12335 نظریه
استعلام: 1- در صورتی که در پرونده ای در دادگاه بخش ضرورتی جهت انجام تعیین وقت رسیدگی وجود نداشته باشد مثل اینکه در مواردی که بزه فاقد شاکی خصوصی است و با گزارش مرجع انتظامی تعقیب شروع می شود و تحقیقات تکمیل است و متهم نیز به ارتکاب بزه اقرار دارد و موجبی جهت انجام دادرسی به معنای اخص وجود نداشته باشد در این صورت رای دادگاه حضوری است یا غیابی؟ همچنین در...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: با استناد به ماده 15 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 آیا شروع به جرم ارتشاء موضوع قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367 مجمع تشخیص نظام نسخ شده و باید بر اساس بند «الف» ماده 10 ق.م.ا مصوب 1392 عمل شود؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: با توجه به ماده 11 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399/2/23 و تبصره الحاقی به ماده 104 قانون مجازات اسلامی مجازات حبس جرایم تصرف عدوانی و ایجاد مزاحمت ملکی به شش ماه تبدیل شده است. از طرفی حسب بند 2 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و قانون بودجه سال 1399 دادگاه مخیر به تعیین مجازات حبس درجه هفت و جزای نقدی درجه پنج است. با عنایت به این...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: چنانچه بازپرس با موافقت دادستان پرونده را در راستای اجرای ماده 86 قانون آیین دادرسی کیفری و با کیفرخواست شفاهی به دادگاه ارسال کند. الف: با توجه به صراحت ماده مذکور مبنی بر تکلیف دادگاه به اخذ قرار تامین آیا دادگاه می تواند با تذکر این که تحقیقات ناقص است از تفهیم اتهام و اخذ قرار تامین خودداری کند و این امر را به دادسرا محول کند یا می بایست پس از...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: با عنایت به بند یک ماده 62 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی وانقلاب در امور مدنی مصوب 1379 و ماده 490 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392که مقرر کرده دیه به قیمت یوم الادا پرداخت می شود؛ آیا پرداخت هزینه دادرسی باید بر اساس تقویم خواهان صورت پذیرد و یا آن که به سبب یوم الادا بودن دیه باید بر این اساس هزینه دادرسی واریز شود معیار چیست.؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 5-نظر به این که به موجب بند «ت» ماده یک قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 مجازات موضوع ماده 677 قانون مجازات اسلامی 1375 بر اساس میزان خسارت تعیین شده است (این جرم قابل گذشت نیز اعلام شده است) لذا با توجه به ارجاع جرم موضوع ماده 678 قانون مزبور به ماده 677 آیا احکام مقرر در قانون جدید در مورد ماده 677 قانون یاد شده نیز جاری است؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 7-با توجه به مقررات ماده 37 قانون مجازات اسلامی اصلاحی 1399 آیا مجازات انفصال موقت موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر به شرح مقرر در مواد 7 و 8 این قانون قابل تبدیل به جزای نقدی است؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 16- اگر در مقام تعدد جرم دادگاه به تبصره 3 ماده 134 قانون مجازات اسلامی استناد و حکم قطعی صادر کرده و در حال اجرا باشد یا هنوز حکم صادره قطعی نشده باشد؛ هم اکنون قانون مقرر کرده است که در مقام تخفیف باید به مواد 37 و 38 استناد شود یعنی این که طبق قانون جدید دادگاه می تواند در حبس و جزای نقدی تا سه درجه مجازات را تخفیف دهد. .. با این وصف آیا موضوع...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 17- منظور قانونگذار از تقلیل حداقل و حداکثر مجازات حبس تعزیری در جرایم درجه 4 تا 8 به نصف موضوع تبصره ماده 104 قانون مجازات اسلامی الحاقی 1399 چیست؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 18- با توجه به اینکه مطابق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری 1399 امکان تعلیق مجازات کلاهبرداری وجود دارد در حالی که ممنوعیت تعلیق کلاهبرداری موضوع قانون تشدید مجازات. .. مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام است و قانون تقلیل مجازات حبس تعزیری مصوب مجلس شورای اسلامی حال آیا با توجه به نظریه تفسیری شورای نگهبان که در صورت تعارض مصوبات مجمع تشخیص با مصوبات مجلس...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 20-آیا طبق تبصره ماده 11 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 حبس کلاهبرداری یک میلیارد ریال و کمتر و سرقت های مذکور در ماده 11 این قانون به مبلغ دویست میلیون ریال و کمتر در صورتی که سارق فاقد سابقه موثر کیفری باشد به نصف تبدیل می شود؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 22-در بحث تعدد جرم در مورد بند «الف» ماده 134 اصلاحی 1399 وقتی جرایم مختلف نباشد فقط یک مجازات معین می شود و در قسمت اخیر بند «الف» مقرر شده است:«… دادگاه می تواند مطابق ضوابط مقرر در این ماده … مجازات را تشدید کند» منظور از این عبارت چیست؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 23-درتبصره ماده 7 قانون جدید در انتهای ماده ذکر شده :« …تعلیق … شروع به جرایم مقرر در این تبصره بلامانع است…» حال سوال این است آیا تعلیق مجازات معاونت در جرایم مذکور مانعی دارد؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 24-با توجه به ماده 15 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 که تبصره 6 ماده 5 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری را نسخ نموده و از طرفی طبق بند «ت» ماده 37 اصلاحی 23/2/1399 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مجازات «انفصال دائم» به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال قابل تخفیف است. آیا قانون جدید برای محکومینی که شرایط تخفیف را...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 25-قانونگذار در قانون جدید تعلیق جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی را با شرایطی مجاز دانسته ولی طبق تبصره ماده 45 قانون مبارزه با مواد مخدر مجازات جرایم بالای پنج سال حبس را ممنوع دانسته است هر چند متهم فاقد سابقه کیفری بوده و به جرم خویش اقرار نیز کرده باشد. حال با فرض این که جرایم مواد مخدر در اوزان پایین را جزو جرایم علیه امنیت بدانیم آیا می توان...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 30-منظور از قید «تحت همین عناوین مجازات تعیین شده است» مندرج در ماده 15 قانون جدید در بحث معاونت و شروع به جرم چیست؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: فردی به اتهام جرایم متعدد شامل جعل برچسب تجاری و سرقت در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سمنان تحت پیگرد قرار می گیرد با توجه به اینکه مطابق ماده 59 قانون ثبت اختراعات طرح های صنعتی و علائم تجاری رسیدگی به دعاوی مربوط به علائم تجاری در شهر تهران است آیا در راستای رسیدگی به اتهامات متعدد متهم پرونده های مفتوح دیگر متهم نیز باید در تهران رسیدگی گردد...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 6- سوال: با توجه به تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری که در خصوص اعمال تخفیف در مجازات بین جرم واحد و متعدد تفاوتی پیش بینی نکرده است در مواردی که به طور کلی مقررات خاصی برای تخفیف پیش بینی شده است؛ مانند جرایم موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر و قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح نحوه اعمال تخفیف چگونه است؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 12 و 27- سوال: منظور از جرایم غیر مختلف در ماده 12 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 (ماده 134 اصلاحی قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 ) چیست؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 1- آیا دادگاه کیفری یک با عنایت به مصوبه اخیر صلاحیت ورود به رسیدگی به پرونده های تخفیف محکومیت در راستای ماده 10 را در خصوص بزه آدم ربایی دارد؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی