رای قضایی شماره 9109970900303858

رای قضایی شماره 9109970900303858

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970900303858


شماره دادنامه قطعی:
9109970900303858

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/13

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
انتقال پروانه موسس داروخانه به وراث

پیام رای:
پروانه تاسیس داروخانه جزء حقوق مالی و قابل انتقال به ورثه بوده و موضوع امتیاز و لحاظ نوبت ناظر به مواردی است که شخص برای اولین بار درخواست پروانه تاسیس می نماید نه داروخانه‎هایی که از قبل تاسیس شده است.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
آقای (م.م.) با وکالت (ع.ش.) دادخواستی به طرفیت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان فارس شیراز به خواسته ابطال نظریه و رای مورخه 21/9/90 کمیسیون ماده 20 دانشگاه مذکور و الزام مشتکی عنه به صدور پروانه موسس داروخانه به نام موکل تقدیم و در توضیح به طور خلاصه چنین اشعار داشته: پس از آن که آقای (ج.م.) موسس داروخانه (الف.) مرحوم گردیده وراث حین الفوت مشارالیه به موکل وکالتی اعطا نموده اند که پروانه تاسیس به نام ایشان صادر گردد. لیکن طرف شکایت به شرح رای مورخه 21/9/90 که طی شماره.. . مورخه.. . ابلاغ گردیده با درخواست واگذاری مجوز داروخانه به وراث مخالفت کرده است. به همین جهت و به شرح متن دادخواست تقدیمی خواهان نقض نظریه مذکور و الزام خوانده به صدور پروانه تاسیس به نام نماینده و وراث (م.م.) گردیده است. لایحه دفاعیه طرف شکایت به طور خلاصه مشعر به این است که ورثه موسس متوفای داروخانه بر اساس آیین نامه های مرتبط فاقد حداقل صلاحیت (حد نصاب امتیاز) برای صدور مجوز تاسیس می باشند و صلاحیت متوفی به صورت موروثی قابل انتقال نمی باشد. به همین جهت کمیسیون ماده 20 با درخواست مطروحه موافقت ننموده است. از توجه به مراتب فوق و سایر محتویات پرونده نظر به اینکه مستفاد از تبصره 4 ماده 3 قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی مصوب 1334 و اصلاحات بعدی پروانه تاسیس نسبت به ورثه دارنده پروانه تاسیس جزء حقوق مالی و قابل انتقال می باشد و موضوع امتیاز و لحاظ نوبت ناظر به مواردی است که شخص برای اولین بار درخواست پروانه تاسیس می نماید نه داروخانه هایی که از قبل تاسیس شده است و با عنایت به اینکه بر اساس دادنامه شماره.. . مورخه.. . و مورخه.. . صدور پروانه تاسیس داروخانه را مشروط به داشتن مدرک تحصیلی در رشته داروسازی ندانسته است بنابراین با عنایت به مالی بودن حقوق ناشی از تاسیس داروخانه و قابل انتقال بودن آن به وراث و اینکه برای پروانه تاسیس داروخانه در مورد ورثه موضوع امتیاز منتفی است لذا ضمن نقض رای معترض عنه حکم به الزام خوانده به صدور پروانه تاسیس داروخانه به نام نماینده وراث قانونی مرحوم صادر و اعلام می گردد. این رای مستندا به ماده 7 قانون دیوان عدالت اداری قطعی است.
رییس شعبه 3 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
واحدی ـ فرزد

قاضی:
ذبیح اله واحدی , فرزد

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM