نشست قضایی شماره 1397-5561

نشست قضایی شماره 1397-5561

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5561


کد نشست:
1397-5561

تاریخ برگزاری:
1396/03/25

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر رضوانشهر

موضوع:
بازداشت و ترهین ملک از سوی خوانده پس از شروع رسیدگی به دعوی الزام به تنظیم سند رسمی

پرسش:
شخص الف دعوی الزام به تنظیم سند رسمی به طرفیت شخص ب مطرح کرده و دادگاه با تعیین وقت مقرر رسیدگی طرفین را دعوت و سوابق ثبتی پلاک موضوع خواسته را از اداره ثبت اسناد و املاک اخذ نمود. پس از آن و با صدور دستور قضایی در خصوص ادامه رسیدگی خوانده نسبت به ترهین و بازداشت پلاک اقدام نموده و گواهی ثبتی جدید حاکی از این امر را به دادگاه ارایه داد. آیا با وصف فوق دعوی خواهان قابلیت رسیدگی را دارد؟

نظر هیئت عالی:
خواهان دعوی الزام به تنظیم سندرسمی می تواند با اعتراض ثالث نسبت به توقیف ملک و نیز طرح دعوی ابطال سند رهنی در مرجع صالح نسبت به رفع توقیف و ترهین ملک اقدام کند تا امکان صدور حکم به الزام به تنظیم سند رسمی بوجود آید؛ در غیر این صورت دعوای الزام به تنظیم سند رسمی طرح شده در ادامه ی رسیدگی منتهی به صدور قرار رد یا عدم استماع خواهد شد.

نظر اتفاقی:
صرف نظر از نوع اقدام خوانده با عنایت به اینکه در وضعیت ایجاد شده صدور حکم له خواهان فاقد اثر قانونی است به فرض صدور حکم در زمان اجرا و به لحاظ حق عینی اشخاص ثالث بر ملک موضوع پرونده امکان اجرای دادنامه وجود نخواهد داشت لذا پرونده قابلیت ادامه رسیدگی را ندارد. بدیهی است در چنین مواردی خواهان می تواند به منظور جلوگیری از بازداشت یا ترهین ملک از سوی خوانده یا اشخاص ثالث همزمان با طرح دادخواست تقاضای دستور موقت مبنی بر منع نقل و انتقال و ترهین ملک را بنماید.

مبحث:
قانون ثبت

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM