رای قضایی شماره 9209970269700830

رای قضایی شماره 9209970269700830

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970269700830


شماره دادنامه قطعی:
9209970269700830

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/09/17

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ایراد جرح عمدی حین سرقت

پیام رای:
ایراد جرح عمدی حین سرقت موجب تشدید مجازات سرقت است و مجازات علی حده ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان 1- ح.ق. فرزند س. متولد 1371 شغل آزاد باسواد اهل و مقیم تهران تبعه ایران دارای سابقه کیفری مجرد آزاد با قرار تودیع وثیقه دایر بر شرب خمر مشارکت در سرقت مقرون به آزار و ایراد جرح عمدی با چاقو نسبت به آقای ع.ب. 2- م.ح. فرزند ک. متولد 1374 شغل آزاد باسواد اهل و مقیم تهران تبعه ایران فاقد محکومیت کیفری مجرد آزاد با قرار قبولی کفالت دایر بر شرب خمر و مشارکت در سرقت مقرون به آزار 3- الف.ط. که به لحاظ عدم دسترسی مشخصات بیشتری از وی در دسترس نمی باشد دایر بر مشارکت در سرقت مقرون به آزار و ایراد ضرب و جرح عمدی نسبت به آقای م.ن. 4- س.ن. که به لحاظ عدم دسترسی مشخصات بیشتری از وی در دسترس نمی باشد دایر بر مشارکت در سرقت مقرون به آزار موضوع شکایت آقایان الف.غ. ع.ب. و م.ن.؛ از توجه به جامع محتویات اوراق پرونده شکایت شکات گزارش مرجع انتظامی نحوه دستگیری نظریه پزشکی قانونی کشف چاقو از ید متهم ح.ق. اقرار صریح و مقرون به واقع متهمان ردیف اول و دوم و متواری بودن متهمان ردیف سوم و چهارم دادگاه بزه انتسابی به نامبردگان را محرز و مسلم تشخیص داده فلذا مستندا به مواد 165 174 652 667 تبصره ماده 614 بند ب ماده 484 بند 2 ماده 480 و 483 قانون مجازات اسلامی متهم ردیف اول آقای ح.ق. را به جرم شرب خمر به تحمل هشتاد ضربه شلاق حدی و به جرم مشارکت در سرقت مقرون به آزار با لحاظ بند 5 ماده 22 قانون مجازات اسلامی (به لحاظ ابراز ندامت و پشیمانی) به تحمل یک سال حبس و تحمل پنجاه ضربه شلاق تعزیری و به جرم ایراد جرح عمدی با چاقو به تحمل شش ماه حبس و از بابت جراحت (نافذه) ناحیه قدامی فوقانی بازوی چپ به پرداخت ده درصد دیه کامل در حق آقای ع.ب. ظرف یک سال از زمان وقوع بزه و متهم ردیف دوم آقای م.ح. را به جرم شرب خمر به تـحمل هشتاد ضربه شلاق حـدی و به جرم مشارکت در سرقت مقرون به آزار با لحاظ بنـد 5 مـاده 22 قانـون مجـازات اسـلامی (به لحاظ ابراز ندامت و پشیـمانی) به تحمل شش ماه حبس و تحمل سی ضربه شلاق تعزیری و متهم ردیف سوم آقای الف.ط. را به جرم مشارکت در سرقت مقرون به آزار به تحمل ده سال حبس و تحمل 74 ضربه شلاق تعزیری و از بابت؛ 1- جراحت (دامیه) بخیه شده ابروی چپ به پرداخت دو درصد دیه کـامل 2- کبودی زیر چشم چـپ به پرداخت سه هزارم دیه کامل در حق آقای م.ن. ظرف یک سال از زمان وقوع بزه و متهم ردیف چهارم آقای س.ن. را به جرم مشارکت در سرقت مقرون به آزار با رعایت تبصره ماده 42 قانون مجازات اسلامی به لحاظ میزان مداخله وی در حصول بزه به تحمل یک سال حبس و پنجاه ضربه شلاق تعزیری و هم چنین کلیه متهمان نامبرده را به رد وجوه مسروقه به مبلغ 000/300/5 ریال در حق مال باخته آقای م.ن. و مـبلغ 000/000/6 ریال در حق مال باخته آقای ع.ب. به طور مشترک و مسـاوی محکوم و اعـلام می دارد. با توجه به کشف و استرداد موتورسیکلت مسروقه و گوشی تلفن همراه به ترتیب به مال باختگان آقایان الف.غ. و م.ن. در مرجع انتظامی دادگاه در باب رد اموال مسروقه مذکور مواجه با تکلیفی نمی باشد. رای صادره در باب محکومیت آقایان ح.ق. و م.ح. حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد. و اما درخصوص محکومیت آقایان الف.ط. و س.ن. غیابی و ظرف ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و پس از انقضای مهلت مذکور ظرف بیست روز قابل اعتراض در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی بخش چهاردانگه ـ میرزاخانی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی محکوم علیه بدوی آقای ح.ق. با وکالت آقای د.س. و تجدیدنظرخواهی محکوم علیه بدوی آقای م.ح. فرزند ک. از دادنامه شماره 501284 مورخ 29/11/1391 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 101 بخش چهاردانگه که به موجب آن مشارالیهما به دلیل شـرب خمر و شـرکت در سـرقت مقـرون به آزار منجر به جرح حسب مورد به تحمل مجازات محکوم شده اند وارد نیست زیرا اساس دادنامه بدوی یعنی احراز بزهکاری تجدیدنظرخواهان با نحوه دستگیری و اظهارات دفاعی آن ها سازگار است. النهایه اولا چـون شکات محترم بدوی آقـای ع.ب. و آقـای م.ن. نسبـت به محکوم علیه آقای ح.ق. گذشت کرده اند مجازات پرداخت دیه و هم چنین تکلیف آقای ق. به رد مال این شکات محترم از مجموع مجازات وی حذف می شود. ثانیا: نظر به این که وقوع جرح عمدی در سرقت مقرون به آزار سبب تشدید مجازات است و مستوجب مجازات علی حده نیست کیفر شش ماه حبس نیز از مجموع مجازات آقـای ح.ق. حـذف می شـود و با ایـن اصلاحـات و تغییـرات به استناد تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب رای بر تایید دادنامه معترض عنه در نتیجه صادر می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
علی زاده اشکلک ـ ناصری نژاد

قاضی:
ناصری نژاد , محمدعلی زاده اشکلک , علی اکبر میرزاخانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 480 ـ در موارد تحقق لوث و امکان اثبات جنایت علیه شخصی معین از اطراف علم اجمالی با قسامه طبق مقررات قسامه عمل می شود.

مشاهده ماده 480 قانون مجازات اسلامی

ماده 483 ـ هرگاه کسی اقرار به جنایت موجب دیه کند سپس شخص دیگری اقرار کند که مرتکب همان جنایت شده است و علم تفصیلی به کذب یکی از دو اقرار نباشد مدعی مخیر است فقط از یکی از آن دو مطالبه دیه کند.

مشاهده ماده 483 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 42 ـ تعویق مراقبتی همراه با تدابیر زیر است: الف ـ حضور به موقع در زمان و مکان تعیین شده توسط مقام قضایی یا مددکار اجتماعی ناظر ب ـ ارائه اطلاعات و اسناد و مدارک تسهیل کننده نظارت بر اجرای تعهدات محکوم برای مددکار اجتماعی پ ـ اعلام هرگونه تغییر شغل اقامتگاه یا جابه جایی در مدت کمتر از پانزده روز و ارائه گزارشی از آن به مددکار اجتماعی ت ـ کسب اجازه از مقام قضایی به منظور مسافرت به خارج از کشور تبصره ـ تدابیر یاد شده می تواند از سوی دادگاه همراه با برخی تدابیر معاضدتی از قبیل معرفی مرتکب به نهادهای حمایتی باشد.

مشاهده ماده 42 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM