رای قضایی شماره 9309970955701148

رای قضایی شماره 9309970955701148

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955701148


شماره دادنامه قطعی:
9309970955701148

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/12/20

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
شرایط احداث ساختمان و دیوارکشی در حریم راه ها و راه آهن

پیام رای:
احداث هرگونه ساختمان یا دیوارکشی تا شعاع یک صد متر بعد از انتهای حریم راه ها و حریم راه آهن های کشور منوط به اخذ مجوز از وزارت راه و ترابری است.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
شماره دادنامه: 9209970900702639 مورخ: 1392/12/18
نظر به اینکه بر اساس ماده 17 قانون اصلاح قانون ایمنی راه ها احداث هرگونه ساختمان و یا دیوارکشی تا شعاع یک صد متر بعد از حریم راه ها منوط به اخذ مجوز از اداره راه و ترابری می باشد در غیر این صورت اداره مزبور مجاز به اعمال مقررات موضوع مواد 6 و7 قانون صدرالذکر می باشد لذا با توجه به اینکه شاکی دلیلی که موید اخذ اجازه از اداره طرف شکایت در راستای اجرای قانون مزبور باشد ارایه نکرده و نامه شماره.. . مربوط به اراضی شخصی به نامه ح.د. می باشد بنابراین ایرادی نسبت به اقدامات اداره مزبور که مغایرت با قانون داشته باشد ارایه نگردیده و در اجرای مواد 11 و 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به رد شکایت شاکی صادر می شود. این رای ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدیدنظر می باشد.
رییس شعبه 7 دیوان عدالت اداری
بشارتی فر

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
نظر به اینکه اعتراضات تجدید نظر خواه به کیفیتی نیست که اساس استنباط شعبه بدوی را مخدوش نماید و یا سبب تزلزل و نتیجتا نقض رای معترض به شود و ازآنجایی که دادنامه مورد اعتراض منطبق با موازین قانونی صادر شده است و از جهت رعایت اصول قواعد دادرسی نیز عاری از اشکال و ایرادی می باشد لذا با رد تجدیدنظر خواهی با استناد به ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری رای معترض به عینا تایید و استواری می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه هفتم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
جباری ـ دلاوری

قاضی:
بشارتی فر , جواد جباری , محمدرضا دلاوری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 11ـ در صورتی که تصمیمات و اقدامات موضوع شکایت موجب تضییع حقوق اشخاص شده باشد شعبه رسیدگی کننده حکم بر نقض رای یا لغو اثر از تصمیم و اقدام مورد شکایت یا الزام طرف شکایت به اعاده حقوق تضییع شده صادر می نماید. تبصره ـ پس از صدور حکم و قطعیت آن براساس ماده فوق مرجع محکوم علیه علاوه بر اجرای حکم مکلف به رعایت مفاد آن در تصمیمات و اقدامات بعدی خود در موارد مشابه است.

مشاهده ماده 11 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 63 ـ هرگاه شعبه رسیدگی کننده دیوان در مرحله رسیدگی به آراء و تصمیمات مراجع مذکور در بند (2) ماده (10) این قانون اشتباه یا نقصی را ملاحظه نماید که به اساس رای لطمه وارد نکند آن را اصلاح و رای را ابرام می نماید و چنانچه رای واجد ایراد شکلی یا ماهوی موثر باشد شعبه مکلف است با ذکر همه موارد و تعیین آنها پرونده را به مرجع مربوط اعاده کند. مرجع مذکور موظف است مطابق دستور شعبه دیوان نسبت به رفع نقص یا ایرادهای اعلامی اقدام و سپس مبادرت به اتخاذ تصمیم یا صدور رای نماید. در صورتی که از تصمیم متخذه و یا رای صادره مجددا شکایت شود پرونده به همان شعبه رسیدگی کننده ارجاع می شود. شعبه مذکور چنانچه تصمیم و یا رای را مغایر قانون و مقررات تشخیص دهد مستند به قانون و مقررات مربوط آن را نقض و پس از اخذ نظر مشاورین موضوع ماده (7) این قانون مبادرت به صدور رای ماهوی می نماید. تبصره ـ شعبه می تواند علاوه بر نظر مشاورین موضوع ماده (7) عنداللزوم از نظر کارشناسان و متخصصین هر رشته از میان کارشناسان رسمی دادگستری و یا دستگاههای مربوط استفاده نماید.

مشاهده ماده 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM