نشست قضایی شماره 1397-5227

نشست قضایی شماره 1397-5227

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5227


کد نشست:
1397-5227

تاریخ برگزاری:
1386/05/12

برگزار شده توسط:
استان کرمان/ شهر کهنوج

موضوع:
محدوده رسیدگی دادگاه در مرحله واخواهی

پرسش:
شخصی دادخواست تخلیه ملـک و مطالبـه خسـارت تقـدیم کـرده اسـت. دادگـاه در خصوص تخلیه حکم به نفع خواهان و در خصوص مطالبه خسارت حکم بـه بـیحقـی وی صادر کرده است. حکم صادره غیـابی بـوده و خوانـده دادخواسـت واخـواهی داده

نظر هیئت عالی:
در فرض مساله با توجه به اینکه نسبت به قسـمتی از خواسته ی خواهان در مورد تخلیه حکم غیابی صادر شده و در خصوص دعوای مطالبه خسارت حکم بر بیحقی خواهان صادر شده است ایـن قسـمت از رای صـادره در حدود مقررات قانون آیین دادرسی مدنی قابل تجدیدنظر خواهد بود و مرجع رسـیدگی آن دادگاه تجدیدنظر است. در صـورتی کـه محکـوم علیـه غیـابی بـه رای تخلیـه اعتـراض و دادخواست واخواهی تقدیم کند در مرحلـه واخـواهی صـرفا دادگـاه در حـدود اعتـراض محکوم علیه رای غیابی میتواند به موضوع تخلیه رسیدگی کند. در زمینه مطالبه خسـارت که خواهان محکوم به بیحقی شده نمیتواند مجددا در این مرحله رسیدگی کنـد. بـا ایـن ترتیب اتفاق نظر تایید میشود.

نظر اتفاقی:
در مرحله رسیدگی واخواهی دادگاه به دلایل زیر نمیتواند در خصوص خسارت حکم صـادر کند: اولا رسیدگی واخواهی به موجب دادخواست واخواهی انجام میشود. دادخواسـت واخـواهی از طرف خوانده داده شده و خواسته واخواه فقـط اعتـراض بـه قسـمت تخلیـه بـوده اسـت و موجبی برای رسیدگی مجدد در خصوص مطالبه خسارت وجود ندارد. ثانیا برابر ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی هیچ دادگاهی نمیتواند بـه دعـوایی رسـیدگی کنـد مگر اینکه ذی نفع درخواست کرده باشد که در مرحلـه رسـیدگی غیـابی واخـواه درخواسـت نموده است.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM