رای قضایی شماره 9109970900102965

رای قضایی شماره 9109970900102965

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970900102965


شماره دادنامه قطعی:
9109970900102965

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/16

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
مجازات شرکت در آزمون سراسری به جای داوطلب اصلی

پیام رای:
چنانچه فرد دیگری به جای داوطلب اصلی در آزمون سراسری شرکت کند مجازات لغو قبولی در دانشگاه و محرومیت از شرکت مجدد در آزمون ناظر به داوطلب اصلی است و اعمال این مجازات در خصوص فرد شرکت کننده توجیهی ندارد.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
با توجه به بررسی محتویات پرونده نظر به اینکه شاکی به اتهام شرکت در آزمون سراسری به جای داوطلب اصلی با تایید رای هیات بدوی با استناد به بند ب ماده 6 قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون های سراسری به لغو قبولی وی و محرومیت از شرکت در آزمون های سراسری تا سال 1391 محکوم گردیده است و با توجه به اینکه مجازات بند ب ماده 6 قانون یاد شده ناظر به مشمولان بند ب ماده 5 قانون یاد شده است و بند ب ماده 5 ناظر به ارتکاب هرگونه عمل خلاف مقررات که آزمون داوطلب را از نظر علمی خدشه دار می سازد می باشد و چون فرد شاکی داوطلب اصلی نبوده لذا مخدوش بودن آزمون وی از نظر علمی منتفی است و قبولی وی در رشته مهندسی کشاورزی و علوم و صنایع غذایی دانشگاه ساری کد.. . ناشی از شرکت وی در آزمون یاد شده نبوده است بنابراین مجازات مذکور در بند ب ماده 6 ناظر به داوطلب اصلی است و اعمال آن در خصوص فرد دیگری که به جای داوطلب اصلی در آزمون شرکت کرده فاقد توجیه قانونی است و در این گونه موارد قانونگذار به شرح ماده 540 قانون مجازات اسلامی برای فرد شرکت کننده در آزمون به جای داوطلب اصلی مجازات کیفری منظور نموده است. علیهذا با توجه به مراتب فوق خواسته شاکی موجه تشخیص و حکم به ورود شکایت دایر بر نقض رای معترض عنه صادر و اعلام می گردد و رسیدگی مجدد جهت اتخاذ تصمیم مقتضی به هیات مذکور واگذار می شود تا با رعایت تبصره ماده 14 قانون دیوان عدالت اداری اتخاذ تصمیم نمایند. رای صادره قطعی است.
دادرس شعبه 1 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
مومنی ـ مولابیگی

قاضی:
مومنی , غلامرضا مولابیگی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 540 ـ هرگاه صدمه وارده عمدی باشد و نوعا کشنده یا موجب قطع عضو یا آسیب بیشتر نباشد لکن اتفاقا سرایت کند علاوه بر حق قصاص یا دیه نسبت به جنایت عمدی کمتر حسب مورد دیه جنایت بیشتر نیز باید پرداخت شود مانند اینکه شخصی عمدا انگشت دیگری را قطع کند و اتفاقا این قطع سرایت کند و موجب فوت مجنی علیه یا قطع دست او گردد علاوه بر حق قصاص یا دیه انگشت حسب مورد دیه نفس یا دیه دست مجنی علیه نیز باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 540 قانون مجازات اسلامی

ماده 6 ـ هیات های رسیدگی به تخلفات صلاحیت صدور حکم به مجازاتهای زیر را درباره متخلفان دارند: الف ـ در مورد مشمولان بند (الف) ماده (5): اخطار کتبی با درج در پرونده داوطلب و اعلام به مراجع ذی ربط یا محرومیت از گزینش در آزمون همان سال. ب ـ در مورد مشمولان بند (ب) یا بند (ج) ماده (5): محرومیت از گزینش علمی در آزمون همان سال و ابطال قبولی داوطلب در همان سال و محرومیت از شرکت در آزمون از یک تا ده سال بعد. تبصره ـ آراء هیات های بدوی جز در مورد مشمولان بند (الف) ماده (6) این قانون قابل تجدیدنظرخواهی در هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات در آزمون ها می باشد.

مشاهده ماده 6 قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون های سراسری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM