رای قضایی شماره 9309970955800668

رای قضایی شماره 9309970955800668

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955800668


شماره دادنامه قطعی:
9309970955800668

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/10/03

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
دستور موقت و جلوگیری از قلع بنا

پیام رای:
توقف اجرای رای کمیسیون ماده صد قانون شهرداری مبنی بر قلع بنا حائز شرایط صدور دستور موقت می باشد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
دستور موقت
توجها به مدارک استنادی و سوابق موجود و نظر به اینکه اجرای رای مورد اعتراض موجب خسارت به جهت رای به قلع بنا می گردد به نحوی که جبران آن در آتیه متعسر خواهد بود و ضرورت دستور موقت محرز است فلذا و به تجویز ماده 35 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 مجلس شورای اسلامی قرار توقف عملیات اجرایی رای فوق الذکر تا تعیین تکلیف و صدور حکم قطعی صادر و اعلام می گردد. دستور موقت تاثیری در اصل موضوع ندارد و حسب ماده 39 قانون مذکور سازمان ها ادارات هییت ها و ماموران طرف شکایت پس از ابلاغ آن مکلف اند طبق آن اقدام و در صورت استنکاف شعبه متخلف را به انفصال از خدمت به مدت 6 ماه تا یک سال و جبران خسارت وارده محکوم می نماید. قرار صادره قطعی است.
رییس شعبه 30 دیوان عدالت اداری
محمدی
رای بدوی
نظر به اینکه اولاـ از مفاد تبصره های 1 2 و 3 ماده صد قانون شهرداری چنین استنباط می شود که کمیسیون های ماده صد زمانی مجاز به صدور رای تخریب هستند که کارشناس آن را تجویز نماید ثانیاـ صدور رای به تخریب محصور و محدود به عدم رعایت مقررات شهرسازی و فنی و بهداشتی است ثالثاـ در مواردی که مهندس ناظر ساختمان استحکام بنا را تایید نماید نظر هییت کارشناس رسمی دادگستری موثر در احراز ضرورت جهت صدور رای تخریب بوده و الزامی برای کمیسیون به صدور رای تخریب نیست و کلمه «می تواند» در ماده صد مفید همین معنی است رابعاـ شهرداری وفق ماده صد ملزم به جلوگیری از وقوع تخلف و مکلف به ممانعت از ادامه ساخت وساز بدون پروانه ساختمانی یا خلاف مفاد آن به وسیله مامورین مربوطه می باشد خامساـ اهمال شهرداری در اعمال نظارت قانونی خود (از جهت جلوگیری از وقوع تخلف ساختمانی) علاوه بر اینکه موجبات تجری افراد را فراهم می نماید و وقوع تخلف را تسهیل می کند دلیل بر قلع و تخریب مستحدثات نیست الا اینکه تخلف مورد تایید کارشناس و مستمر باشد که در این صورت شهرداری از باب قاعده اقدام هیچ گونه مسیولیت و ضمانی ندارد سادساـ وفق تبصره 7 ماده صد مهندسین ناظر ساختمانی مکلف به نظارت علی الدوام بر عملیات ساختمان سازی و انطباق بنای احداثی با مفاد نقشه و پروانه ساختمانی بوده و قصور آنان قابل پیگیری است علی هذا رای نقض و رسیدگی مجدد جهت بررسی دقیق دلایل و مدارک و عنداللزوم ارجاع به کارشناس رسمی دادگستری به همان کمیسیون صادرکننده رای منقوض ارجاع می گردد. رای صادره وفق ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری است.
رییس شعبه 30 دیوان عدالت اداری
محمدی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با ملاحظه مندرجات سند قطعی شماره.. . تنظیمی در دفتر اسناد رسمی شماره.. . شهرستان قم شاکی قبل از صدور دادنامه معترض عنه شش دانگ پلاک فرعی.. . اصلی را از آقای ا.ک. فرزند ک. که پروانه ساخت به نام او بوده است خریداری کرده بود و در تاریخ تقدیم دادخواست ذینفع بوده و شعبه بدوی بدون اخطار رفع نقص مبادرت به صدور قرار رد نموده است لذا به استناد مواد 22-28-53 و 72 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری دادنامه تجدید نظر‏خواسته به شماره 1254-93/3/20 نقض و پرونده جهت رسیدگی ماهوی به شعبه صادرکننده قرار اعاده می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس و مستشار شعبه هشتم تجدید نظر دیوان عدالت اداری
موسوی- عاشوری

قاضی:
موسوی , مرتضی عاشوری , محمدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 35ـ شعبه رسیدگی کننده در صورت احراز ضرورت و فوریت موضوع برحسب مورد دستور موقت مبنی بر توقف اجرای اقدامات تصمیمات و آراء مزبور یا انجام وظیفه صادر می نماید. تبصره ـ دستور موقت تاثیری در اصل شکایت ندارد و در صورت رد شکایت یا صدور قرار اسقاط یا ابطال یا رد دادخواست اصلی دستور موقت نیز لغو می گردد.

مشاهده ماده 35 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 22ـ هرگاه دادخواست توسط وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی شاکی تقدیم شده باشد باید تصویر یا رونوشت گواهی شده سند مثبت سمت دادخواست دهنده نیز ضمیمه گردد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 28ـ در صورتی که هر یک از موارد مذکور در بندهای (ب) تا (ث) و (چ) ماده (18) این قانون در دادخواست رعایت نشده باشد و یا دادخواست از جهت شرایط مقرر در مواد (19) الی (23) این قانون نقص داشته باشد مدیر دفتر شعبه ظرف دو روز نقایص دادخواست را طی اخطاریه ای به طور مستقیم یا از طریق دفاتر مستقر در مراکز استانها به شاکی اعلام می کند. شاکی ده روز از تاریخ ابلاغ اخطاریه فرصت رفع نقص دارد و چنانچه در مهلت مذکور اقدام به رفع نقص ننماید دادخواست به موجب قرار مدیر دفتر یا جانشین او رد می گردد. این قرار ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در همان شعبه دیوان است. رسیدگی به اعتراض نسبت به رد دادخواست توسط رئیس یا دادرس علی البدل شعبه انجام می شود و پس از صدور دستور توسط قاضی مزبور مراتب توسط مدیر دفتر شعبه به معترض ابلاغ می گردد. این تصمیم قطعی است ولی رد دادخواست مانع طرح مجدد شکایت نیست.

مشاهده ماده 28 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 53 ـ در صورت احراز هریک از جهات زیر شعبه دیوان حتی قبل از ارسال دادخواست و ضمائم به طرف شکایت قرار رد شکایت صادر می کند: الف ـ شاکی برای طرح شکایت اهلیت قانونی نداشته باشد. ب ـ شاکی در شکایت مطروحه ذی نفع نباشد. پ ـ شکایت متوجه طرف شکایت نباشد. ت ـ شکایت خارج از موعد قانونی مطرح شده باشد. ث ـ شکایت طرح شده از حیث موضوع قبلا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوی قائم مقام آنان هستند رسیدگی و حکم قطعی نسبت به آن صادر شده باشد. ج ـ موجبات رسیدگی به شکایت منتفی شده باشد.

مشاهده ماده 53 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 72ـ شعبه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد تجدیدنظر خواهی را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض قرار پرونده را برای رسیدگی ماهوی به شعبه صادر کننده قرار عودت می نماید.

مشاهده ماده 72 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM