رای قضایی شماره 9309970905602382

رای قضایی شماره 9309970905602382

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970905602382


شماره دادنامه قطعی:
9309970905602382

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/12/09

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
شرط تحقق تبانی و تحمیل شرایط از سوی عرضه‎کنندگان کالا و خدمات

پیام رای:
تبانی و تحمیل شرایط از سوی عرضه کنندگان کالا و خدمات صرفا قبل یا هم زمان با فروش کالا و ارائه خدمت قابل تحقق است و وقوع تخلف مزبور پس از فروش کالا ممکن نیست.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
با امعان نظر به محتویات پرونده از آنجایی که شاکی مبادرت به فروش یک دستگاه خودرو نموده و حسب ادعای خریدار شاکی به مفاد قرارداد تنظیمی عمل ننموده است لذا این امر منصرف از تخلف موضوع ماده 8 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان است که ناظر بر تبانی و تحمیل شرایط از سوی عرضه کنندگان کالا و خدمات است زیرا تخلف اخیرالذکر صرفا قبل از فروش کالا یا ارایه خدمت و یا هم زمان با فروش کالا و ارایه خدمت قابل تحقق است و بعد از فروش کالا تصور وقوع تخلف مزبور ممکن نمی باشد بنا به مراتب مذکور و به لحاظ انصراف موضوع پرونده از تخلف تبانی و تحمیل شرایط شکایت شاکی وارد تشخیص ضمن نقض رای معترض به پرونده جهت رسیدگی مجدد به سازمان مشتکی عنه اعاده می گردد رای صادره ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدید نظر دیوان است.
رییس شعبه 13 دیوان عدالت اداری
رشیدی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
در خصوص تجدیدنظرخواهی سازمان تعزیرات حکومتی نسبت به دادنامه شماره.. . صادره از شعبه 13 بدوی دیوان عدالت اداری نظر به این که تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض مدلل و مستندی که زمینه نقض رای یادشده را فراهم نماید ارایه نکرده است و رای مذکور مطابق مقررات اصدار یافته است و با توجه به نحوه استدلال تجدیدنظرخواه در لایحه ضمیمه دادخواست تجدیدنظرخواهی (عدم تحویل خودرو در موعد مقرر و اقدام برخلاف قرارداد) ضمن عدم پذیرش تجدیدنظرخواهی با استناد به ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری رای معترض عنه را عینا تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه اول تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
فرجی - مولابیگی

قاضی:
غلامرضا مولابیگی , محمدناصر فرجی , رشیدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 8 ـ هرگونه تبانی و تحمیل شرایط از سوی عرضه کنندگان کالا و خدمات که موجب کاهش عرضه یا پایین آوردن کیفیت یا افزایش قیمت شود جرم محسوب می شود.

مشاهده ماده 8 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM