نشست قضایی شماره 1399-7039

نشست قضایی شماره 1399-7039

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7039


کد نشست:
1399-7039

تاریخ برگزاری:
1397/09/14

برگزار شده توسط:
استان چهار محال و بختیاری/ شهر شهر کرد

موضوع:
بررسی کلمه " می تواند " در ماده 242 قانون آیین دادرسی مدنی

پرسش:
ماده 242 قانون آیین دادرسی مدنی کلمه ی می تواند حکایت از الزام دارد یا اختیار قاضی ؟

نظر هیئت عالی:
از لفظ می تواند مندرج در ماده 242 قانون آیین دادرسی مدنی معنای اختیار قاضی در عدم ضرورت استماع شهادت شهود افاده نمی شود و در صورت استناد خواهان به استماع شهادت شهود برای اثبات حقانیت خود با صدور قرار مقتضی اظهارات گواهان استماع و با ارزیابی دلایل اثباتی خواهان اظهار نظر نهایی و صدور رای به عمل می آید.

نظر اکثریت:
باعنایت به استعمال لفظ می تواند از سوی مقنن قاضی درخصوص احضار گواهان دارای اختیار است و چنانچه اکتفا بداند گواهان را احضار می کند بنابراین قاضی با توجه به سیاق این ماده لزوما تکلیف به احضار گواهان ندارد.

نظر اقلیت:
اینکه ماده 242 قانون آیین دادرسی مدنی لفظ می تواند را به کار برده است به این مفهوم نیست که قاضی بتواند با وجود استناد به شهادت شهود از صدور دستور درخصوص احضار گواهان خودداری کند بنابراین در صورتی که گواهی گواهان جزء ادله اثباتی خواهان باشد دادگاه مکلف است به این موضوع به عنوان دلیل رسیدگی نماید.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 242 - دادگاه می تواند به درخواست یکی از اصحاب دعوا همچنین درصورتی که مقتضی بداند گواهان را احضار نماید. در ابلاغ احضاریه مقرراتی که برای ابلاغ اوراق قضایی تعیین شده رعایت می گردد و باید حداقل یک هفته قبل از تشکیل دادگاه به گواه یا گواهان ابلاغ شود.

مشاهده ماده 242 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM