رای قضایی شماره 9309970955500650

رای قضایی شماره 9309970955500650

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955500650


شماره دادنامه قطعی:
9309970955500650

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/05/25

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
تعیین تاریخ ابتلا بیماری منجر به از کارافتادگی

پیام رای:
تاریخ ابتلا به بیماری منجر به از کارافتادگی تاریخ اولین مراجعه به پزشک معالج می‎باشد و چنانچه مدرک و مستندی در مورد تاریخ اولین مراجعه به پزشک در دست نباشد تاریخی که کمیسیون پزشکی بر اساس بند الف ماده 70 قانون تامین اجتماعی درجه کاهش قدرت کار بیمه شده را شصت و شش درصد و یا بیشتر تعیین می‎نماید و بیمار از کارافتاده شناخته می‎شود را می‎توان به عنوان تاریخ ابتلا بیماری منجر به از کارافتادگی تعیین نمود.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
بنا به حکم قانونگذار در ماده 70 قانون تامین اجتماعی و تبصره ذیل آن بیمه شدگانی که طبق نظر پزشک معالج خود غیر قابل علاج تشخیص داده می شوند پس از انجام خدمات توانبخشی و اعلام نتیجه توانبخشی یا اشتغال چنانچه طبق نظر کمیسیون های پزشکی مذکور در ماده 91 این قانون توانایی خود را کلا یا بعضا از دست داده باشند هرگاه درجه کاهش قدرت کار بیمه شده شصت و شش درصد و بیشتر باشد از کارافتاده کلی شناخته می شود و جهت برقراری مستمری از کارافتادگی ماده 75 قانون تامین اجتماعی مقرر نموده بیمه شده ای که ظرف ده سال قبل از وقوع حادثه غیر ناشی از کار یا ابتلا به بیماری حداقل حق بیمه یک سال کار را که متضمن حق بیمه نود روز کار ظرف یک سال قبل از وقوع حادثه یا بیماری منجر به از کارافتادگی باشد پرداخت نموده باشد در صورت از کارافتادگی حق استفاده از مستمری از کارافتادگی کلی غیر ناشی از کار ماهانه را خواهد داشت. بنابراین برای احراز شرایط قانونی جهت برقراری مستمری از کارافتادگی تعیین تاریخ ابتلا به بیماری منجر به از کارافتادگی ضروری است. طبق ماده 91 قانون تامین اجتماعی و دادنامه شماره 79-85/2/1 هیات عمومی دیوان عدالت اداری کمیسیون پزشکی صرفا مجاز به تعیین درصد و میزان از کارافتادگی است و تعیین تاریخ شروع یا ابتلا بیماری منجر به از کارافتادگی خارج از صلاحیت کمیسیون پزشکی است؛ اما با امعان نظر در مفاد مقررات مزبور تاریخ ابتلا بیمه شده به بیماری منجر به از کارافتادگی مشخص می گردد به این معنی که از کارافتادگی یک فرایند است که با مراجعه بیمه شده بیمار به پزشک معالج خود و انجام معاینات پزشکی و اقدامات تشخیص و آزمایشگاهی شروع و پس از اثبات ابتلا به بیماری و عدم بهبودی کامل یا نسبی بیمه شده کمیسیون پزشکی در مورد میزان از کارافتادگی بیمار اظهار نظر می نمایند بر این پایه تاریخ ابتلا بیماری منجر به از کارافتادگی اولین مراجعه بیمار به پزشک معالج خود محسوب می گردد و چنانچه مدرک و مستندی در مورد تاریخ اولین مراجعه به پزشک در دست نباشد تاریخی که کمیسیون پزشکی بر اساس بند الف ماده 70 قانون تامین اجتماعی درجه کاهش قدرت کار بیمه شده را شصت و شش درصد و یا بیشتر تعیین می نماید و بیمار از کارافتاده شناخته می شود را می توان به عنوان تاریخ ابتلا بیماری منجر به از کارافتادگی تعیین نمود؛ بنا به مجموع مراتب فوق خواسته شاکی وارد تشخیص به تجویز ماده 13 قانون دیوان عدالت اداری ضمن صدور حکم الزام مشتکی عنه نسبت به تعیین تاریخ ابتلا به بیماری منجر به از کارافتادگی بر اساس ملاک های مذکور تعیین تاریخ.. . به عنوان تاریخ ابتلا و شروع بیماری شاکی از سوی کمیسیون پزشکی ابطال می گردد. رای صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است.
دادرس شعبه25دیوان عدالت اداری
خضرایی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با مداقه در اوراق و محتوای پرونده نظر به این که دادنامه صادره از شعبه بدوی دیوان با رعایت تشریفات قانونی اصدار یافته و دلیل قانونی بر نقض آن وجود نداشته و از ناحیه تجدیدنظرخواه هم ایرادی بر مخدوش بودن رای معترض عنه ابراز نشده است لذا شعبه پنجم تجدیدنظر دیوان با در نظر گرفتن مراتب فوق البیان به استناد ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه شعبه بدوی را تایید و ابرام می کند. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه پنجم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
باقری ـ تقوی

قاضی:
احمد خضرائی , باقری , تقوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 70 ـ بیمه شدگانی که طبق نظر پزشک معالج غیر قابل علاج تشخیص داده می شوند پس از انجام خدمات توان بخشی و اعلام نتیجه توان بخشی یا اشتغال چنانچه طبق نظر کمیسیونهای پزشکی مذکور در ماده 91 این قانون توانایی خود را کلا یا بعضا از دست داده باشند به ترتیب زیر با آنها رفتار خواهد شد: الف - هر گاه درجه کاهش قدرت کار بیمه شده شصت و شش درصد و بیشتر باشد از کارافتاده کلی شناخته می شود. ب- چنانچه میزان کاهش قدرت کار بیمه شده بین سی و سه تا شصت و شش درصد و به علت حادثه ناشی از کار باشد از کارافتاده جزئی شناخته می شود. ج- اگر درجه کاهش قدرت کار بیمه شده بین ده تا سی و سه درصد بوده و موجب آن حادثه ناشی از کار باشد استحقاق دریافت غرامت نقص مقطوع را خواهد داشت.

مشاهده ماده 70 قانون تامین اجتماعی

ماده 75 ـ بیمه شده ای که ظرف ده سال قبل از وقوع حادثه غیر ناشی از کار یا ابتلاء به بیماری حداقل حق بیمه یکسال کار را که متضمن حق بیمه نود روز کار ظرف یکسال قبل از وقوع حادثه یا بیماری منجر به از کارافتادگی باشد پرداخت نموده باشد در صورت از کارافتادگی کلی حق استفاده از مستمری از کارافتادگی کلی غیر ناشی از کار ماهانه را خواهد داشت. تبصره ـ محاسبه متوسط دستمزد و مستمری از کارافتادگی موضوع ماده فوق به ترتیب مقرر در ماده 72 این قانون و تبصره 2 ـ آن صورت خواهد گرفت.

مشاهده ماده 75 قانون تامین اجتماعی

ماده 91 ـ برای تعیین میزان از کارافتادگی جسمی و روحی بیمه شدگان و افراد خانواده آنها کمیسیون های بدوی و تجدیدنظر پزشکی تشکیل خواهد شد. ترتیب تشکیل و تعیین اعضاء و ترتیب رسیدگی و صدور رای براساس جدول میزان از کارافتادگی طبق آیین نامه ای خواهد بود که به پیشنهاد این سازمان و سازمان تامین خدمات درمانی به تصویب شورای عالی می رسد.

مشاهده ماده 91 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM