رای قضایی شماره 9309970224101179

رای قضایی شماره 9309970224101179

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224101179


شماره دادنامه قطعی:
9309970224101179

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/09/30

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تاثیر زوجیت در تحقق بزه خیانت درامانت

پیام رای:
رابطه زوجیت مانع از تحقق بزه خیانت درامانت نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص شکایت سرکار خانم ز. علیه آقای ع. با معرفی کفیل آزاد دایر بر خیانت درامانت موضوع بیست میلیون تومان وجه نقد؛ مخلص شکایت شاکیه بدین نحو است که شاکیه و متهم زن و شوهر می باشند که علی الظاهر شاکیه در اثر تصادف از ناحیه چشم راست به شدت مصدوم می گردد (که حسب مشهودات این جانب پوستی روی چشم راست وی را پوشانده است که کمی از شبکیه و سفید و سیاهی چشم مشهود است) پس از طرح شکایت و اخذ دیه ظاهرا 20 میلیون تومان به شوهرش می دهد تا یک منزلی به نام وی خریداری کند و سرمایه ای برای آن ها باشد ولی متهم با این وجه ظاهرا برای خود منزلی خریداری می نماید که تصویر مبایعه نامه 21/07/91 پیوست است. شاکیه به وی مراجعه ولی شوهرش تمکین نکرده و ابتدایا و متعاقبا پس از طرح دعوی هم مدعی است که این مبلغ را با توجه به خرج و مخارجی که در حین درمان وی لازم بوده هزینه کرده است و طلب خود را دریافت نموده. حال با توجه به شرح ماوقع و شکایت بی شایبه شاکیه و لوایح تقدیمی وکلای محترم ایشان و شهادت شهود به صورت انفرادی که دو شاهد مراتب امانی بودن وجه را عینا جهت خرید منزل برای شاکیه توضیح داده و شاهد سوم هم با اطمینان از شنیده ها شهادت داده و مواجهه حضوری بین طرفین و شهود طی صورت جلسه مورخه 07/12/91 معاونت دادسرای عمومی و انقلاب و نحوه دفاعیات متهم که اصل اخذ وجه را قبول داشته ولی اعلام کرده است برای پرداخت قرض هزینه هایی بوده که برای مداوای وی مصروف گردیده بود و مفاد کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تحت شماره 660102408 تحقق و انتساب بزه به نامبرده محرز و مسلم است. لهذا مستندا به ماده 674 قانون مجازات اسلامی 1370 نامبرده را به 6 ماه حبس تعزیری محکوم و اعلام می دارد. رای صادره حضوری و ظرف مهلت 20 روز پس از ابلاغ به طرفین قابل اعتراض در یکی از محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی ملارد ـ امرجی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای ع. به طرفیت خانم ز. از دادنامه شماره 800677 مورخه 25/04/92 شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی دادگستری شهرستان ملارد در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه مذکور آقای ع. به اتهام خیانت درامانت حسب مواد استنادی به تحمل شش ماه حبس محکوم شده است. اینک با توجه به محتویات پرونده و تحقیقات معموله و شکایت شاکیه و شهادت شهود و اظهارات تجدیدنظرخواه مبنی بر پذیرش و قبول اصل دریافت وجه و مدافعات بلا وجه وی بزهکاری محرز است و اعتراض موجهی از سوی تجدیدنظرخواه نسبت به دادنامه تجدیدنظرخواسته که خللی به ارکان آن وارد نماید به عمل نیامده است لذا دادگاه ضمن رد اعتراض تجدیدنظرخواه به لحاظ فقدان سابقه محکومیت کیفری به تجویز تبصره دو از ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مجازات حبس را به جزای نقدی به مبلغ سی میلیون ریال تبدیل نموده و درنهایت وفق بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته را تایید می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ قاسمی

قاضی:
ایوب امرجی , عبدالعلی قنبری , قاسمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM