نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1380/06/26

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر بابلسر

موضوع:
کیفیت صدور گواهی انحصار وراثت با وجود یک فرزندخوانده

پرسش:
فردی به لحاظ نداشتن فرزند دختری را به فرزندخواندگی پذیرفته و برای وی به نام خود و همسرش به عنوان والدین اقدام به اخذ شناسنامه می نماید. بعد از دو سال صاحب دختری می شود و سی و پنج سال بعد فوت می کند. دختر اول که فرزندخوانده وی است در سال 1377 مبادرت به اخذ گواهی انحصار وراثت می¬کند و متعاقبا درخواست تقسیم سهم الارث می نماید. آیا دختر دوم که فرزند اصلی است باید تقاضای اصلاح گواهی انحصار وراثت کند یا این که همسر متوفی و مادر دختر دوم که فرزند اصلی است تقاضای نفی ولد نماید؟

نظر هیئت عالی:
نشست قضایی (5): فرزند واقعی متوفی می تواند به گواهی انحصار وراثت صادره اعتراض کند که این دعوا باید به طرفیت فرزندخوانده و سایر ورثه اقامه شود و خواهان ضمن اعتراض به گواهی حصر وراثت دعوای نفی نسب مطرح نماید. همسر متوفی نیز می تواند به گواهی حصر وراثت اعتراض و نفی نسب و نفی ولادت فرزندخوانده را از بطن خود مطرح نماید. دادگاه ذی صلاح (با توجه به دعوای نسب دادگاه خانواده) پس از احراز عدم انتساب فرزندخوانده به متوفی و صدور حکم به رد نسب گواهی انحصار وراثت سابق الصدور را الغا و حکم به وراثت فرزند واقعی و عیال دایمی متوفی صادر خواهد نمود.

نظر اتفاقی:
دختر دوم که فرزند اصلی است می تواند تقاضای اعتراض خود را به گواهی انحصار وراثت به دادگاه صادرکننده تقدیم و توضیح دهد که وی تنها ورثه متوفاست.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM