آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران

ماده 1 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۱ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 1ـ اصطلاحات مذکور در این آیین نامه به معانی زیر می باشد: الف) بیم خطر: هرگونه احتمال خطر در مورد شاهد یا مطلع به طوری که در صورت عملی شدن آن موجب بروز صدمه یا ضرر حداقل یک مورد از موارد مذکور در بندهای (ب) تا (ت) این ماده به شاهد یا مطلع یا اعضاء خانواده آنها گردد به...

مشاهده متن ماده

ماده 2 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۲ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 2ـ در هر حوزه قضایی واحدی به عنوان «واحد حمایت از امنیت شهود و مطلعان» زیر نظر رئیس آن حوزه قضایی برای انجام امور مقرر در این آیین نامه ایجاد می شود. تبصره ـ در صورت نیاز و به تشخیص رئیس کل دادگستری استان در واحد حمایت از امنیت شهود و مطلعان دفتری به نام «دفتر تامین...

مشاهده متن ماده

ماده 3 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۳ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 3ـ مواجهه حضوری بین شاهد یا مطلع با طرفین دعوی طبق قانون مجاز است لیکن در صورت بیم خطر مقام قضایی می تواند از قبول درخواست شاکی یا متهم مبنی بر مواجهه حضوری شاهد یا مطلع با طرفین دعوی خودداری نماید. تبصره ـ مواجهه حضوری اعم است از مواجهه حضوری به صورت حضور فیزیکی شاهد یا...

مشاهده متن ماده

ماده 4 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۴ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 4ـ عدم مواجهه حضوری مذکور در بند الف ماده 214 قانون مانع از آگاهی از اظهارات اعلام شده توسط شاهد یا مطلع نیست.

مشاهده متن ماده

ماده 5 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۵ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 5 ـ عدم مـواجهه حضوری خـدشه ای به حق سوال از مطلع یا شاهد وارد نمی آورد. طرفین دعوی یا وکلای آنها می توانند سوالات خود را از شاهد یا مطلع به اطلاع مقام قضایی رسانده و او پاسخ این پرسش ها را از شاهد یا مطلع مطالبه و منعکس نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 6 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۶ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 6 ـ عدم مواجهه حضوری تنها نسبت به شخصی است که از جانب وی بیم خطر وجود دارد مگر آن که افشاء هویت شاهد یا مطلع موجب بیم خطر از جانب تمامی طرفین دعوا باشد که در این صورت از مواجهه حضوری با همه اطراف دعوا ممانعت می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 7 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۷ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 7ـ در صورتی که به تشخیص مقام قضایی تشکیل جلسات متعدد برای استماع اظهارات شاهد یا مطلع ضرورت داشته باشد مقررات این آیین نامه باید در تمامی جلسات رعایت شود..

مشاهده متن ماده

ماده 8 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۸ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 8 ـ عدم مواجهه حضوری مذکور در بند الف ماده 214 قانون مانع از حق طرفین برای اطلاع از هویت و مشخصات شاهد یا مطلع نیست؛ مگر اینکه به نظر قاضی رسیدگی کننده بیم خطر در صورت افشای اطلاعات مذکور نیز وجود داشته باشد که در این صورت مقام قضایی باید از انعکاس و افشاء اطلاعات مذکور...

مشاهده متن ماده

ماده 9 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۹ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 9ـ عدم افشای اطلاعات ناظر به تمامی مواردی است که موجب شناسایی شاهد یا مطلع یا خانواده وی می شود اعم از هویت مشخصات خانوادگی محل سکونت اشتغال یا نوع فعالیت یا هر امر دیگر.

مشاهده متن ماده

ماده 10 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 10ـ در مواردی که شهادت بدون افشای اطلاعات شاهد یا مطلع صورت می گیرد. مقام قضایی مکلف است شرایط قانونی لازم برای ادای شهادت را در این مورد نیز احراز نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 11 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 11ـ عدم افشای اطلاعات شاهد یا مطلع یا خانواده وی در صورت احراز شرایط مذکور در ماده 214 قانون مطلق بوده و اطلاعات مزبور برای هیچ شخصی اعم از شاکی یا متهم یا وکیل آنها یا سایر افراد نباید افشاء شود.

مشاهده متن ماده

ماده 12 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۱۲ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 12ـ مقام قضایی پس از تشخیص و اتخاذ تصمیم به عدم افشای اطلاعات مشخصات واقعی شاهد یا مطلع را بدون ثبت در پرونده به واحد مقرر در ماده 2 این آیین نامه اعلام نموده و برگه ای با کد مخصوص دریافت می دارد که در تمامی اوراق بازجویی و صورتجلسات این مشخصات ذکر خواهد شد. احضار چنین شاهد...

مشاهده متن ماده

ماده 13 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۱۳ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 13ـ در راستای اعمال بند «پ» ماده 214 قانون مقام قضایی می تواند از طریق هر وسیله ای که امکان دیدن و شنیدن هم زمان صوت و تصویر یا صرفا شنیدن صوت شاهد یا مطلع باشد اظهارات آنها را استماع نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 14 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۱۴ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 14ـ در تمامی موارد استماع شهادت شهود یا مطلعان از طریق وسایل ارتباط از راه دور مقام قضایی باید از هویت شاهد یا مطلع و صحت انتساب و اعتبار اظهارات آنان و ثبت مطمئن آن اطمینان حاصل نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 15 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۱۵ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 15ـ در مواردی که مقام قضایی در راستای حمایت از شهود و مطلعان تصمیم به عدم افشای اطلاعات آنها بگیرد و احتمال شناسایی شاهد یا مطلع از طریق صوت یا تصویر وی وجود داشته باشد مقام قضایی باید تدابیری جهت جلوگیری از افشای هویت شاهد و مطلع اتخاذ نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 16 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۱۶ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 16ـ در صورتی که استماع شهادت از طریق وسایل از راه دور باشد طرفین دعوا یا وکلای آنها می توانند هر سوالی را که لازم بدانند با اجازه مرجع رسیدگی کننده از شاهد یا مطلع بپرسند.

مشاهده متن ماده

ماده 17 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۱۷ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 17ـ واحد مقرر ماده 2 این آیین نامه باید تدابیر لازم را با همکاری مرکز حفاظت ـ اطلاعات قوه قضائیه و ضابطان دادگستری به منظور پیشگیری از بروز خطر جانی حیثیتی و مالی علیه شاهد یا مطلع یا خانواده وی و تامین امنیت وی اتخاذ نماید. تدابیر مزبور مواردی از قبیل یک یا چند مورد به شرح...

مشاهده متن ماده

ماده 18 آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده ۱۸ آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان

ماده 18ـ اعتبارات لازم برای اجرای این آیین نامه در اجرای ماده 567 قانون همه ساله جهت درج در بودجه کل کشور از طریق معاونت راهبردی قوه قضائیه اقدام می شود.

مشاهده متن ماده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM