رای قضایی شماره 9309970269600197

رای قضایی شماره 9309970269600197

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970269600197


شماره دادنامه قطعی:
9309970269600197

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/02/27

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
نگه داری دستگاه بی سیم

پیام رای:
صرف نگه داری دستگاه بی سیم مجرمانه نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ص.م. فرزند الف. دایر بر حمل و نگه داری غیرمجاز دو عدد اسپری اشک آور و یک دستگاه شوکر؛ دادگاه با توجه به مفاد کیفرخواست صادره و گزارش و نتیجه تحقیقات و مفاد صورت جلسات مامورین نیروی انتظامی و اظهارات متهم در مرحله دادرسی و در مرحله تحیقات مقدماتی و دیگر قراین و امارات موجود در پرونده مجرمیت وی را محرز دانسته و مستندا به بند ت و بند ث ماده 12 قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب 7/6/1390 مشارالیه را از جهت حمل و نگه داری اسپری اشک آور به تحمل یک سال حبس تعزیری و از جهت حمل و نگه داری شوکر به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم و اعلام می دارد و مقرر است در اجرای ماده 8 آن قانون اقلام مذکور به نفع دولت ضبط گردد. و در خصوص اتهام دیگر نامبرده دایر بر نگه داری دو دستگاه بی سیم دادگاه با توجه به این که صرف نگه داری بی سیم جرم محسوب نمی شود مستندا به اصل 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری قرار منع تعقیب به لحاظ فقد عنصر قانونی صادر و اعلام می دارد و مقرر است در اجرای مفاد تبصره 1 ماده 25 آیین نامه اجرایی قانون استفاده از بی سیم های اختصاصی و غیرحرفه ای (آماتوری) دو دستگاه بی سیم مذکور ضبط به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جهت اقدام قانونی تحویل گردد. رای صادره حضوری بوده و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان می باشد.
دادرس شعبه 1004 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ فرامرزی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ص.م. نسبت به دادنامه شماره 01207 مورخ 16/11/92 اصداری از شعبه 1004 دادگاه عمومی جزایی تهران که موجب محکومیت نامبرده به تحمل یک سال حبس از بابت اتهام حمل و نگه داری اسپری گاز اشک آور و به تحمل شش ماه حبس از بابت حمل و نگه داری شوکر غیرمجاز و ضبط اقلام مکشوفه گردیده؛ با عنایت به مجموع محتویات پرونده نظر به این که از ناحیه تجدیدنظرخواه با توجه به مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی دلیلی که موجبات بی اعتباری و نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را ایجاب نماید به عمل نیاورده و دادنامه از حیث رعایت تشریفات قانونی و مبانی استنباط و توجه به مستندات فاقد اشکال و ایراد اساسی است لیکن عنایتا به وضعیت خاص تجدیدنظرخواه و فقد سابقه موثر کیفری نامبرده مستحق تخفیف تشخیص داده علی هذا استنادا به مواد 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و تبصره دو ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب تمامی مجازات های حبس مورد حکم را به ده میلیون ریال جزای نقدی تبدیل و با رد اعتراض واصله دادنامه تجدیدنظرخواسته را با تخفیف به عمل آمده تایید و استوار می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 53 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
ساداتی ـ طایفی

قاضی:
علی فرامرزی , سیدکاظم ساداتی , حمیدرضا طایفی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 12ـ هر کس به طور غیرمجاز اقلام یا مواد تحت کنترل را خریداری نگهداری یا حمل نماید و یا به توزیع یا فروش آنها اقدام کند و یا هر گونه معامله دیگری با آنها انجام دهد به ترتیب زیر به مجازات تعزیری محکوم می شود: الف ـ مواد رادیواکتیو یا میکروبی به حبس از پانزده تا بیست و پنج سال ب ـ مواد منفجره نظامی یا شیمیایی به حبس از دو تا پنج سال پ ـ مواد ناریه یا منفجره غیرنظامی به حبس از شش ماه تا دو سال و جزای نقدی یک تا دو برابر ارزش مواد کشف شده و در صورتی که هدف از ارتکاب جرم مقاصد غیرامنیتی از قبیل بهره برداری غیرمجاز از معادن باشد به حبس از نود و یک روز تا شش ماه ت ـ گازهای بی حس کننده بیهوش کننده و اشک آور به حبس از شش ماه تا دو سال ث ـ مواد محترقه و شوک دهنده ها (شوکرها) به حبس از نود و یک روز تا شش ماه تبصره ـ خـرید و حمل مواد محترقه غیرمجـاز که برای جشنـها و مراسم استفاده می شود مستوجب جزای نقدی از پانصد هزار ریال تا ده میلیون ریال است. مواد محترقه ای که به تشخیص وزارت دفاع خطرساز نیست از شمول این ماده و تبصره آن خارج است.

مشاهده ماده 12 قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز

اصل 37 ـ اصل برائت است و هیچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمی شود مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.

مشاهده ماده 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM