رای قضایی شماره 9309970905600320

رای قضایی شماره 9309970905600320

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970905600320


شماره دادنامه قطعی:
9309970905600320

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/03/19

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
مصداق تقلب در فعالیت اقتصادی

پیام رای:
تقلب زمانی تحقق می‎یابد که کالای تسلیم شده از لحاظ کمی و کیفی کمتر از کالای فروخته شده باشد لذا دریافت مبلغی از قرارداد و عدم انجام تعهد از مصادیق تقلب در فعالیت اقتصادی موضوع ماده 3 قانون تعزیرات نیست.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
در خصوص اعتراض به رای.. .]؛ نظر به محتویات پرونده و توجها به شکایت مطروحه و لایحه دفاعیه مشتکی عنه و ملاحظه مستندات ابرازی از آنجایی که تخلف تقلب زمانی قابل وقوع است که کالایی از لحاظ کمی و کیفی کمتر از کالایی باشد که فروخته شده است در حالی که موضوع پرونده منصرف از آن می باشد و شکایت شاکی پرونده تعزیرات نیز نه راجع به کیفیت کالاست و نه مربوط به کمیت آن بلکه شکایت مشارالیه راجع به عدم انجام تعهد می باشد و صرف دریافت مبلغی از قرارداد و عدم انجام تعهد که در گزارش بازرسی اداره صنعت معدن و تجارت به آن اشاره گردیده دلیل بر تقلب نمی باشد بنابراین استناد سازمان مشتکی عنه به ماده 3 قانون تعزیرات حکومتی فاقد توجیه و محمل قانونی است و از طرف دیگر استناد به ماده 18 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان نیز صحیح به نظر نمی رسد زیرا زمانی می توان بر مستند قانونی مزبور استناد نمود که کالایی معیوب فروخته شده باشد و از مصرف همان کالا به لحاظ معیوب بودن به مصرف کننده خسارتی وارد آید که موضوع پرونده منطبق بر آن نمی باشد. با توجه به مراتب مزبور و به لحاظ این که مشتکی عنه در صدور حکم معترض به مقررات قانونی را رعایت ننموده لذا شکایت شاکی وارد تشخیص و ضمن نقض رای مزبور پرونده جهت هر گونه اتخاذ تصمیم مقتضی به سازمان مشتکی عنه اعاده می گردد. رای صادره ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدیدنظر دیوان است.
رییس شعبه 13 دیوان عدالت اداری
رشیدی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با عنایت به تجدیدنظرخواهی سازمان تعزیرات حکومتی نسبت به دادنامه شماره 02886 صادره از شعبه سیزدهم بدوی دیوان عدالت اداری با توجه به این که رای مذکور در تاریخ 92/12/18 به تجدیدنظرخواه ابلاغ شده و نامبرده در تاریخ 93/1/16 نسبت به آن اعتراض نموده است؛ نظر به این که تجدیدنظرخواهی در مهلت مقرر قانونی صورت نگرفته لذا مستندا به ماده 65 و 68 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری قرار رد دادخواست صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه اول تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
فرجی ـ مولابیگی

قاضی:
رشیدی , غلامرضا مولابیگی , محمدناصر فرجی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 3 ـ کم فروشی و تقلب ـ عبارت است از عرضه کالا یا خدمات کمتر از میزان و مقادیر خریداری شده از نظر کمی یا کیفی که مبنای تعیین نرخ مراجع رسمی قرار گرفته است. تعزیرات کم فروشی و تقلب با توجه به میزان و مراتب آن عینا مطابق تعزیرات گران فروشی می باشد.

مشاهده ماده 3 قانون تعزیرات حکومتی

ماده 18 ـ چنانچه کالا یا خدمات عرضه شده توسط عرضه کنندگان کالا یا خدمات معیوب باشد و به واسطه آن عیب خساراتی به مصرف کننده وارد گردد متخلف علاوه بر جبران خسارات به پرداخت جزای نقدی حداکثر تا معادل چهار برابر خسارت محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 18 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 68 ـ چنانچه دادخواست تجدیدنظر فاقد مشخصات تجدیدنظر خواه یا اقامتگاه او باشد پس از انقضای مهلت تجدیدنظر خواهی دادخواست به موجب قرار مدیر دفتر شعبه تجدیدنظر رد می شود. این قرار قطعی است. در سایر موارد نقص دادخواست تجدیدنظر وفق ماده (28) این قانون اقدام می گردد. اگر دادخواست تجدیدنظر خارج از مهلت مقرر تسلیم شده باشد شعبه تجدیدنظر قرار رد دادخواست را صادر می کند.

مشاهده ماده 68 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM