69 ماده
ماده 21ـ در آیین زرتشتی طلاق اختیاری نیست بنابراین در اجرای مراسم زناشویی مهریه تعیین و قید نمی شود.
ماده 22ـ هرگاه به هنگام اجرای مراسم زناشویی زن و یا شوهر دیوانه بوده یا اختلال حواس داشته در صورتی که همسر و خانواده اش از جنون و اختلال حواس او آگاه نبوده است بر طبق تقاضای طرف دیگر ازدواج قابل فسخ است ولی چنانچه پس از زناشویی و آمیزش زن جنون و یا بیماری درمان ناپذیری پیدا کند...
ماده 23ـ هرگاه پس از ازدواج مشخص شود که شوهر یا زن یا هر دو توانایی بچه دار شدن نداشته و با چاره جویی مدت حداقل سه سال درمان نشود و پزشک قانونی گواهی دهد که هر کدام درمان پذیر نیستند زن یا شوهری که درمان پذیر است می تواند درخواست طلاق کند و چنانچه زن توانایی بچه دار شدن نداشته...
ماده 24ـ ابتلاء زن و یا شوهر به هرگونه مواد مخدر با گواهی پزشک قانـونی کـه به اساس زندگی خانوادگی آسیب وارد کند و ادامه زندگی برای طرف دیگر دشوار باشد از دلایل طلاق برای همسر او می باشد.
ماده 25ـ در صورتی که شوهری به شرط تمکین زن در مدت دو سال مخارج زندگی را به زن خود نپردازد در پی درخواست زن طلاق مجاز است.
ماده 26ـ چنانچه اثبات شود که زن مرتکب زنا شده شوهر می تواند او را طلاق دهد و همچنین اگر ثابت شود با زن دیگر زنا کرده زن او می تواند درخواست طلاق نماید.
ماده 27ـ هرگاه ثابت شود که شوهر نسبت به زن خود به گونه یی ستم و بی رحمی روا داشته که خطر جانی مالی و شرافتی داشته و ادامه زندگی آنان پس از اندرزهای بزرگترها و رسیدگی شورای حل اختلاف انجمن زرتشتیان محل سکونت میسر نباشد زن می تواند تقاضای طلاق کند و از شوهر خود جداشود. تبصره 1-...
ماده 28ـ اگر زنی نافرمان باشد و رفتار او بیم خطر جانی مالی و شرافتی برای شوهر داشته باشد که نتوان با اندرز یا رسیدگی شورای حل اختلاف زرتشتیان محل سکونت این پدیده را برطرف کرد بر حسب درخواست شوهر طلاق پذیرفته می شود.
ماده 29ـ در صورت نبودن توافق اخلاقی بین زن و شوهر که زندگی آنها غیرممکن و غیرقابل تحمل باشد و برحسب درخواست طرفین با نظر شورای حل اختلاف زرتشتیان محل سکونت آنان با تقاضای طلاق موافقت می شود.
ماده 30ـ اگر مردی زرتشتی زن غیر زرتشتی داشته یا پس از ازدواج با زن زرتشتی زن غیر زرتشتی انتخاب کند و حقیقت را پنهان کرده باشد همسر زرتشتی او بعد از اطلاع می تواند تقاضای طلاق کند شوهر مکلف است یک دوم از کل دارایی خود را به همسر زرتشتی پرداخت و انتقال دهد. در صورت عدم آگاهی و عدم...
ماده 31ـ هنگامی که زن یا شوهر از دین زرتشتی به آیین دیگری روی آورد موجبات طلاق بین آنها واقع شده و در این مورد طرفی که ترک دین کرده وظیفه دارد در صورت طلاق یک دوم از کل دارایی خود را به طرف دیگر که در دین زرتشتی باقیمانده است پرداخت و انتقال دهد و در این صورت سرپرستی و تربیت...
ماده 32ـ هرگاه شوهر پنج سال پی در پی غیبت کند و خبری از زنده بودن او نرسد به منزله غایب مفقودالاثر تلقی می شود و زن او می تواند درخواست طلاق کند.
ماده 33ـ هرگاه یکی از طرفین به موجب رای قطعی دادگاه به پنج سال حبس محکوم و حکم مجازات در حال اجرا باشد طرف دیگر می تواند تقاضای طلاق کند.
ماده 34ـ هرگاه زن و شوهری به مدت 5 سال پی در پی از یکدیگر جدا زندگی کنند به درخواست هر یک از طرفین می توانند تقاضای طلاق کنند.
ماده 35ـ در موقع طلاق هرگونه کالا و هدایایی که از طرفین تا آن زمان به طرف دیگر داده شده است متعلق به طرفی است که به او هدیه شده است.
ماده 36ـ طرفی که مقصر در مواد 24و 25و 26و 27و 28و 30و 31و 33 شناخته شود از نصف دارایی به موجب تبصره4 ماده 18 محروم خواهد شد و فقط اثاثیه اموال و بقیه دارایی شخصی خود را دریافت می کنند.
ماده 37ـ پس از صدور حکم طلاق از دادگاه و پرداخت حقوق طرفین برابر آیین نامه احوال شخصیه زرتشتیان رویداد طلاق (برابر مقررات ثبت احوال کل کشور) در دفتر خانه ویژه زرتشتیان ثبت خواهد شد.
ماده 38ـ نگهداری فرزند از حیث معاش و تربیت بر عهده والدین است و در صورت درگذشت یکی از والدین بر عهده آن دیگری که زنده است خواهد بود.
ماده 39ـ در طول محاکمه بین زن و شوهر در مورد طلاق نسبت به نگهداری فرزند کمتر از 18 سال و یا در رحم دادگاه ترتیبی عادلانه مقرر خواهد کرد و نیز در زمان صدور حکم طلاق نسبت به نگهداری فرزند یا فرزندان کمتر از 18سال تمام دادگاه با توجه به نظر شورای حل اختلاف زرتشتیان محل سکونت در...
ماده 40ـ به هنگام فوت پدر در صورتی که فرزندی زیر 18سال داشته باشد مادامی که مادر زنده است و شوهر دیگری اختیار نکرده نگهداری و پرورش فرزند به عهده اوست در غیراین صورت جد پدری و چنانچه نباشد جد مادری و اگر از اجداد هیچ کدام نباشد با نظر شورای حل اختلاف زرتشتیان محل و رعایت مصلحت...