نشست قضایی شماره 1399-7466

نشست قضایی شماره 1399-7466

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7466


کد نشست:
1399-7466

تاریخ برگزاری:
1398/11/01

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر طوالش

موضوع:
طرح شکایت نسبت به ترکه توقیفی

پرسش:
شخص الف اقدام به استفاده از اموال می نموده است که حسب رای شورای حل اختلاف موضوع رای مهر و موم ترکه قرار گرفته است. حال شخص ب اقدام به طرح شکایت دخالت در اموال توقیفی نموده است. آیا طرح چنین شکایتی صحیح است؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اقلیت با تذکر به اینکه پلمپ تنها در مهر و موم ترکه صورت می پذیرد و نه تحریر آن موجه و مورد تایید است. بنابراین موضوع از مصادیق بزه مذکور در ماده 663 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 (تعزیرات) خارج بوده و در خصوص محو یا شکستن پلمپ با تحقق شرایط قانونی می تواند از مصادیق بزه موضوع ماده 546 این قانون محسوب شود.

نظر اکثریت:
باید بین مهر و موم ترکه و یا تحریر ترکه توجه نمود. در فرض مهر و موم ترکه بنظر می رسد که مال توقیف گردیده و در حالتی که شخص نسبت به این اموال تعدی انجام می دهد جرم دخالت در اموال توقیفی رخ داده است.

نظر اقلیت:
مهر و موم یا تحریر ترکه موجب تحقق توقیف اموال نیست و در فرض اینکه نسبت به این اموال اقدامی صورت گیرد در صورتی که اموال در پلمپ باشد در صورت از بین بردن پلمپ به عنوان شکستن پلمپ قابل تعقیب است.

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 192- بعد از تحریر ترکه درخواست مهر و موم پذیرفته نمی شود و اگر در اثناء تحریر ترکه درخواست مهر و موم بشود فقط آن مقداری که تحریر نشده است مهر و موم می گردد.

مشاهده ماده 192 قانون امور حسبی

ماده 202- در موقع برداشتن مهر و موم صورت ریز آنچه از ترکه مهر و موم شده مطابق ترتیب مذکور در تحریر ترکه برداشته خواهد شد و اگر تنظیم صورت ریز ترکه در یک جلسه تمام نشود در آخر هر جلسه آن قسمتی از ترکه ه مهر و موم آن برداشته شده مجددا مهر و موم می شود.

مشاهده ماده 202 قانون امور حسبی

ماده 162- امور راجع به ترکه عبارت است از اقداماتی که برای حفظ ترکه و رسانیدن آن به صاحبان حقوق می شود از قبیل مهر و موم و تحریر ترکه و اداره ترکه و غیره.

مشاهده ماده 162 قانون امور حسبی

ماده 546 ـ چنانچه به سبب ایراد ضربه یا جراحت صدمه بزرگتری به وجود آید مانند اینکه با شکستن سر عقل زائل شود هرگاه آن جراحت علت و سبب زوال یا نقصان منفعت باشد اگر با یک ضربه یا جراحت واقع شده باشد دیه ضربه یا جراحت در دیه بیشتر تداخل می کند و تنها دیه زوال یا نقصان منفعت که بیشتر است پرداخت می شود و چنانچه زوال منفعت یا نقصان آن با ضربه یا جراحت دیگری غیر از ضربه ای که جراحت را ایجاد کرده است واقع شده باشد و یا ضربه یا جراحت وارده علت زوال یا نقصان منفعت به گونه ای که لازم و ملزوم یکدیگرند نباشد و اتفاقا با آن ضربه و جراحت منفعت نیز زائل گردد یا نقصان یابد ضربه یا جراحت و منفعت هر کدام دیه جداگانه دارد.

مشاهده ماده 546 قانون مجازات اسلامی

ماده 663 ـ قطع اندام تناسلی فلج موجب یک سوم دیه کامل و فلج کردن اندام سالم موجب دو سوم دیه کامل است لکن در قطع اندام عنین ثلث دیه کامل ثابت است. تبصره ـ قطع قسمتی از اندام فلج به نسبت تمام اندام تناسلی خواه قسمت مقطوع ختنه گاه باشد خواه غیر آن دیه دارد.

مشاهده ماده 663 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM