خواهد شد. تبصره – تصحیح هر نوع اشتباه در تحریر مندرجات دفتر ثبت کل وقایع و وفات اگر قبل از امضاء باشد با توضیح مراتب در حاشیه سند به عمل می آید و امضاء کنندگان سند ذیل توضیح را امضاء خواهند نمود (اصلاحی 18/10/1363).

مشاهده ماده 3 قانون ثبت احوال

ماده 4 – رسیدگی به شکایات اشخاص ذینفع از تصمیمات هیات حل اختلاف و همچنین رسیدگی به سایر دعاوی راجع به اسناد ثبت احوال با دادگاه شهرستان یا دادگاه بخش مستقل محل اقامت خواهان به عمل می آید و رای دادگاه فقط پژوهش پذیر است. مهلت شکایت از تصمیم هیئت حل اختلاف ده روز از تاریخ ابلاغ است. تبصره – هرگاه سند ثبت احوال در ایران تنظیم شده و ذینفع مقیم خارج از کشور باشد رسیدگی با دادگاه محل صدور سند و اگر محل تنظیم سند و اقامت خواهان هر دو در خارج از کشور با دادگاه شهرستان تهران خواهد بود.

مشاهده ماده 4 قانون ثبت احوال

ماده 45- هر گاه »هویت تابعیت« افراد مورد تردید واقع گردد و مدارک لازم جهت اثبات آن ارائه نشود مراتب برای اثبات »هویت« به مراجع انتظامی و برای اثبات تابعیت به شورای تامین شهرستان ارجاع و در صورت تایید طبق مقررات اقدام خواهد شد (اصلاحی 18/10/1363). تبصره – در جلسات شورای تامین شهرستان که به منظور فوق تشکیل می گردد رئیس اداره ثبت احوال محل نیز با داشتن حق رای شرکت خواهد داشت (اصلاحی 18/10/1363)

مشاهده ماده 45 قانون ثبت احوال

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM