تجارت

ق تجارت

ق.ت

ق ت

تجارت قانون

ماده 434 قانون تجارت

ماده ۴۳۴ قانون تجارت

ماده 434 ـ مهر و موم باید فورا توسط عضو ناظر به عمل آید مگر در صورتی که به عقیده عضو مزبور برداشتن صورت دارایی تاجر در یک روز ممکن باشد در این صورت باید فورا شروع به برداشتن صورت شود.

مشاهده متن ماده

ماده 435 قانون تجارت

ماده ۴۳۵ قانون تجارت

ماده 435 ـ اگر تاجر ورشکسته به مفاد ماده 413 ـ 414 عمل نکرده باشد محکمه در حکم ورشکستگی قرار توقیف تاجر را خواهد داد.

مشاهده متن ماده

ماده 436 قانون تجارت

ماده ۴۳۶ قانون تجارت

ماده 436 ـ قرار توقیف ورشکسته در مواقعی نیز داده خواهد شد که معلوم گردد به واسطه اقدامات خود از اداره و تسویه شدن عمل ورشکستگی می خواهد جلوگیری کند.

مشاهده متن ماده

ماده 437 قانون تجارت

ماده ۴۳۷ قانون تجارت

ماده 437 ـ در صورتی که تاجر مقروض فرار کرده یا تمام یا قسمتی از دارایی خود را مخفی نموده باشد امین صلح می تواند بر حسب تقاضای یک یا چند نفر از طلبکاران فورا اقدام به مهر و موم نماید و باید بلافاصله این اقدام خود را به مدعی العموم اطلاع دهد.

مشاهده متن ماده

ماده 438 قانون تجارت

ماده ۴۳۸ قانون تجارت

ماده 438 ـ انبارها و حجره ها و صندوق و اسناد و دفاتر و نوشتجات و اسباب و اثاثیه تجارتخانه و منزل تاجر باید مهر موم شود.

مشاهده متن ماده

ماده 439 قانون تجارت

ماده ۴۳۹ قانون تجارت

ماده 439 ـ در صورت ورشکستگی شرکتهای تضامنی ـ مختلط یا نسبی اموال شخصی شرکاء ضامن مهر و موم نخواهد شد مگر اینکه حکم ورشکستگی آنها نیز در ضمن حکم ورشکستگی شرکت یا به موجب حکم جداگانه صادر شده باشد. تبصره ـ در مورد این ماده و ماده فوق مستثنیات دین از مهر و موم معاف است.

مشاهده متن ماده

ماده 440 قانون تجارت

ماده ۴۴۰ قانون تجارت

ماده 440 ـ محکمه در ضمن حکم ورشکستگی یا منتهی در ظرف پنج روز پس از صدور حکم یک نفر را به سمت مدیریت تصفیه معین می کند.

مشاهده متن ماده

ماده 441 قانون تجارت

ماده ۴۴۱ قانون تجارت

ماده 441 ـ اقدامات مدیر تصفیه برای تهیه صورت طلبکاران و اخطار به آنها و مدتی که در آن مدت طلبکاران باید خود را معرفی نمایند و به طور کلی وظایف مدیر تصفیه علاوه بر آن قسمتی که به موجب این قانون معین شده بر طبق نظامنامه که از طرف وزارت عدلیه تنظیم می شود معین خواهد شد.

مشاهده متن ماده

ماده 442 قانون تجارت

ماده ۴۴۲ قانون تجارت

ماده 442 ـ میزان حق الزحمه مدیر تصفیه را محکمه در حدود مقررات وزارت عدلیه معین خواهد کرد.

مشاهده متن ماده

ماده 443 قانون تجارت

ماده ۴۴۳ قانون تجارت

ماده 443 ـ اگر مهر و موم قبل از تعیین مدیر تصفیه به عمل نیامده باشد مدیر مزبور تقاضای انجام آن را خواهد نمود.

مشاهده متن ماده

ماده 444 قانون تجارت

ماده ۴۴۴ قانون تجارت

ماده 444 ـ عضو ناظر به تقاضای مدیر تصفیه به او اجازه می دهد که اشیاء ذیل را از مهر و موم مستثنی کرده و اگر مهر و موم شده است از توقیف خارج نماید: 1 ـ البسه و اثاثیه و اسبابی که برای حوائج ضروری تاجر ورشکسته و خانواده او لازم است. 2 ـ اشیایی که ممکن است قریبا ضایع شود یا کسر...

مشاهده متن ماده

ماده 445 قانون تجارت

ماده ۴۴۵ قانون تجارت

ماده 445 ـ فروش اشیایی که ممکن است قریبا ضایع شده یا کسر قیمت حاصل کند و اشیایی که نگاه داشتن آنها مفید نیست و همچنین به کار انداختن سرمایه تاجر ورشکسته با اجازه عضو ناظر به توسط مدیر تصفیه به عمل می آید.

مشاهده متن ماده

ماده 446 قانون تجارت

ماده ۴۴۶ قانون تجارت

ماده 446 ـ دفتردار محکمه دفاتر تاجر ورشکسته را به اتفاق عضو ناظر یا امین صلحی که آنها را مهر و موم نموده است از توقیف خارج کرده پس از آن که ذیل دفاتر را بست آنها را به مدیر تصفیه تسلیم می نماید. دفتردار باید در صورت مجلس کیفیت دفاتر را به طور خلاصه قید کند اوراق تجارتی هم که...

مشاهده متن ماده

ماده 447 قانون تجارت

ماده ۴۴۷ قانون تجارت

ماده 447 ـ تاجر ورشکسته در صورتی که وسیله دیگری برای اعاشه نداشته باشد می تواند نفقه خود و خانواده اش را از دارایی خود درخواست کند در این صورت عضو ناظر نفقه و مقدار آن را با تصویب محکمه معین می نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 448 قانون تجارت

ماده ۴۴۸ قانون تجارت

ماده 448 ـ مدیر تصفیه تاجر ورشکسته را برای بستن دفاتر احضار می نماید برای حضور او منتها چهل و هشت ساعت مهلت داده می شود در صورتی که تاجر حاضر نشد با حضور عضو ناظر اقدام به عمل خواهد آمد تاجر ورشکسته می تواند در موقع کلیه عملیات تامینیه حاضر باشد.

مشاهده متن ماده

ماده 449 قانون تجارت

ماده ۴۴۹ قانون تجارت

ماده 449 ـ در صورتی که تاجر ورشکسته صورت دارایی خود را تسلیم ننموده باشد مدیر تصفیه آن را فورا به وسیله دفاتر و اسناد مشارالیه و سایر اطلاعاتی که تحصیل می نماید تنظیم می کند.

مشاهده متن ماده

ماده 450 قانون تجارت

ماده ۴۵۰ قانون تجارت

ماده 450 ـ عضو ناظر مجاز است که راجع به تنظیم صورت دارایی و نسبت به اوضاع و احوال ورشکستگی از تاجر ورشکسته و شاگردها و مستخدمین او و همچنین از اشخاص دیگر توضیحات بخواهد و باید از تحقیقات مذکوره صورت مجلس ترتیب دهد.

مشاهده متن ماده

ماده 451 قانون تجارت

ماده ۴۵۱ قانون تجارت

ماده 451 ـ مدیر تصفیه پس از تقاضای رفع توقیف شروع به تنظیم صورت دارایی نموده و تاجر ورشکسته را هم در این موقع احضار می کند ولی عدم حضور او مانع از عمل نیست.

مشاهده متن ماده

ماده 452 قانون تجارت

ماده ۴۵۲ قانون تجارت

ماده 452 ـ مدیر تصفیه به تدریجی که رفع توقیف می شود صورت دارایی را در دو نسخه تهیه می نماید. یکی از نسختین به دفتر محکمه تسلیم شده و دیگری در نزد او می ماند.

مشاهده متن ماده

ماده 453 قانون تجارت

ماده ۴۵۳ قانون تجارت

ماده 453 ـ مدیر تصفیه می تواند برای تهیه صورت دارایی و تقویم اموال از اشخاصی که لازم بداند استمداد کند صورت اشیایی که موافق ماده 444 در تحت توقیف نیامده ولی قبلا تقویم شده است ضمیمه صورت دارایی خواهد شد.

مشاهده متن ماده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM