ق.ا.ح

قانون حسبی

امور حسبی

ق ا ح

ماده 161 قانون امور حسبی

ماده ۱۶۱ قانون امور حسبی

ماده 161- در هر موقع که موت حقیقی یا زنده بودن غائب معلوم شود اقداماتی که راجع به موت فرضی او به عمل آمده است بلااثر خواهد شد مگر اقداماتی که برای حفظ و اداره اموال غائب شده است.

مشاهده متن ماده

ماده 162 قانون امور حسبی

ماده ۱۶۲ قانون امور حسبی

ماده 162- امور راجع به ترکه عبارت است از اقداماتی که برای حفظ ترکه و رسانیدن آن به صاحبان حقوق می شود از قبیل مهر و موم و تحریر ترکه و اداره ترکه و غیره.

مشاهده متن ماده

ماده 163 قانون امور حسبی

ماده ۱۶۳ قانون امور حسبی

ماده 163- امور راجع به ترکه با دادگاه بخشی است که آخرین اقامتگاه متوفی در ایران در حوزه آن دادگاه بوده و اگر متوفی در ایران اقامتگاه نداشته با دادگاهی است که آخرین محل سکنای متوفی در حوزه آن دادگاه بوده.

مشاهده متن ماده

ماده 164 قانون امور حسبی

ماده ۱۶۴ قانون امور حسبی

ماده 164- هر گاه متوفی در ایران اقامتگاه یا محل سکنی نداشته دادگاهی صالح است که ترکه در آنجا واقع شده و اگر ترکه در جاهای مختلف باشد دادگاهی که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع است صلاحیت خواهد داشت و اگر اموال غیرمنقول در حوزه های متعدد باشد صلاحیت با دادگاهی است که قبلا شروع به...

مشاهده متن ماده

ماده 165 قانون امور حسبی

ماده ۱۶۵ قانون امور حسبی

ماده 165- هر گاه تمام یا قسمتی از اموال متوفی در حوزه دادگاهی غیر از دادگاهی که مطابق مواد فوق صالح است باشد دادگاهی که اموال در حوزه آن دادگاه است اقدامات راجع به حفظ اموال متوفی را از قبیل مهر و موم به عمل آورده رونوشت صورت مجلس عملیات خود را به دادگاهی که مطابق دو ماده فوق...

مشاهده متن ماده

ماده 166 قانون امور حسبی

ماده ۱۶۶ قانون امور حسبی

ماده 166- دادگاه بخش مهر مخصوصی برای مهر و موم ترکه خواهد داشت و نمونه آن باید نزد رئیس دادگاه شهرستان باشد.

مشاهده متن ماده

ماده 167 قانون امور حسبی

ماده ۱۶۷ قانون امور حسبی

ماده 167- اشخاص مذکور زیر می توانند درخواست مهر و موم ترکه را بنمایند: 1- هر یک از ورثه متوفی یا نماینده قانونی آن ها. 2- موصی له در صورتی که وصیت به جزء مشاع شده باشد. 3- طلبکار متوفی که طلب او مستند به سند رسمی یا حکم قطعی باشد به مقدار طلب در صورتی که در مقابل طلب رهن...

مشاهده متن ماده

ماده 168 قانون امور حسبی

ماده ۱۶۸ قانون امور حسبی

ماده 168- دادگاه بخش در موارد زیر پس از اطلاع اقدام به مهر و موم می نماید: 1- در موردی که کسی که در خانه استیجاری یا مهمانخانه و امثال آن فوت شده و کسی برای حفظ اموال او نباشد. 2- در صورتی که از اموال دولتی یا عمومی نزد متوفی امانت باشد. در مورد شق اول این ماده مالک خانه یا...

مشاهده متن ماده

ماده 169 قانون امور حسبی

ماده ۱۶۹ قانون امور حسبی

ماده 169- در مورد شق 2 ماده فوق مهر و موم فقط نسبت به اموال دولتی یا عمومی که نزد متوفی امانت بوده است به عمل می آید مگر اینکه اشخاص صلاحیتدار درخواست مهر و موم نسبت به بقیه اموال را بنمایند.

مشاهده متن ماده

ماده 170 قانون امور حسبی

ماده ۱۷۰ قانون امور حسبی

ماده 170- در صورتی که قبل از حضور دادرس دادگاه بخش در محل ترکه اقدام فوری برای حفظ ترکه لازم باشد اقدام مزبور به توسط دادستان و در جایی که دادستان نباشد به توسط کلانتری محل و اگر مامورین شهربانی نباشند به توسط دهبان با حضور دو نفر معتمد محلی به عمل می آید و در مورد مداخله دهبان...

مشاهده متن ماده

ماده 171 قانون امور حسبی

ماده ۱۷۱ قانون امور حسبی

ماده 171- در هر موردی که از طرف مامورین مذکور در ماده قبل ترکه مهر و موم می شود مامورین نامبرده کلید قفل هایی را که بر روی آن مهر و موم خورده است در پاکت یا لفافی مهر و موم نموده و به دادگاه بخش می فرستند.

مشاهده متن ماده

ماده 172 قانون امور حسبی

ماده ۱۷۲ قانون امور حسبی

ماده 172- در صورتی که بین ورثه محجوری باشد که ولی یا وصی یا قیم نداشته باشد دادرس باید پس از مهر و موم مراتب را به دادستان اطلاع دهد که جهت تعیین قیم اقدام نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 173 قانون امور حسبی

ماده ۱۷۳ قانون امور حسبی

ماده 173- در صورتی که بین ورثه غائبی باشد که برای اداره اموال خود نماینده نداشته باشد اگر محل غائب معلوم است دادرس مهر و موم ترکه را به او اطلاع می دهد و اگر محل غائب معلوم نباشد به دادستان اطلاع خواهد داد که در صورت اقتضا جهت تعیین امین برای او اقدام کند.

مشاهده متن ماده

ماده 174 قانون امور حسبی

ماده ۱۷۴ قانون امور حسبی

ماده 174- رئیس دادگاه در مواردی که باید اقدام به مهر و موم شود فورا باید خود یا به وسیله کارمند علی البدل اقدام به مهر و موم نماید و اگر علتی موجب تاخیر این اقدام گردد علت مذکور را در صورت مجلس می نویسد.

مشاهده متن ماده

ماده 175 قانون امور حسبی

ماده ۱۷۵ قانون امور حسبی

ماده 175- وقت مهر و موم را دادگاه به اشخاصی که ذی نفع بداند اطلاع می دهد ولی نباید این امر موجب تاخیر مهر و موم شود.

مشاهده متن ماده

ماده 176 قانون امور حسبی

ماده ۱۷۶ قانون امور حسبی

ماده 176- در موقع مهر و موم صورت مجلسی مشتمل بر امور زیر تنظیم می شود: 1- تاریخ سال و ماه و روز و ساعتی که اقدام به مهر و موم شده است. 2- نام و مشخصات کسی که مباشر مهر و موم است. 3- علتی که موجب مهر و موم شده است. 4- نام و مشخصات و محل اقامت کسی که درخواست مهر و موم نموده و...

مشاهده متن ماده

ماده 177 قانون امور حسبی

ماده ۱۷۷ قانون امور حسبی

ماده 177- صورت مجلس مذکور فوق باید به امضاء کسی که مباشر مهر و موم است و اشخاص ذی نفع برسد و در صورتی که اشخاص مزبور نخواهند یا نتوانند امضاء کنند مراتب در صورت مجلس ذکر می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 178 قانون امور حسبی

ماده ۱۷۸ قانون امور حسبی

ماده 178- کلید قفل هایی که روی آن مهر و موم شده در دادگاه بخش بایگانی و این امر در صورت مجلس قید می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 179 قانون امور حسبی

ماده ۱۷۹ قانون امور حسبی

ماده 179- نسبت به اموالی که مهر و موم آن ممکن نیست صورت اجمالی از آن برداشته شده و در صورت لزوم نگهبانی بر آن می گمارند.

مشاهده متن ماده

ماده 180 قانون امور حسبی

ماده ۱۸۰ قانون امور حسبی

ماده 180- در صورتی که از اموال دولتی یا عمومی نزد متوفی امانت باشد اموال نامبرده در همان محلی که متوفی گذارده است مهر و موم خواهد شد مگر اینکه موجبی برای تغییر محل باشد.

مشاهده متن ماده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM