نشست قضایی شماره 1398-6498

نشست قضایی شماره 1398-6498

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6498


کد نشست:
1398-6498

تاریخ برگزاری:
1397/04/13

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر نیشابور

موضوع:
جرم انگاری اقدام به ساخت و ساز پس از صدور حکم به رفع تصرف عدوانی

پرسش:
چنانچه در دعوی تصرف عدوانی متعاقب صدور حکم به رفع تصرف و اجرای آن مجددا متهم اقدام به تصرف و ساخت و ساز نماید و حسب شکایت مجدد دستور موقت مبنی بر توقف عملیات صادر شود و با حضور مامورین در محل عملیات اجرایی و ساخت و ساز متوقف لکن با ترک صحنه توسط مامورین ساخت و ساز ادامه یابد آیا این موضوع از مصادیق ماده 607 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات می باشد؟ راهکار قانونی چیست؟

نظر هیئت عالی:
در صورتی که به موجب حکم قطعی رفع تصرف انجام گردیده موضوع از مصادیق ماده 693 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات می باشد.

نظر اتفاقی:
با عنایت به اینکه در زمان حضور مامورین در صحنه حمله یا مقاومتی نسبت به ایشان صورت نگرفته است لذا اقدام بعدی متهم در ادامه ساخت و ساز نمی تواند از مصادیق این ماده باشد. به نحوی که صراحت ماده دلالت بر این دارد که حمله یا مقاومت در حین انجام وظیفه نسبت به ایشان می بایست صورت پذیرد و لذا با احراز سایر شرایط در این موضوع ماده 693 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات حاکم خواهد بود.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 607 ـ از بین بردن دو لب دیه کامل و هر یک نصف دیه کامل دارد و دیه از بین بردن مقداری از لب به نسبت تمام لب محاسبه می شود. تبصره ـ حدود لب بالا از نظر عرض مقداری است که لثه را می پوشاند و به دو روزنه و دیواره بینی متصل و طول آن همان طول دهان است و حدود لب پایین از نظر عرض مقداری است که لثه را می پوشاند و طول آن همان طول دهان است. حاشیه گونه ها جزء لب ها محسوب نمی شود.

مشاهده ماده 607 قانون مجازات اسلامی

ماده 693 ـ از بین بردن کامل بویایی موجب دیه کامل است و از بین بردن قسمتی از آن ارش دارد. تبصره ـ اگر در اثر جنایت بویایی یکی از دو سوراخ بینی به طور کامل از بین برود نصف دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 693 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM