ق.ا.ح

قانون حسبی

امور حسبی

ق ا ح

ماده 341 قانون امور حسبی

ماده ۳۴۱ قانون امور حسبی

ماده 341ـ در موقعی که دادگاه بخش برای مهر و موم تعیین وقت می کند باید بلافاصله و منتهی در ظرف یک هفته از تاریخ وصول درخواست یا اطلاع یک نفر را برای اداره ترکه معین و معرفی نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 342 قانون امور حسبی

ماده ۳۴۲ قانون امور حسبی

ماده 342ـ دادگاه می تواند با رعایت ماده 264 و با در نظر گرفتن مصلحت و منافع و ورثه و اشخاص ذینفع هر کس را که طرف اعتماد بداند به سمت مدیر ترکه معین کند. اقدامات مدیر ترکه با نظارت دادستان به عمل خواهد آمد. در نقاطی که اداره تصفیه موجود است مدیر ترکه معین نمی شود و این وظیفه به...

مشاهده متن ماده

ماده 343 قانون امور حسبی

ماده ۳۴۳ قانون امور حسبی

ماده 343ـ مدیر ترکه باید به محض ابلاغ انتصاب خود سه آگهی هریک به فاصله یک ماه در مجله رسمی و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار محل و اگر در محل روزنامه نباشد در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار تهران منتشر نموده اشخاصی را که به عنوانی از عناوین برای خود حقی بر ذمه متوفی و یا بر...

مشاهده متن ماده

ماده 344 قانون امور حسبی

ماده ۳۴۴ قانون امور حسبی

ماده 344ـ پس از تعیین مدیر ترکه دادگاه بخش با حضور دادستان ترکه را تحریر و به او تسلیم می نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 345 قانون امور حسبی

ماده ۳۴۵ قانون امور حسبی

ماده 345ـ برای تحریر ترکه روز و ساعت و محل تحریر به دادستان و اشخاص مشروحه اطلاع داده می شود: 1 ـ تمام وراث که در ایران حاضر بوده و یا نماینده در آنجا دارند. 2 ـ وصی اگر معلوم و مقیم ایران باشد. 3 ـ کسانی که وصیت به نفع آن ها شده اگر معلوم و مقیم ایران بوده و یا در ایران...

مشاهده متن ماده

ماده 346 قانون امور حسبی

ماده ۳۴۶ قانون امور حسبی

ماده 346ـ غیبت اشخاصی که اعلام نامه مندرج در ماده فوق برای آن ها فرستاده شده مانع از تحریر ترکه نخواهد بود ولی در صورتی که کنسول دولت متبوع متوفی در موقع تحریر ترکه حاضر نباشد در صورتمجلس قید و رونوشتی از آن برای کنسول فرستاده می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 347 قانون امور حسبی

ماده ۳۴۷ قانون امور حسبی

ماده 347ـ به صورت ریز ترکه باید صورتی از اموال غیرمنقول که در ایران واقع است با تعیین بهای تقریبی آن ها پیوست شود.

مشاهده متن ماده

ماده 348 قانون امور حسبی

ماده ۳۴۸ قانون امور حسبی

ماده 348ـ در صورتی که ورثه یا وصی متوفی یا قائم مقام قانونی آن ها حاضر شوند برای بهای ترکه تامین دهند که هرگاه در مدت یک سال از تاریخ انتشار اولین آگهی مذکور در ماده 343 بستانکارانی پیدا شوند که تبعه ایران یا مقیم ایران باشند و طلب آن ها ثابت گردد از عهده برآیند ترکه پس از وضع...

مشاهده متن ماده

ماده 349 قانون امور حسبی

ماده ۳۴۹ قانون امور حسبی

ماده 349ـ تامین ممکن است به وسیله تودیع وجه نقد یا وثیقه دادن اموال منقول و یا غیرمنقول یا دادن ضامن معتبر به عمل آید ونیز ممکن است درخواست کننده از همان اموال متوفی تامین بدهد. قبول یا رد تامین منوط به نظر دادگاهی است که مدیر ترکه را تعیین نموده است.

مشاهده متن ماده

ماده 350 قانون امور حسبی

ماده ۳۵۰ قانون امور حسبی

ماده 350ـ مدیر ترکه با اجازه دادگاه بخش می تواند به ورثه متوفی که در حال استیصال و مقیم در ایران هستند تا موقع تصفیه ماترک مبلغی که برای معیشت آن ها ضروری باشد بپردازد. در موردی که اداره تصفیه وظیفه امین ترکه را انجام می دهد اجازه دادگاه بخش لازم نیست.

مشاهده متن ماده

ماده 351 قانون امور حسبی

ماده ۳۵۱ قانون امور حسبی

ماده 351ـ پس از انقضاء مدت مذکور در ماده 343 مدیر ترکه وقتی را برای رسیدگی به دعاوی و مطالبات معین کرده به ورثه یا وصی یا قائم مقام قانونی آن ها و کنسول دولت متبوع متوفی اگر در محل باشد اطلاع می دهد و در وقت مقرر شروع به رسیدگی نموده و پس از رسیدگی کلیه دیون و تعهداتی را که بر...

مشاهده متن ماده

ماده 352 قانون امور حسبی

ماده ۳۵۲ قانون امور حسبی

ماده 352ـ اشخاصی که مدعی حقی بر ترکه بوده و دعوی آن ها از طرف مدیر ترکه و دادستان یا مدیر تصفیه تصدیق نشده باشد می توانند دعوی خود را در دادگاه صلاحیتدار اقامه یا تعقیب نمایند. انقضاء مدت مقرر در ماده 343 موجب سقوط حق اشخاصی که در ظرف مدت حق خود را مطالبه نکرده اند نمی باشد.

مشاهده متن ماده

ماده 353 قانون امور حسبی

ماده ۳۵۳ قانون امور حسبی

ماده 353ـ اگر نسبت به ترکه متوفی قرار تامین صادر شده باشد تسلیم اموال به اشخاص مذکور در ماده 351 با رعایت قرار دادگاه به عمل خواهد آمد.

مشاهده متن ماده

ماده 354 قانون امور حسبی

ماده ۳۵۴ قانون امور حسبی

ماده 354ـ هرگاه متوفی بازرگان بود و به موجب حکم دادگاه ورشکستگی او قبل یا بعد از فوت اعلام شود اداره تصفیه امور او تابع مقررات راجع به تصفیه امور بازرگان متوقف است.

مشاهده متن ماده

ماده 355 قانون امور حسبی

ماده ۳۵۵ قانون امور حسبی

ماده 355ـ رسیدگی به دعاوی راجع به ترکه اتباع خارجه در ایران از صلاحیت دادگاه ایران است.

مشاهده متن ماده

ماده 356 قانون امور حسبی

ماده ۳۵۶ قانون امور حسبی

ماده 356ـ تصدیق صادره از مقامات صلاحیتدار کشور متوفی راجع به وراثت اتباع خارجه یا انحصار آن پس از احراز اعتبار آن در دادگاه ایران از حیث صدور و رعایت مقررات مربوطه به اعتبار اسناد تنظیم شده در خارجه قابل ترتیب اثر خواهد بود.

مشاهده متن ماده

ماده 357 قانون امور حسبی

ماده ۳۵۷ قانون امور حسبی

ماده 357ـ اگر تبعه خارجه که در ایران فوت شده مسافر موقتی باشد اشیاء متعلق به او فورا به کنسول دولت متبوع او تسلیم می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 358 قانون امور حسبی

ماده ۳۵۸ قانون امور حسبی

ماده 358ـ از هزینه هایی که برای اداره کردن ترکه می شود باید صورت کاملی به دادستان داده شود.

مشاهده متن ماده

ماده 359 قانون امور حسبی

ماده ۳۵۹ قانون امور حسبی

ماده 359ـ حقوقی که به موجب این فصل برای کنسول ها یا نمایندگان سیاسی خارجی مقرر شده مربوط به کنسول یا نماینده سیاسی دولی است که در خاک آن دول نسبت به کنسول ها یا نمایندگان سیاسی ایران معامله متقابله بشود.

مشاهده متن ماده

ماده 360 قانون امور حسبی

ماده ۳۶۰ قانون امور حسبی

ماده 360ـ در صورتی که وارث متوفی یا سایر اشخاص ذی نفع بخواهند تصدیق انحصار وراثت تحصیل کنند درخواست نامه کتبی مشتمل بر نام و مشخصات درخواست کننده و متوفی و ورثه و اقامتگاه آن ها و نسبت بین متوفی و وراث تنظیم نموده به دادگاه تسلیم می نماید.

مشاهده متن ماده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM