رای قضایی شماره 9209970903200612

رای قضایی شماره 9209970903200612

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970903200612


شماره دادنامه قطعی:
9209970903200612

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/03/25

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:

عنوان رای:
نظارت بر اجرای مقررات بهداشتی در بازارها و اماکن عمومی

پیام رای:
مراقبت در امور بهداشت ساکنین شهر و حومه و اجرای مقررات بهداشتی از طرف کسبه و مردم و نظارت در تطبیق وضع دکاکین و مغازه ها و فروشگاه ها و اماکن عمومی با قواعد بهداشتی و تشریک مساعی با سازمان های بهداشتی از جمله وظایف شهرداری می باشد.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
شاکی به شرح دادخواست و با عنایت به پلاک ثبتی.. . در عرصه.. . شهرداری که مالک ملک مذکور است و با عنایت به مدارک ابرازی مدعی است که شهرداری با فروش ملک خود [؟] که در محل فروش مغازه های بازارچه احداث و ایجاد گردید که هم اکنون به لحاظ عدم توجه شهرداری و نیمه کاره ماندن بازارچه و عدم رعایت بهداشت و غیره محل تجمع افراد ناباب گردیده و بهداشـت محـل نامناسـب است و درخـواست الـزام شهـرداری به ساماندهی بازارچه گردیده است و طرف شکایت ضمن اذعـان به فروش یک قطعه ملک جهت ایجاد بازارچه از طریق مزایده اشعار داشته است که مغازه دارها خود موارد بهداشتی را رعایت نمی کنند و جلوگیری از تجمع افراد ناباب با نیروی انتظامی است و تقاضای رد شکایت را نموده است؛ اما دیوان با بررسی اوراق پرونده نظر به اینکه حسب بند 4 ماده 55 اصلاحی قانون شهرداری و تصویب نامه مورخ 13مهر 1342 هیات وزیران مراتب در مورد بهداشت ساکنین شهر و حومه و اجرای مقررات بهداشتی از طرف کسبه و مردم و نظارت در تطبیق وضع دکاکین و مغازه ها و فروشگاه ها و اماکن عمومی با قواعد بهداشتی و تشریک مساعی با سازمان های بهداشتی از وظایف شهرداری هاست و شهرداری نیز در قبال دعوی خواهان دفاع موثری به عمل نیاورده است بدیـن وسیلـه شکـایت شاکـی وارد تشخیـص و مستنـدا به قانون مذکور و مواد 7 و 13 و 14 قانون دیوان عدالت اداری حکم به الزام شهرداری به اجابت خواسته شاکی مبنی بر ساماندهی بازارچه شماره 4 لاهیجان و انجام مقررات بهداشتی صادر و اعلام می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 32 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
کریمی تبار ـ عبدالهی

قاضی:

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM