نشست قضایی شماره 1397-5155

نشست قضایی شماره 1397-5155

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5155


کد نشست:
1397-5155

تاریخ برگزاری:
1379/08/29

برگزار شده توسط:
استان زنجان/ شهر زنجان

موضوع:
اعتراض تجدیدنظر خواهی و فرجام از آرای صادر شده بر حسب قوانین حاکم بر زمان صدور

پرسش:
شخصی در زمان حکومت آیین دادرسی مدنی سابق به طور غیابی محکوم شده و بعـد از ده روز مهلت واخواهی تجدیدنظر خواهی میکند. اکنون نظر به اینکه طبق قانون فعلی مهلـت واخواهی بیست روز است و پرونده در حال رسیدگی است آیا مهلت بیست روز ملاک است و اول باید به واخواهی رسیدگی شود یا اینکه مهلت واخواهی پایان یافته تلقی شده و باید بـه تجدیدنظرخواهی رسیدگی شود؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به صراحت ماده 9 قانون آیین دادرسی مدنی کـه مقرر داشته آرای صادر شده از حیث قابلیـت اعتـراض و تجدیـدنظر خـواهی و فرجام تابع قوانین و مقررات حاکم بر زمان صدور خـود هسـتند و اینکـه مـراد از قابلیـت تجدیدنظر خواهی اعـم از مواعـد و مقـررات حـاکم بـر تجدیـدنظرخواهی اسـت دادگـاه تجدیدنظر باید صرفا به موضوع تجدیدنظرخواهی محکوم علیه رسیدگی و اظهارنظر نماید.

نظر اکثریت:
طبق ماده 9 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقـلاب در امورمـدنی اعتـراض عبـارت دیگر واخواهی است. چنانچه ماده 305 هم به آن تصریح کرده است. بر اساس تبصره 3 مـاده 306 باید به تجدیدنظرخواهی رسیدگی شود نه واخواهی.

نظر اقلیت:
با توجه به لزوم تفسیر مضیق احکام به نفع محکوم علیه و با توجه به اینکه قانون آیین دادرسـی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی شکلی و آمره است؛ در زمان رسیدگی باید طبـق آن عمل کرد. لذا در مورد سوال باید به واخواهی رسیدگی شود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 9 - رسیدگی به دعاویی که قبل از تاریخ اجرای این قانون اقامه شده به ترتیب مقرر در این قانون ادامه می یابد. آرای صادره از حیث قابلیت اعتراض و تجدید نظر و فرجام تابع قوانین مجری در زمان صدور آنان می باشد مگر اینکه آن قوانین خلاف شرع شناخته شود. نسبت به کلیه قرارهای عدم صلاحیتی که قبل از تاریخ اجرای این قانون از دادگاهها صادر شده و در زمان اجرای این قانون در جریان رسیدگی تجدیدنظر یا فرجامی است به ترتیب مقرر در این قانون عمل می شود.

مشاهده ماده 9 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM