رای قضایی شماره 9309970955701076

رای قضایی شماره 9309970955701076

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955701076


شماره دادنامه قطعی:
9309970955701076

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/12/19

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
منتخبان سمت سردفتری و الزام به تشکیل دفترخانه اسناد رسمی

پیام رای:
تکلیف منتخبان سمت سردفتری بر تشکیل دفترخانه ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ حکم سردفتری منوط به ابلاغ حکم به نحو مقرر و مقتضی در آدرس ایشان می باشد و مادام که به این وظیفه عمل نشود اتخاذ هرگونه تصمیم علیه ذی نفع فاقد وجاهت قانونی است.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
با توجه به اینکه صرف صدور ابلاغ سردفتری جهت ذی نفع کفایت در اطلاع نامبرده به منظور ایفای وظیفه مقرر در ماده 74 قانون دفاتر اسناد رسمی نمی نماید بلکه حسب ضوابط و قواعد موجود اداره طرف شکایت مکلف به ابلاغ مراتب به نحو مقرر و مقتضی در آدرس شاکی دارد و مادام که به این وظیفه اقدام نشود اتخاذ هرگونه تصمیم علیه ذی نفع قبح عقاب بلا بیان محسوب می شود لذا در اجرای مواد 11 و 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت شاکی و نقض تصمیم معترض عنه را صادر و اعلام می دارد. این رای ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدید نظر می باشد.
رییس شعبه 7 دیوان عدالت اداری
بشارتی فر

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با توجه به محتویات پرونده؛ نظر به این که رای مورد اعتراض در تاریخ 93/8/14 به تجدیدنظر خواه ابلاغ شده ولیکن دادخواست تجدیدنظرخواهی در مورخ 93/9/9 به دیوان عدالت اداری ارایه گردیده است بنابراین تجدیدنظرخواهی خارج از فرجه مقرر در ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 تلقی و به استناد ماده 68 همان قانون قرار رد دادخواست تقدیمی صادر و اعلام می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه هفتم تجدید نظر دیوان عدالت اداری - مستشار شعبه
جباری - ساریخانی

قاضی:
بشارتی فر , جواد جباری , محمد ساریخانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 11ـ در صورتی که تصمیمات و اقدامات موضوع شکایت موجب تضییع حقوق اشخاص شده باشد شعبه رسیدگی کننده حکم بر نقض رای یا لغو اثر از تصمیم و اقدام مورد شکایت یا الزام طرف شکایت به اعاده حقوق تضییع شده صادر می نماید. تبصره ـ پس از صدور حکم و قطعیت آن براساس ماده فوق مرجع محکوم علیه علاوه بر اجرای حکم مکلف به رعایت مفاد آن در تصمیمات و اقدامات بعدی خود در موارد مشابه است.

مشاهده ماده 11 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 63 ـ هرگاه شعبه رسیدگی کننده دیوان در مرحله رسیدگی به آراء و تصمیمات مراجع مذکور در بند (2) ماده (10) این قانون اشتباه یا نقصی را ملاحظه نماید که به اساس رای لطمه وارد نکند آن را اصلاح و رای را ابرام می نماید و چنانچه رای واجد ایراد شکلی یا ماهوی موثر باشد شعبه مکلف است با ذکر همه موارد و تعیین آنها پرونده را به مرجع مربوط اعاده کند. مرجع مذکور موظف است مطابق دستور شعبه دیوان نسبت به رفع نقص یا ایرادهای اعلامی اقدام و سپس مبادرت به اتخاذ تصمیم یا صدور رای نماید. در صورتی که از تصمیم متخذه و یا رای صادره مجددا شکایت شود پرونده به همان شعبه رسیدگی کننده ارجاع می شود. شعبه مذکور چنانچه تصمیم و یا رای را مغایر قانون و مقررات تشخیص دهد مستند به قانون و مقررات مربوط آن را نقض و پس از اخذ نظر مشاورین موضوع ماده (7) این قانون مبادرت به صدور رای ماهوی می نماید. تبصره ـ شعبه می تواند علاوه بر نظر مشاورین موضوع ماده (7) عنداللزوم از نظر کارشناسان و متخصصین هر رشته از میان کارشناسان رسمی دادگستری و یا دستگاههای مربوط استفاده نماید.

مشاهده ماده 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM