نشست قضایی شماره 1397-5249

نشست قضایی شماره 1397-5249

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5249


کد نشست:
1397-5249

تاریخ برگزاری:
1379/09/11

برگزار شده توسط:
استان ایلام/

موضوع:
موارد عدم نیاز به ایداع خسارت در تامین خواسته ناشی از چک

پرسش:
آیا صدور قرار تامین خواسته و توقیف اموال در جایی که مستند ادعا چک است منوط به ایداع خسارت احتمالی است یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
طبق رای وحدت رویه 536 - 10/ 7/ 1369 69 گواهی بانک محال علیه دایر به عدم تادیه وجه چک در صورتی که در مدت پانزده روز به بانک مراجعه شود به منزله داداخواست است ؛ این قبیل چک ها به استناد بند (ج) ماده 108 قانون آیین دادرسی مدنی از تادیه خسارت احتمالی برای صدور قرار تامین معاف هستند اما در مورد سایر چک ها باید خسارت احتمالی پرداخت شود.

نظر اکثریت:
لازم است قایل به تفصیل شویم یعنی اگر دارنده چک در ظرف مدت پانزده روز از تاریخ سررسید به بانک محال علیه مراجعه کند و گواهی عدم پرداخت دریافت دارد در این صورت صدور قرار تامین خواسته بدون ایداع خسارت احتمالی قابل پذیرش است در غیر این صورت اخذ خسارت احتمالی ضروری است.

نظر اقلیت:
به نحو مطلق و بدون توجه به تاریخ اخذ گواهی عدم پرداخت و با اخذ گواهی مزبور در صورت تقاضای دارنده چک مبنی بر صدور قرار تامین خواسته قرار موصوف بدون ایداع خسارت احتمالی قابل پذیرش است.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 108 - خواهان می تواند قبل از تقدیم دادخواست یا ضمن دادخواست راجع به اصل دعوا یا در جریان دادرسی تا وقتی که حکم قطعی صادر نشده است در موارد زیر از دادگاه درخواست تامین خواسته نماید و دادگاه مکلف به قبول آن است: الف - دعوا مستند به سند رسمی باشد. ب - خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد. ج - در مواردی از قبیل اوراق تجاری واخواست شده که به موجب قانون دادگاه مکلف به قبول درخواست تامین باشد. د - خواهان خساراتی را که ممکن است به طرف مقابل وارد آید نقدا به صندوق دادگستری بپردازد. تبصره- تعیین میزان خسارت احتمالی با درنظر گرفتن میزان خواسته به نظر دادگاهی است که درخواست تامین را می پذیرد. صدور قرار تامین موکول به ایداع خسارت خواهد بود.

مشاهده ماده 108 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM