ق.ا.ح

قانون حسبی

امور حسبی

ق ا ح

ماده 181 قانون امور حسبی

ماده ۱۸۱ قانون امور حسبی

ماده 181- هر گاه در حین مهر و موم ترکه وصیت نامه یا برگ های دیگری پیدا شود که در لفافی مهر و موم شده باشد دادرس مشخصات اوراق و چگونگی مهر و موم و عنوانی که روی آن نوشته شده و نشانه روی لفاف را در صورت مجلس نوشته دادرس و حاضرین اگر معروف باشند و بتوانند امضاء کنند امضاء می نمایند...

مشاهده متن ماده

ماده 182 قانون امور حسبی

ماده ۱۸۲ قانون امور حسبی

ماده 182- لفاف مذکور در ماده فوق به دادگاهی که برای رسیدگی به امور ترکه صالح است فرستاده می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 183 قانون امور حسبی

ماده ۱۸۳ قانون امور حسبی

ماده 183- اگر از عنوان روی لفاف یا علائم دیگری معلوم شود که برگ ها متعلق به غیر متوفی است دادرس برگ ها را به صاحبان آن رد نموده و رسید دریافت می نماید و مشخصات آن را در صورت مجلس می نویسد و اگر صاحبان برگ ها حاضر نباشند آن را تامین می نماید تا صاحبان آن ها مطالبه نمایند. حکم...

مشاهده متن ماده

ماده 184 قانون امور حسبی

ماده ۱۸۴ قانون امور حسبی

ماده 184- هر گاه وصیت نامه در لفاف نباشد دادرس اوصاف آن را در صورت مجلس نوشته آن را به دادگاهی که برای رسیدگی به امور ترکه صالح است می فرستد.

مشاهده متن ماده

ماده 185 قانون امور حسبی

ماده ۱۸۵ قانون امور حسبی

ماده 185- دادگاهی که لفاف مذکور در مواد فوق به آنجا فرستاده شده است آن را باز می کند و در صورتی که برگ ها جزو ترکه باشد امانت نگاه می دارد و الا اگر صاحبان آن حاضر باشند به آن ها داده می شود و اگر حاضر نیستند محفوظ می ماند تا صاحبان آن حاضر شوند و اگر معلوم نباشد که برگ ها متعلق...

مشاهده متن ماده

ماده 186 قانون امور حسبی

ماده ۱۸۶ قانون امور حسبی

ماده 186- اگر به دادرس در ضمن عملیات مهر و موم اطلاعی راجع به وجود وصیت نامه داده شود دادرس جستجو نموده و چنانچه وصیت نامه موجود باشد به ترتیب مذکور در ماده 184 عمل می کند.

مشاهده متن ماده

ماده 187 قانون امور حسبی

ماده ۱۸۷ قانون امور حسبی

ماده 187- در مواردی که وصیت نامه معتبری به نظر دادرس می رسد که آن وصیت نامه مشتمل بر امور فوری باشد دادرس اجازه می دهد که امور مذکور انجام داده شود.

مشاهده متن ماده

ماده 188 قانون امور حسبی

ماده ۱۸۸ قانون امور حسبی

ماده 188- در موقع مهر و موم با برداشتن مهر و موم اشیاء یا نوشتجاتی که داخل در ترکه نبوده و متعلق به زن یا شوهر متوفی یا متعلق به غیر باشد به صاحبان آن ها رد و مشخصات اشیاء نامبرده در صورت مجلس نوشته می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 189 قانون امور حسبی

ماده ۱۸۹ قانون امور حسبی

ماده 189- آن مقدار از اثاث البیت و غیره که برای زندگانی عیال و اولاد متوفی ضرورت دارد و همچنین اشیایی که قابل مهر و موم نیست مهر و موم نمی شود و اشیاء مزبور در صورت مجلس توصیف می گردد.

مشاهده متن ماده

ماده 190 قانون امور حسبی

ماده ۱۹۰ قانون امور حسبی

ماده 190- هزینه ای که برای کفن و دفن متوفی با رعایت شئون او لازم و ضروری است از وجوه نقد برداشته می شود و اگر وجه نقد نباشد از ترکه برداشته شده و به فروش می رسد و بقیه مهر و موم خواهد شد.

مشاهده متن ماده

ماده 191 قانون امور حسبی

ماده ۱۹۱ قانون امور حسبی

ماده 191- در صورتی که متوفی مالی نداشته یا مال قابل مهر و موم نباشد دادرس صورت مجلسی تنظیم نموده و این مطلب را در آن قید می نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 192 قانون امور حسبی

ماده ۱۹۲ قانون امور حسبی

ماده 192- بعد از تحریر ترکه درخواست مهر و موم پذیرفته نمی شود و اگر در اثناء تحریر ترکه درخواست مهر و موم بشود فقط آن مقداری که تحریر نشده است مهر و موم می گردد.

مشاهده متن ماده

ماده 193 قانون امور حسبی

ماده ۱۹۳ قانون امور حسبی

ماده 193- اشیاء ضایع شدنی یا اشیایی که نگاهداری آن ها مستلزم هزینه بی تناسب است یا اموال کم قیمتی که حمل و نقل و نگاهداری آن ها مستلزم زحمت و اشتغال مکان وسیعی است ممکن است مهر و موم نشود و در این صورت اگر اشیاء نامبرده مورد احتیاج اشخاص واجب النفقه نباشد فروخته شده و پول آن در...

مشاهده متن ماده

ماده 194 قانون امور حسبی

ماده ۱۹۴ قانون امور حسبی

ماده 194- کسانی که حق درخواست مهر و موم ترکه را دارند می توانند رفع مهر و موم را هم درخواست نمایند.

مشاهده متن ماده

ماده 195 قانون امور حسبی

ماده ۱۹۵ قانون امور حسبی

ماده 195- درخواست برداشتن مهر و موم از دادگاه بخشی می شود که برای رسیدگی به امور ترکه صالح است و هر گاه ترکه در حوزه دادگاه بخش دیگری باشد دادگاه بخش محل وجود ترکه به دستور دادگاه مذکور اقدام به رفع مهر و موم می نماید و صورت مجلس مربوط به این عمل را به دادگاهی که دستور برداشتن...

مشاهده متن ماده

ماده 196 قانون امور حسبی

ماده ۱۹۶ قانون امور حسبی

ماده 196- دادگاه بخشی که مهر و موم را بر می دارد روز و ساعت برداشتن مهر و موم را معین و به عموم وراث و وصی و موصی لهم که معروف و محل اقامت آن ها در حوزه آن دادگاه بخش باشد ابلاغ می نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 197 قانون امور حسبی

ماده ۱۹۷ قانون امور حسبی

ماده 197- نسبت به اشخاص ذی نفع که محل اقامت آن ها خارج از حوزه دادگاه بخش باشد ابلاغ وقت به آن ها لازم نیست و اگر وقت به اشخاص مذکور اطلاع داده نشود دادگاه به جای آن ها متصدی دفتر رسمی با یک نفر از معتمدین محل را معین و او را دعوت می کند که با حضور او مهر و موم برداشته شود.

مشاهده متن ماده

ماده 198 قانون امور حسبی

ماده ۱۹۸ قانون امور حسبی

ماده 198- عدم حضور اشخاصی که وقت برداشتن مهر و موم به آن ها اطلاع داده شده مانع از برداشتن مهر و موم نخواهد بود.

مشاهده متن ماده

ماده 199 قانون امور حسبی

ماده ۱۹۹ قانون امور حسبی

ماده 199- در صورتی که بین ورثه غائب یا محجور باشد رفع مهر و موم بعد از تعیین وکیل یا امین برای غائب و تعیین قیم برای محجور به عمل خواهد آمد.

مشاهده متن ماده

ماده 200 قانون امور حسبی

ماده ۲۰۰ قانون امور حسبی

ماده 200- دادرس دادگاه بخش می تواند برداشتن مهر و موم را خود انجام دهد یا به کارمند علی البدل رجوع نماید.

مشاهده متن ماده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM