رای قضایی شماره 9209970902400520

رای قضایی شماره 9209970902400520

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970902400520


شماره دادنامه قطعی:
9209970902400520

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/03/28

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:

عنوان رای:
حق عائله مندی زنان بی سرپرست

پیام رای:
در اعطای حق عائله مندی به کارمندان زن بی سرپرست برابر بند 4 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری اطلاق عبارت «دارای همسر نبوده»; شامل زنان شاغل و بازنشسته و وظیفه بگیر که همسر داشته و همسرشان فوت نمـوده و یـا به طور کلی ازدواج نکرده باشند نیز می گردد.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
در خصوص دادخواست تقدیمی (به خواسته حق عایله مندی زنان بی سرپرست) با توجه به مجموع اوراق و محتویات پرونده و دلایل و مدارک ابرازی و لایحه جوابیه طـرف شکـایت کـه به شماره.. . ثبت دفتر اندیکاتور شعبه گردیـده اسـت و نظـر به اینکه در بند 4 ماده 84 قانون مدیریت خدمات کشوری صراحتا مقرر نموده که کارمندان زن شاغل و بازنشسته و وظیفه بگیر مشمول این قانون که دارای همسر نبوده و یا همسر آنان معلول [است] از مزایای کمک هزینه عایله مندی موضوع این بند بهره مند می شود. ملاحظه می گردد که اولا «دارای همسر نبوده»; مطلق بوده و شامل زنانی که همسر داشته و فوت نموده و یا به طور کلی ازدواج نکرده باشند می گردد. ثانیا مراتب دیگر با واژه «یا»; آمده و نیاز به شرایطی دیگر نیست. بنابراین دفاعیات طرف شکایت بلاوجه و غیرموثر ارزیابی و شکایت شاکی موجه تشخیص و به استناد مراتب فوق الذکر و مواد 7 و 13 و 14 قانون دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت وفق مقررات قانونی صادر و اعلام می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 24 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
آریا فر ـ آشورلو

قاضی:

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 84- کارمندان دستگاه های اجرایی سالی سی روز حق مرخصی کاری ‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ با استفاده از حقوق و مزایای مربوط را دارند. حداکثر نیمی از مرخصی کارمندان در هر سال قابل ذخیره شدن است. تبصره 1- کارمندان دستگاه های اجرایی می توانند در طول مدت خدمت خود با موافقت دستگاه ذی ربط حداکثر سه سال از مرخصی بدون حقوق استفاده نمایند و در صورتی که کسب مرخصی برای ادامه تحصیلات عالی تخصصی در رشته مربوط به شغل کارمندان باشد تا مدت دو سال قابل افزایش خواهد بود. تبصره 2- کارمندان دستگاه های اجرایی طبق گواهی و تایید پزشک معتمد حداکثر از چهار ماه مرخصی استعلاجی در سال استفاده خواهند نمود. بیماری های صعب العلاج به تشخیص وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از محدودیت زمانی مذکور مستثنی می باشد و مقررات مربوط در آیین نامه این فصل پیش بینی می گردد. تبصره 3 مشمولین مقررات قانون تامین اجتماعی از نظر استفاده از مرخصی استعلاجی تابع همان مقررات می باشند. تبصره 4- کارمندان زن که همسر آنها در ماموریت بسر می برند می توانند تا پایان ماموریت حداکثر به مدت شش سال از مرخصی بدون حقوق استفاده نمایند.

مشاهده ماده 84 قانون مدیریت خدمات کشوری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM