رای قضایی شماره 9209970955400146

رای قضایی شماره 9209970955400146

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970955400146


شماره دادنامه قطعی:
9209970955400146

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/09/06

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
مهلت پرداخت حق بیمه توسط کارفرما

پیام رای:
مهلت پرداخت حق بیمه هر ماه توسط کارفرما به سازمان تامین اجتماعی حداکثر تا آخرین روز ماه بعد می‎باشد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
شعبه پس از بررسی دادخواست و ضمایم آن و با عنایت به لوایح دفاعیه مشتکی عنهما؛ نظر به اینکه طبق مواد 36 و 39 قانون تامین اجتماعی کارفرما مکلف است که حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد که در مانحن فیه کارفرما چنین ننموده و به تبع آن سازمان تامین اجتماعی هم اقدامی ننموده است لذا خواسته شاکیه [الزام به پرداخت مابه التفاوت حق بیمه و اصلاح حکم بازنشستگی] را موجه تشخیص و به استناد مواد قانونی فوق الذکر و مواد 11 و 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت به الزام شرکت بازرگانی دولتی ایران به پرداخت مابه التفاوت حق بیمه و الزام تامین اجتماعی به قبول آن و نهایتا اصلاح حکم بازنشستگی و پرداخت معوقات صادر و اعلام می نماید. رای صادره ظرف مهلت 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب محترم تجدیدنظر دیوان می باشد.
رییس شعبه 16 دیوان عدالت اداری ـ عبدالمناف

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
ی تجدیدنظرخواه دلیلی مبنی بر خلاف مقررات بودن رای شعبه بدوی ابراز نداشته است و چون رای معترض عنه منطبق با مقررات و آیین دادرسی صادر شده است و ایراد و اعتراضی که موجب نقض رای باشد ملحوظ نظر قرار نگرفت. لذا مستندا به ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ضمن رد تجدیدنظر خواهی رای شعبه بدوی به شماره 1178 ـ 20/6/92 عینا تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 4 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
جعفری ورامینی ـ اسکندری

قاضی:
علی اصغرجعفری ورامینی , قاسم اسکندری , عبدالمنافی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 11ـ در صورتی که تصمیمات و اقدامات موضوع شکایت موجب تضییع حقوق اشخاص شده باشد شعبه رسیدگی کننده حکم بر نقض رای یا لغو اثر از تصمیم و اقدام مورد شکایت یا الزام طرف شکایت به اعاده حقوق تضییع شده صادر می نماید. تبصره ـ پس از صدور حکم و قطعیت آن براساس ماده فوق مرجع محکوم علیه علاوه بر اجرای حکم مکلف به رعایت مفاد آن در تصمیمات و اقدامات بعدی خود در موارد مشابه است.

مشاهده ماده 11 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 63 ـ هرگاه شعبه رسیدگی کننده دیوان در مرحله رسیدگی به آراء و تصمیمات مراجع مذکور در بند (2) ماده (10) این قانون اشتباه یا نقصی را ملاحظه نماید که به اساس رای لطمه وارد نکند آن را اصلاح و رای را ابرام می نماید و چنانچه رای واجد ایراد شکلی یا ماهوی موثر باشد شعبه مکلف است با ذکر همه موارد و تعیین آنها پرونده را به مرجع مربوط اعاده کند. مرجع مذکور موظف است مطابق دستور شعبه دیوان نسبت به رفع نقص یا ایرادهای اعلامی اقدام و سپس مبادرت به اتخاذ تصمیم یا صدور رای نماید. در صورتی که از تصمیم متخذه و یا رای صادره مجددا شکایت شود پرونده به همان شعبه رسیدگی کننده ارجاع می شود. شعبه مذکور چنانچه تصمیم و یا رای را مغایر قانون و مقررات تشخیص دهد مستند به قانون و مقررات مربوط آن را نقض و پس از اخذ نظر مشاورین موضوع ماده (7) این قانون مبادرت به صدور رای ماهوی می نماید. تبصره ـ شعبه می تواند علاوه بر نظر مشاورین موضوع ماده (7) عنداللزوم از نظر کارشناسان و متخصصین هر رشته از میان کارشناسان رسمی دادگستری و یا دستگاههای مربوط استفاده نماید.

مشاهده ماده 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 36 ـ کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان می باشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر نموده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تادیه نماید. در صورتی که کارفرما از کسرحق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود. تبصره ـ بیمه شدگانی که تمام یا قسمتی از درآمد آنها به ترتیب مذکور در ماده 31 این قانون تامین می شود مکلفند حق بیمه سهم خود را برای پرداخت به سازمان به کارفرما تادیه نمایند ولی در هر حال کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه خواهد بود.

مشاهده ماده 36 قانون تامین اجتماعی

ماده 39 ـ کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد. همچنین صورت مزد یا حقوق بیمه شدگان را به ترتیبی که در آیین نامه طرز تنظیم و ارسال صورت مزد که به تصویب شورای عالی سازمان خواهد رسید به سازمان تسلیم نماید. سازمان حداکثر ظرف شش ماه از تاریخ دریافت صورت مزد اسناد و مدارک کارفرما را مورد رسیدگی قرار داده و در صورت مشاهده نقص یا اختلاف یا مغایرت به شرح ماده 100 این قانون اقدام و مابه التفاوت را وصول می نماید. هر گاه کارفرما از ارائه اسناد و مدارک امتناع کند سازمان مابه التفاوت حق بیمه را راسا تعیین و مطالبه و وصول خواهد کرد.

مشاهده ماده 39 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM