رای قضایی شماره 9409970955500449

رای قضایی شماره 9409970955500449

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970955500449


شماره دادنامه قطعی:
9409970955500449

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/02/20

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
مرجع پرداخت دستمزد ایام بارداری کارکنان دستگاههای اجرایی

پیام رای:
پرداخت غرامت دستمزد ایام بارداری کارکنان ثابت و رسمی دستگاههای اجرایی که مشترک صندوق تامین اجتماعی هستند بر عهده دستگاه اجرایی متبوع مستخدم می باشد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
نظر به اینکه شاکیه از کارکنان رسمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مشمول مقررات تامین اجتماعی می باشد و با توجه به اینکه وی از مرخصی دوران استعلاجی (زایمان) استفاده نموده و با عنایت به اینکه مستفاد از تبصره 3 ماده 84 قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده 59 قانون برنامه پنجم توسعه و ماده 64 قانون تامین اجتماعی پرداخت غرامت دستمزد ایام بارداری از تکالیف قانونی سازمان تامین اجتماعی می باشد لذا از این حیث خواسته شاکی موجه بوده و به تجویز مواد 11 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به الزام تامین اجتماعی به پرداخت غرامت ایام بارداری شاکیه صادر و در خصوص مشتکی عنه دیگر حکم به رد شکایت صادر و اعلام می گردد. رای صادره ظرف مهلت 20 روزپس از ابلاغ قابل اعتراض در شعبه محترم تجدیدنظر دیوان می باشد.
رییس شعبه 16 دیوان عدالت اداری - عبدالمنافی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با مداقه در اوراق پرونده و مدارک تقدیمی تجدیدنظر خواه نظر به اینکه به موجب تبصره 3 ماده 84 قانون مدیریت خدمات کشوری و بخشنامه شماره 200/93/5271 مورخ 1393/4/17 جانشین معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور سازمان مدیریت و برنامه ریزی غرامت دستمزد ایام بارداری کارکنان ثابت و رسمی دستگاه های اجرایی که مشترک صندوق تامین اجتماعی هستند به عهده دستگاه اجرایی است علیهذا با توجه به مراتب فوق و به استناد ماده 71 قانون دیوان عدالت اداری ضمن نقض دادنامه بدوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد را به پرداخت غرامت ایام بارداری و زایمان از تاریخ 92/4/1 لغایت 1392/10/1 محکم می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس و مستشار شعبه پنجم تجدید نظر دیوان عدالت اداری
باقری زیاری - دلاوری

قاضی:
محمدرضا دلاوری , رحیم باقری زیاری , عبدالمنافی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 11ـ در صورتی که تصمیمات و اقدامات موضوع شکایت موجب تضییع حقوق اشخاص شده باشد شعبه رسیدگی کننده حکم بر نقض رای یا لغو اثر از تصمیم و اقدام مورد شکایت یا الزام طرف شکایت به اعاده حقوق تضییع شده صادر می نماید. تبصره ـ پس از صدور حکم و قطعیت آن براساس ماده فوق مرجع محکوم علیه علاوه بر اجرای حکم مکلف به رعایت مفاد آن در تصمیمات و اقدامات بعدی خود در موارد مشابه است.

مشاهده ماده 11 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 63 ـ هرگاه شعبه رسیدگی کننده دیوان در مرحله رسیدگی به آراء و تصمیمات مراجع مذکور در بند (2) ماده (10) این قانون اشتباه یا نقصی را ملاحظه نماید که به اساس رای لطمه وارد نکند آن را اصلاح و رای را ابرام می نماید و چنانچه رای واجد ایراد شکلی یا ماهوی موثر باشد شعبه مکلف است با ذکر همه موارد و تعیین آنها پرونده را به مرجع مربوط اعاده کند. مرجع مذکور موظف است مطابق دستور شعبه دیوان نسبت به رفع نقص یا ایرادهای اعلامی اقدام و سپس مبادرت به اتخاذ تصمیم یا صدور رای نماید. در صورتی که از تصمیم متخذه و یا رای صادره مجددا شکایت شود پرونده به همان شعبه رسیدگی کننده ارجاع می شود. شعبه مذکور چنانچه تصمیم و یا رای را مغایر قانون و مقررات تشخیص دهد مستند به قانون و مقررات مربوط آن را نقض و پس از اخذ نظر مشاورین موضوع ماده (7) این قانون مبادرت به صدور رای ماهوی می نماید. تبصره ـ شعبه می تواند علاوه بر نظر مشاورین موضوع ماده (7) عنداللزوم از نظر کارشناسان و متخصصین هر رشته از میان کارشناسان رسمی دادگستری و یا دستگاههای مربوط استفاده نماید.

مشاهده ماده 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 64 ـ در مواردی که کارفرمایان طبق قوانین و مقررات دیگری مکلف باشند حقوق یا مزد بیمه شدگان بیمار خود را پرداخت نمایند سازمان تامین خدمات درمانی فقط عهده دار معالجه آنها طبق مقررات این قانون خواهد بود تبصره ـ در مواردی که کارفرمایان طبق قوانین دیگری مکلف باشند حقوق کارگران مسلول خود را پرداخت نمایند سازمان فقط عهده دار معالجه آنها طبق مقررات این قانون خواهد بود.

مشاهده ماده 64 قانون تامین اجتماعی

ماده 84- کارمندان دستگاه های اجرایی سالی سی روز حق مرخصی کاری ‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ با استفاده از حقوق و مزایای مربوط را دارند. حداکثر نیمی از مرخصی کارمندان در هر سال قابل ذخیره شدن است. تبصره 1- کارمندان دستگاه های اجرایی می توانند در طول مدت خدمت خود با موافقت دستگاه ذی ربط حداکثر سه سال از مرخصی بدون حقوق استفاده نمایند و در صورتی که کسب مرخصی برای ادامه تحصیلات عالی تخصصی در رشته مربوط به شغل کارمندان باشد تا مدت دو سال قابل افزایش خواهد بود. تبصره 2- کارمندان دستگاه های اجرایی طبق گواهی و تایید پزشک معتمد حداکثر از چهار ماه مرخصی استعلاجی در سال استفاده خواهند نمود. بیماری های صعب العلاج به تشخیص وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از محدودیت زمانی مذکور مستثنی می باشد و مقررات مربوط در آیین نامه این فصل پیش بینی می گردد. تبصره 3 مشمولین مقررات قانون تامین اجتماعی از نظر استفاده از مرخصی استعلاجی تابع همان مقررات می باشند. تبصره 4- کارمندان زن که همسر آنها در ماموریت بسر می برند می توانند تا پایان ماموریت حداکثر به مدت شش سال از مرخصی بدون حقوق استفاده نمایند.

مشاهده ماده 84 قانون مدیریت خدمات کشوری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM