نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1395/10/08

برگزار شده توسط:
استان هرمزگان/ شهر بندر عباس

موضوع:
وکیل رسمی غیر از وکیل دادگستری

پرسش:
آیا در مرحله اجرا یا اخذ محکوم به می توان وکیل رسمی غیر از وکیل دادگستری را به عنوان وکیل یکی از طرفین پذیرفت یا خیر؟ به عنوان مثال فردی با دادن وکالت در دفتر اسناد رسمی به برادرش جهت اخذ محکوم به اقدام نماید ؟

نظر هیئت عالی:
در مجموع قوانین آیین دادرسی اعم از مدنی و یا کیفری هر جا اختیارات و تکالیفی در مراحل اداری برای وکیل در نظر گرفته شده مراد وکیل دادگستری است. این امر در مرحله اجرای حکم هم حاکم است.

نظر اتفاقی:
در قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی و در امور کیفری هر جا صحبت از وکیل شده است منظور وکلای دادگستری است نه وکلای رسمی غیر دادگستری و به طور کلی در مرحله اجرا مواد 33 و 36 قانون آیین دادرسی مدنی اشاره به وکلای دادگستری دارد و لذا نمی توان در مرحله اجرا وکیل رسمی غیر دادگستری را به عنوان وکیل یکی از طرفین پذیرفت ولی آنچه که باید در نظر گرفت پذیرش وکیل رسمی مذکور چنانچه نمایندگی از یکی از طرفین داشته باشد برای تعقیب عملیات اجرایی به عنوان نماینده فاقد اشکال است. همچنین برای اخذ محکوم به تفویض وکالت رسمی به وکلای غیر دادگستری و پذیرش آنان منع قانونی ندارد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 33 - وکلای متداعیین باید دارای شرایطی باشند که به موجب قوانین راجع به وکالت در دادگاهها برای آنان مقرر گردیده است.

مشاهده ماده 33 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 36 - وکیل در دادرسی درصورتی حق درخواست صدور برگ اجرایی و تعقیب عملیات آن و اخذ محکوم به و وجوه ایداعی به نام موکل را خواهد داشت که در وکالت نامه تصریح شده باشد.

مشاهده ماده 36 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM