نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1389/07/27

برگزار شده توسط:
استان خراسان شمالی/ شهر بجنورد

موضوع:
احتساب فیش حج تمتع و بیمه عمر جزء ماترک متوفی

پرسش:
آیا فیش حج تمتع و بیمه عمر جزء ماترک متوفی محسوب می¬شوند؟

نظر هیئت عالی:
فیش تمتع از حیث سپرده مالی و سود ناشی از آن جزء ماترک محسوب می¬شود و مشمول بند 4 ماده 213 قانون امور حسبی است. النهایه وراث می¬توانند با توجه به حق بر فیش تمتع که در مقررات حج و اوقاف قابل انتقال به غیر و انجام فریضه حج است آن را به احد از وراث یا ثالث انتقال دهند.

نظر اتفاقی:
نظر اول ـ فیش حج تمتع جزء ماترک است و مطابق ماده 213 قانون امور حسبی ترکه شامل اموال منقول و غیرمنقول وجوه اسناد و اوراق بهادار و.. . می¬شود. فیش حج تمتع در واقع سرمایه¬گذاری متوفی در یکی از بانک¬ها بوده و وجه سپرده با سود متعلقه به عنوان ارزش ریالی آن محاسبه و قابل پرداخت به ورثه است و در مورد فیش حج تمتع عنوان شده که از لحاظ شرعی حج تمتع بر کسی واجب است که استطاعت مالی داشته باشد و چنان چه متوفی بدهکار بوده و اموالی نیز به جز فیش حج تمتع نداشته باشد موضوع استطاعت مالی مخدوش شده و ورثه در صورت قبول ترکه باید دیون متوفی را پرداخت کنند. بیمه عمر تابع قرارداد بیمه تنظیمی فی¬مابین بیمه¬گذار و بیمه¬گر است و دو حالت دارد. ممکن است بیمه گذار فرد یا افراد معینی با سهام مشخص برای گرفتن حق بیمه عمرش پس از فوت خود معین کرده باشد که از لحاظ قانونی به همان افراد و با همان سهم مشخص داده خواهد شد و اگر در بیمه عمر فرد یا افرادی مشخص شده لکن سهام آنها معین نشده باشد بین افراد اعلامی به تساوی تقسیم می¬شود و اگر فرد یا افراد معین نشده باشند بیمه عمر به ورثه می¬رسد که به تساوی بین خود تقسیم خواهند کرد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 213- برای تحریر ترکه صورتی از ترکه برداشته می شود و این صورت باید مشتمل بر امور زیر باشد: 1- توصیف اموال منقول با تعیین بهای آن. 2- تعیین اوصاف و وزن و عیار نقره و طلاآلات. 3- مبلغ و نوع نقدینه. 4- بها و نوع برگ های بهادار. 5- اسناد با ذکر خصوصیات آن ها. 6- نام رقبات غیرمنقول.

مشاهده ماده 213 قانون امور حسبی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM