رای قضایی شماره 9309970955401288

رای قضایی شماره 9309970955401288

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955401288


شماره دادنامه قطعی:
9309970955401288

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/08/24

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
تاثیر عدم حضور بیمه پرداز در جلسه کمیسیون های پزشکی ماده 91 قانون تامین اجتماعی

پیام رای:
عدم حضور بیمه پرداز در جلسه کمیسیون‎های پزشکی ماده 91 قانون تامین اجتماعی نمی تواند مانع تصمیم گیری و اظهارنظر تخصصی از سوی متخصصان کمیسیون پزشکی باشد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
شاکیه در شکایت تقدیمی خود به جهت فوت همسرش آقای ع.ت بر اثر سرطان درخواست بررسی سوابق بیماری و اسناد پزشکی همسرش در کمیسیون های پزشکی سازمان اجتماعی را مطرح نموده. هر چند سازمان تامین اجتماعی به استناد ماده 7 آیین نامه اجرایی ماده 91 قانون تامین اجتماعی حضور متوفی را جهت بررسی و معاینه لازم دانسته اند و به جهت عدم امکان حضور وی اجابت درخواست شاکیه را ممکن ندانسته اند شعبه پس از بررسی پرونده و ملاحظه کپی مدارک پزشکی و بالینی پیوست دادخواست نظر به اینکه در کشور عزیزمان آنقدر علم پزشکی پیشرفت کرده است که پزشکان متخصص توانایی این را دارند که با بررسی مدارک و اسناد پزشکی اعم از کلینیکی و پاراکلینیکی موجود در خصوص از کار افتادگی بیمه پرداز یا موضوعات دیگر اظهارنظر نمایند و عدم حضور بیمه پرداز در جلسه کمیسون پزشکی نمی تواند مانع تصمیم گیری و اظهارنظر تخصصی از سوی متخصصان کمیسیون پزشکی باشد. از طرفی حق مسلم و اولیه هر بیمه پرداز یا بازمانده وی است که موضوع و درخواست وی در کمیسیون پزشکی مطرح و مورد بررسی قرار گیرد. لذا شعبه شکایت مطروحه را موجه تشخیص و به استناد ماده 91 قانون تامین اجتماعی و مواد 11 و 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت و الزام سازمان تامین اجتماعی به بررسی سوابق و اسناد پزشکی مرحوم ع.ت در کمیسیون های پزشکی سازمان صادر و اعلام می نماید. رای صادره ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب محترم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.
رییس شعبه 16 دیوان عدالت اداری
عبدالمنافی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
نظر به اینکه مواد 6 و 7 آیین نامه اجرایی ماده 91 قانون تامین اجتماعی هیچ تصریحی در مورد حضور مصدوم ندارد بلکه سوابق و مدارک را در کمیسیون مذکور قابل بررسی و وجود آن را در کمیسیون ضروری تلقی نموده است لذا تجدیدنظرخواهی تامین اجتماعی شعبه به مواد مذکور و دلایل ابرازی وجاهت نداشته و چون کمیسیون ماده 91 که از جمع متخصصین تشکیل شده امکان اظهار نظر با ملاحظه مدارک و مستندا را دارد. لذا مستندا به ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت دادنامه تجدیدنظر خواسته عینا تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه چهارم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
جعفری ورامینی ـ اسکندری

قاضی:
علی اصغرجعفری ورامینی , قاسم اسکندری , عبدالمنافی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 11ـ در صورتی که تصمیمات و اقدامات موضوع شکایت موجب تضییع حقوق اشخاص شده باشد شعبه رسیدگی کننده حکم بر نقض رای یا لغو اثر از تصمیم و اقدام مورد شکایت یا الزام طرف شکایت به اعاده حقوق تضییع شده صادر می نماید. تبصره ـ پس از صدور حکم و قطعیت آن براساس ماده فوق مرجع محکوم علیه علاوه بر اجرای حکم مکلف به رعایت مفاد آن در تصمیمات و اقدامات بعدی خود در موارد مشابه است.

مشاهده ماده 11 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 63 ـ هرگاه شعبه رسیدگی کننده دیوان در مرحله رسیدگی به آراء و تصمیمات مراجع مذکور در بند (2) ماده (10) این قانون اشتباه یا نقصی را ملاحظه نماید که به اساس رای لطمه وارد نکند آن را اصلاح و رای را ابرام می نماید و چنانچه رای واجد ایراد شکلی یا ماهوی موثر باشد شعبه مکلف است با ذکر همه موارد و تعیین آنها پرونده را به مرجع مربوط اعاده کند. مرجع مذکور موظف است مطابق دستور شعبه دیوان نسبت به رفع نقص یا ایرادهای اعلامی اقدام و سپس مبادرت به اتخاذ تصمیم یا صدور رای نماید. در صورتی که از تصمیم متخذه و یا رای صادره مجددا شکایت شود پرونده به همان شعبه رسیدگی کننده ارجاع می شود. شعبه مذکور چنانچه تصمیم و یا رای را مغایر قانون و مقررات تشخیص دهد مستند به قانون و مقررات مربوط آن را نقض و پس از اخذ نظر مشاورین موضوع ماده (7) این قانون مبادرت به صدور رای ماهوی می نماید. تبصره ـ شعبه می تواند علاوه بر نظر مشاورین موضوع ماده (7) عنداللزوم از نظر کارشناسان و متخصصین هر رشته از میان کارشناسان رسمی دادگستری و یا دستگاههای مربوط استفاده نماید.

مشاهده ماده 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 91 ـ برای تعیین میزان از کارافتادگی جسمی و روحی بیمه شدگان و افراد خانواده آنها کمیسیون های بدوی و تجدیدنظر پزشکی تشکیل خواهد شد. ترتیب تشکیل و تعیین اعضاء و ترتیب رسیدگی و صدور رای براساس جدول میزان از کارافتادگی طبق آیین نامه ای خواهد بود که به پیشنهاد این سازمان و سازمان تامین خدمات درمانی به تصویب شورای عالی می رسد.

مشاهده ماده 91 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM