نشست قضایی شماره 1397-5549

نشست قضایی شماره 1397-5549

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5549


کد نشست:
1397-5549

تاریخ برگزاری:
1383/04/17

برگزار شده توسط:
استان کردستان/ شهر بیجار

موضوع:
تجدیدنظر خواهی از احکام قطعی

پرسش:
اگر حکم صادر شده از سوی دادگاه با توجه به قوانین جاری قطعی باشد لیکن با این وصف محکوم علیه به طور کتبی از آن درخواست تجدیـدنظر کنـد دادگـاه چـه تصـمیمی اتخـاذ میکند؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به اینکه مرجع تجدیدنظر آرای دادگاههـای عمومی دادگاههای تجدیدنظر استان است چنانچه از حکمی کـه طبـق قـانون قطعی است تجدیدنظر خواهی بـه عمـل آمـده باشـد دفتـر دادگـاه بـدوی پـس از انجـام تشریفات قانونی باید پرونده را به مرجع تجدیدنظر ارسال دارد. مرجع صـالح راجـع بـه تشـخیص قابـل تجدیـدنظر بـودن یـا نبـودن رای بـدوی دادگـاه تجدیدنظر استان اسـت و مطـابق مـاده347 قـانون آیـین دادرسـی دادگـاههـای عمـومی و انقلاب در امور مدنی تجدیدنظر خواهی از آرای قابل تجدیدنظر که در قانون احصـا شـده مانع اجرای حکم خواهد بـود هرچنـد دادگـاه صـادرکننده رای آن را قطعـی اعـلام کـرده باشد مگر در مواردی که طبق قانون استثنا شده باشد. با ایـن ترتیـب بـه نظـر مـیرسـد از نظر قانون در فرض سوال تجدیـدنظر خـواهی بـه لحـاظ قطعیـت حکـم مـانع از صـدور اجراییه نخواهد بود.

نظر اکثریت:
دادگاه باید با استناد به قطعی بودن رای درخواست تجدیـدنظر را رد کنـد و پرونـده را جهـت اجرای دادنامه به اجرای احکام ارسال دارد چرا که در غیر ایـن صـورت دادگـاه در خصـوص اجرای دادنامه با توجه به قطعیت آن با مشکل مواجه خواهد شد.

نظر اقلیت:
در هر حال دادگاه بدوی با دریافت درخواست تجدیدنظر حتی در خصوص رای قطعی باید با انجام تشریفات قانونی پرونده را به مرجع تجدیدنظر ارسال دارد و منتظر وصول پاسخ بماند و اتخاذ تصمیم در این خصوص را به مرجع تجدیدنظر واگذار کند.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM