رای قضایی شماره 9409970955900557

رای قضایی شماره 9409970955900557

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970955900557


شماره دادنامه قطعی:
9409970955900557

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/02/30

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
ارزش حقوقی و قضایی استشهادیه عرفی

پیام رای:
طلب گواهی از افراد (استشهادیه عرفی) فاقد ارزش حقوقی و قضایی بوده و به عنوان دلیل قادر به نفی یا اثبات موضوع نیست.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
در خصوص دادخواست آقای ح. الف. به طرفیت خوانده [اداره کار زنجان] و در اعتراض به رای شماره.. . با توجه به شرح شکایت شاکی و دفاع خوانده و اسناد و محتویات پرونده متشکله در اداره کار و اظهارات طرفین و صرفنظر از تناقض موجود در استشهادیه وفق متن رای مورد اعتراض اصولا طلب گواهی از دیگران تحت عنوان استشهادیه عرفی فاقد ارزش حقوقی و قضایی است و دلیل به نفی یا اثبات امری نیست و چیزی را ثابت و یا نفی نمی کند و اصولا جایگاه قانونی ندارد. علیهذا شکایت شاکی غیر وارد تشخیص با تایید رای مورد اعتراض حکم برد شکایت شاکی مستندا به ماده 63 قانون آیین دادرسی دیوان عدالت اداری صادر و اعلام می دارد. رای صادره با توجه به اقامتگاه اعلامی ظرف مهلت 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری به درخواست هریک از طرفین یا وکیل یا قایم مقام و یا نماینده قانونی آنها خواهد بود.
رییس شعبه بیستم دیوان عدالت اداری - همت کلی وند

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با مداقه در اوراق و محتوای پرونده نظر به این که دادنامه صادره از شعبه بدوی دیوان با رعایت تشریفات قانونی اصدار یافته و دلیل قانونی بر نقض آن وجود نداشته و از ناحیه تجدیدنظر خواه هم ایرادی برمخدوش بودن رای معترض عنه ابراز نشده است لذا شعبه نهم تجدیدنظر دیوان با در نظر گرفتن مراتب فوق البیان به استناد ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 ضمن رد تجدید نظر خواهی دادنامه شعبه بدوی را تایید و ابرام می کند. رای صادره قطعی است.
رییس و مستشار شعبه نهم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
تقوی - خضرایی

قاضی:
احمدخضرایی , زین العابدین تقوی , همت کلی وند

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 63 ـ هرگاه شعبه رسیدگی کننده دیوان در مرحله رسیدگی به آراء و تصمیمات مراجع مذکور در بند (2) ماده (10) این قانون اشتباه یا نقصی را ملاحظه نماید که به اساس رای لطمه وارد نکند آن را اصلاح و رای را ابرام می نماید و چنانچه رای واجد ایراد شکلی یا ماهوی موثر باشد شعبه مکلف است با ذکر همه موارد و تعیین آنها پرونده را به مرجع مربوط اعاده کند. مرجع مذکور موظف است مطابق دستور شعبه دیوان نسبت به رفع نقص یا ایرادهای اعلامی اقدام و سپس مبادرت به اتخاذ تصمیم یا صدور رای نماید. در صورتی که از تصمیم متخذه و یا رای صادره مجددا شکایت شود پرونده به همان شعبه رسیدگی کننده ارجاع می شود. شعبه مذکور چنانچه تصمیم و یا رای را مغایر قانون و مقررات تشخیص دهد مستند به قانون و مقررات مربوط آن را نقض و پس از اخذ نظر مشاورین موضوع ماده (7) این قانون مبادرت به صدور رای ماهوی می نماید. تبصره ـ شعبه می تواند علاوه بر نظر مشاورین موضوع ماده (7) عنداللزوم از نظر کارشناسان و متخصصین هر رشته از میان کارشناسان رسمی دادگستری و یا دستگاههای مربوط استفاده نماید.

مشاهده ماده 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM