رای قضایی شماره 9209970902100578

رای قضایی شماره 9209970902100578

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970902100578


شماره دادنامه قطعی:
9209970902100578

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/03/19

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:

عنوان رای:
حکم به مجازات بازخرید خدمت

پیام رای:
با توجه به لزوم رعایت اصل تناسب مجازات تعیین شده با میزان و نوع تخلف ارتکابی مجازات بازخرید خدمت فاقد تناسب لازم با تخلف تاخیر ورود به محل خدمت است

رای شعبه دیوان عدالت اداری
در خصوص شکایت آقای (ی.م.) به طرفیت هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کمیتـه امـداد امام خمینـی (ره) به خواسته فوق الذکر [نقض و ابطال رای به شماره.. .] توجها به اوراق و محتویات پرونده دادخواست تقدیمی شاکی و ضمایم آن لایحه دفاعیه اداره طرف شکایت به شماره.. . و همچنین ملاحظه پرونده تخلفاتی شاکی؛ نظر به اینکـه اولا ـ تخلف وی راجع به تحصیل مال نامشروع (با توجه به اینکه رای شعبه محترم 101 عمومی جزایی.. . غیابی بوده و دلیلی مبنی بر اینکه قطعیت یافته باشد ارایه نشده است) در محکمه ای به اثبات نرسیده است. ثانیا ـ تخلف دیگر وی مبنی بر تاخیر در ورود به محل کار نیز در حدی نیسـت که منجـر به تعیین مجازات بازخرید خدمت در قبال هر سال خدمت با پرداخت 45 روز حقوق مبنا محکوم گردد. علی هذا و با عنایت به اینکه هیات محترم به هنگام رسیدگی و صدور رای بعضی از بندها و مندرجات ماده 21 آیین نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات اداری همانند موقعیت و سوابق کارمند و وجود یا فقدان سوءنیت وی و تناسب میزان و نوع تخلفات انتسابی با مجازات تعیین شده را در نظر نگرفته و همچنین رای شماره 83 مورخ 29/3/78 هیات عمومی دیوان عدالت اداری راجـع به تکالیف خاص هیات های رسیدگی به تخلفات اداری در بررسی و انجام تحقیقات لازم و صدور رای مستدل و مستند را مراعات ننموده است بنابراین دیوان شکایت شاکی را وارد تشخیص و مستندا به ماده فوق الذکر و مواد 7 و 13 و 14 قانون دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت شاکی و نقض رای معترض عنه صادر و اعلام می دارد و مقرر می نماید که پرونده جهت رسیدگی مجدد به هیات هم عرض ارجاع تا هیات مرجوع الیه با رعایت موازین شرعی و قانونی و قوانین و مقررات مربوطه و همچنین موارد برشمرده شده به ویژه رعایت تبصره ذیل ماده 14 قانون اخیرالذکر مبادرت به صدور رای شایسته نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 21 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
امینی ـ میرحسینی رودبارکی

قاضی:

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 21 ـ هیات پس از اتمام رسیدگی و ملاحظه اسناد و مدارک موجود در پرونده و توجه کامل به مدافعات متهم و مواردی از جمله میزان زیان وارد شده ( اعم از مادی و معنوی) به دولت یا اشخاص حقیقی یا حقوقی آثار سوء اجتماعی و اداری موقعیت و سابق کارمند و وجود یا فقدان سوء نیت و اقدام به صدور رای و اتخاذ تصمیم می کند. رای هیات ها باید مستدل و مستند به قانون و مقررات مربوط بوده و حاوی تخلفات منتسب به متهم نام و نام خانوادگی و امضای اعضای رای دهنده در زیر رای صادر شده باشد.

مشاهده ماده 21 آیین نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM