109 ماده
ماده 81 ـ ایجاد یا تعطیلی شعبه یا باجه یا نمایندگی موسسه اعتباری در داخل یا خارج کشور در چارچوب ضوابط شورای پول و اعتبار امکان پذیر است.
ماده 82 ـ خرید و فروش اموال توسط موسسه اعتباری صرفا در چارچوب ضوابط شورای پول و اعتبار مجاز می باشد.
ماده 83 ـ تملک دارایی های ثابت توسط موسسه اعتباری صرفا با رعایت نسبت مانده خالص دارایی های ثابت به علاوه وثایق تملیکی به حقوق صاحبان سهام پس از کسر سود انباشته و سود قطعی نشده ابلاغی توسط بانک مرکزی مجاز است.
ماده 84 ـ موسسه اعتباری متناسب با میزان سپرده های دریافتی (اعم از ریالی و ارزی) باید سپرده قانونی به میزانی که توسط شورای پول و اعتبار تعیین می شود نزد بانک مرکزی تودیع نماید.
ماده 85 ـ موسسه اعتباری موظف است نرخ کارمزدها را در چارچوب ضوابط ابلاغی توسط بانک مرکزی رعایت نماید.
ماده 86 ـ موسسه اعتباری باید براساس ضوابط ابلاغی بانک مرکزی عملیات حسابداری دفترداری و تهیه و تنظیم صورت های مالی خود را انجام دهد.
ماده 87 ـ نگهداری حساب های وزارتخانه ها موسسات دولتی و وابسته به دولت شرکت های دولتی شهرداری ها و همچنین موسساتی که بیش از نصف سرمایه آن ها متعلق به وزارتخانه ها موسسات دولتی و وابسته به دولت شرکت های دولتی و یا شهرداری ها می باشد و انجام کلیه عملیات بانکی آن ها در داخل یا خارج...
ماده 88 ـ موسسه اعتباری در مقابل خساراتی که در اثر عملیات آن متوجه مشتریان می شود مسئول و متعهد جبران می باشد. اعضای هیئت مدیره مدیرعامل و سایر اعضای هیئت عامل موسسه اعتباری نیز مسئول خساراتی می باشند که به علت تخلف هر یک از آن ها از قوانین و مقررات مربوط و یا اساسنامه موسسه...
ماده 89 ـ اعطای تسهیلات و یا قبول تعهدات توسط موسسه اعتباری منوط به اخذ تامین کافی می باشد.
ماده 90ـ خرید سهام موسسه اعتباری توسط موسسه اعتباری و شرکت هایی که موسسه اعتباری بر آن ها نفوذ یا کنترل موثر دارد ممنوع می باشد.
ماده 91ـ هر سال بخشی از سود ویژه موسسه اعتباری که نباید از پانزده درصد آن کمتر و از بیست درصد بیشتر باشد باید مطابق با ضوابط بانک مرکزی به عنوان اندوخته قانونی نگهداری شود. اندوخته قانونی پس از آن که به میزان سرمایه رسید اختیاری است. موسسه اعتباری موظف است در هر سال بخشی از سود...
ماده 92ـ موسسه اعتباری موظف به رعایت تمامی قوانین و مقررات مربوط به موسسات اعتباری غیردولتی مصوبات شورای پول و اعتبار مفاد اساسنامه مصوب و بخشنامه ها و دستورالعمل های بانک مرکزی می باشد.
ماده 93ـ موسسه اعتباری موظف است سامانه جامع اطلاعات مشتریان خود را به گونه ای ایجاد نماید که هرگونه اطلاعات و آمار مورد نیاز بانک مرکزی اعم از مالی یا غیرمالی را به صورت ادواری یا موردی و انفرادی یا تلفیقی حداکثر ظرف هفت روز در اختیار بانک یادشده قرار دهد.
ماده 94ـ موسسه اعتباری باید در مقاطع زمانی سالانه گزارشی از نظام مدیریت خطر (ریسک) و نظام کنترل داخلی خود را به بانک مرکزی ارایه کند.
ماده 95ـ بانک مرکزی می تواند نسبت به سلب صلاحیت حرفه ای اعضای هیئت مدیره مدیرعامل و قائم مقام مدیرعامل موسسه اعتباری که از قوانین و مقررات مربوط و همچنین مفاد اساسنامه موسسه اعتباری تخطی نمایند اقدام کند.
ماده 96ـ در صورتی که به هر دلیل تعداد اعضای هیئت مدیره موسسه اعتباری از حدنصاب مقرر کمتر شود و برای مدت بیش از سه ماه اقدامی برای تکمیل اعضای هیئت مدیره از سوی ارکان ذی صلاح موسسه اعتباری انجام نشود بانک مرکزی باید ضمن سلب صلاحیت اعضای هیئت مدیره موسسه اعتباری برای اداره امور...
ماده 97ـ موسسه اعتباری موظف است در صندوق ضمانت سپرده ها عضویت داشته و کلیه شرایط و ضوابط آن را رعایت نماید.
ماده 98ـ تشخیص موارد تخلف از مفاد این آیین نامه با بانک مرکزی است و با متخلفین مطابق قوانین و مقررات مربوط رفتار می شود.
ماده 99ـ بازرس قانونی و حسابرس موسسه اعتباری باید از میان موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران که در فهرست حسابرسان معتمد و مورد تایید بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار نیز قرار دارند و یا سازمان حسابرسی انتخاب شود.
ماده 100ـ موسسه اعتباری نمی تواند بازرس قانونی و حسابرسی را که برای چهار سال متوالی بازرسی و حسابرسی آن را بر عهده داشته است برای سال بعد آن به عنوان بازرس یا حسابرس انتخاب نماید. تبصره ـ چنانچه سازمان حسابرسی به عنوان بازرس یا حسابرس موسسه اعتباری تعیین شده باشد از شمول...